• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #209308  autor: ywis
 03 sie 2007, 23:22
A więc tak, wchodzę w Menu->Narzędzia->Menadżer Aplikacji... no i tam mam pokazane co mam zainstalowane za programy, co usunięte, itp.

Wciskając Opcje->Pokaż Rejestr, pokazuje mi "rejestr instalacji" i teraz moje pytanie brzmi, mam kilka plików które usunąłem i zostały mi w rejestrze i pisze "Usunięto" i nazwa pliku oraz mam też kilka programów jak np. "ZipManager", podaje również w tym rejestrze "zainstalowano", ale nie mam tego programu ze względu na to, że zrobiłem format karty pamięci i wszystko poleciało.

Powiedźcie mi jak usunąć te rzeczy z rejestru zbyteczne których po prostu już nie ma na komie, bo nie mam pojęcia, a nie potrzebnie to zajmuje tylko miejsce zapewne...

#209320  autor: Kaczy
 03 sie 2007, 23:50
Ja znam tylko jedną metodę. NSU - czyli wgranie na nowo softu.
Może ktoś inny zna jakieś programy, które służą do zarządzania takimi rzeczami :|

...::: Made for loneliness :::...

#209324  autor: ywis
 03 sie 2007, 23:55
Kaczy, a nie pomoże format całkowity telefonu? chodzi o to aby te aplikacje z tamtąd usunać, więc nie wydaje mi się aby tylko to dało się zrobić po przez wgranie na nowo softu, to by było bez sensu...

#209329  autor: Kaczy
 04 sie 2007, 00:16
Teraz jeszcze mi się przypomniało: w katalogu C:\system\install powinien być plik install.log. To w nim są zapisane informacje co było instalowane w telefonie.
Możesz spróbować usunąć ten plik, powinno to spowodować usunięcie tej listy.

Jednak robisz to na swoje ryzyko, bo mi jakoś nie prędko do takich rzeczy :)

#209358  autor: ywis
 04 sie 2007, 09:54
Kaczy, a tak jak wspomniałem, format nie pomoże? czy to czasem nie formatuje całego telefonu wraz z rejestrem? mi chodzi o usunięcie tylkotych wpisów programów, które niby są zainstalowane, ale ich nie ma na pewno...

#209361  autor: Kaczy
 04 sie 2007, 10:28
Nie wiem jak to jest z formatem. Nie testowałem tego jeszcze :)

#209363  autor: ywis
 04 sie 2007, 10:30
Kaczy pisze:Nie wiem jak to jest z formatem. Nie testowałem tego jeszcze
Poczekam jeszcze, może ktoś jeszcze się wypowie, bo wolałbym robić format aniżeli wgrywać od nowa soft, ale raczej format powinien pomóc, tym bardziej twardy format...