• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 6 z 8
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

#208090  autor: INTRO
 30 lip 2007, 18:42
Mi już działa pakiecik, recznie wpisałem ustawienia z apn www.plusgsm.pl i działa. Zchodzi normalnie z pakietu a nie z konta na mobilnym gg.

#208771  autor: pvd
 02 sie 2007, 07:26
a ja zainstalowalem gochata bo niemoge sie przez gg polaczyc, wyskakuje blad aplikacji ,zainstalujcie sobie jeszcze opere mini to bedziecie mogli wysylac smsy z bramek w necie ,ale wylaczcie fotki itd. sam tekst:) to malo z konta sciagnie

nowa promocja w simplusie

Premia za częste zasilenia

http://www.simplus.pl/showDoc.do;jsessi ... _zasilenia

widze ze cos na + sie dzieje w sim+ :) , pakiet 50mb ,teraz ta promocja, niby niewiele ale zawsze cosik hehe choc i tak najbardziej pyli sie kupowac karty powyzej 100zl ,na allegro np 150/180 chodzi za 130 , czysty zysk :)

#209015  autor: termi38
 03 sie 2007, 00:18
Mialem troche problem z ustawieniami ale juz sobie poradzilem.
Konfiguracja fabryczna do wszystkiego z 6230i jest do kitu,

Wie ktos moze czy lepiej ustawic połaczenie gprs "gdy trzeba", czy "zawsze online"?
Ostatnio zmieniony 03 sie 2007, 19:56 przez termi38, łącznie zmieniany 1 raz.

#209165  autor: pvd
 03 sie 2007, 16:48
wg mnie korzystanie z neta w komorce sprawia jeszcze problemy nie tylko uzytkownikom ale i operatorom, ale za jakis czas bedzie to napewno standard tak jak dzwonienie , a w operze wylacz wszystkie fotki itd. bo za to najwiecej pobiera

#209719  autor: dechomenon
 05 sie 2007, 22:31
pvd pisze:http://www.simplus.pl/simplus/showDoc.d ... nternet_50

tu jest wszystko o tej promocji :) , dla mnie to najlepsza promocja simplusa w ostatnich latach , poza moze co bylo chyba 200 minut za 5zl do plusa :)
nie za bardzo bo to 200min dopiero dostajesz jeśli przez 5miechów uruchomisz pakiet za 10zł a zaczyna się na początku od 55min i tak po 5miesiacu dopiero masz 200min

#210061  autor: pvd
 07 sie 2007, 10:52
dechomenon pisze:
pvd pisze:http://www.simplus.pl/simplus/showDoc.d ... nternet_50

tu jest wszystko o tej promocji :) , dla mnie to najlepsza promocja simplusa w ostatnich latach , poza moze co bylo chyba 200 minut za 5zl do plusa :)
nie za bardzo bo to 200min dopiero dostajesz jeśli przez 5miechów uruchomisz pakiet za 10zł a zaczyna się na początku od 55min i tak po 5miesiacu dopiero masz 200min
mialem na mysli 50mb za 10zl :)

#210235  autor: termi38
 07 sie 2007, 20:34
Na konfiguracji PlusGSM INT GPRS (ta ze strony simplusa) wszystko dziala z pakietem.

Konfiguracja "Konfiguracja PLUS" która jest w telefonach fabrycznie (np nokii 6230i, 6020) zawiera konto wap_gprs w ustawieniech przegladarki wbudowanej w telefon (a niby w menu ustawienia/ustawienia konfiguracji jest interenet gprs), konto polaczenia dial-up i inne smieci.

Radze od razu ja wywalic i wrzucic potrzebne konfiguracje ze stronki, zeby sie nie narazac na niepotrzebne wydatki i stres.

#211036  autor: pvd
 10 sie 2007, 09:44
termi38 pisze:Na konfiguracji PlusGSM INT GPRS (ta ze strony simplusa) wszystko dziala z pakietem.

Konfiguracja "Konfiguracja PLUS" która jest w telefonach fabrycznie (np nokii 6230i, 6020) zawiera konto wap_gprs w ustawieniech przegladarki wbudowanej w telefon (a niby w menu ustawienia/ustawienia konfiguracji jest interenet gprs), konto polaczenia dial-up i inne smieci.

Radze od razu ja wywalic i wrzucic potrzebne konfiguracje ze stronki, zeby sie nie narazac na niepotrzebne wydatki i stres.
jak sprawdzic i gdzie jakie ma sie ustawienia ? mam nokie 6639 ,konfigurowalem automatycznie ustawienia ze strony plusgsm.pl ale z tego co widzialem to chyba laczy mi sie przez wap.plusgsm.pl jak mam opere ,bo w gadu gadu to normalnie internetr gprs i liczy z pakietu ,w ustawieniach przegladarki domyslny punkt dostepu mam mms gprs w ustawieniach polaczenia tez chyba ,to zmienic na int. gprs?

#211199  autor: Mazi
 10 sie 2007, 23:12
Może mi ktoś jakoś po ludzku wytłumaczyć jakie teraz są promocje w Simplusie bo się pogubiłem? Rozumiem, że taniej po doładowaniu już się skończyło. A co z tym systemem lojalnościowym? czy to jest korzystne? Zamierzam jutro załadować konto, mogę za 30 zł, mogę za 50 a nawet i za 100, dlatego interesują mnie ew. korzyści z tego płynące. Do tego systemu lojalnościowego - co doładowanie taniej, potrzeba chyba zasilenia za 50 tak? A to prawda z tym mykiem, że jak się kupuje kartę 50 na bp to się dostaje 60 zł?

Pozdrawiam i z góry dziękuje. Wiem, że to pewnie gdzieś jest, ale nie mam siły szukać... a muszę to mieć na rano.

#211307  autor: pvd
 11 sie 2007, 11:36
karty najbardziej pyli sie kupowac na allegro. 100zl jest chyba ponizej 90 a ma sie 115 , 150/180 ponizej 140zl lub w szczecinie sa sklepy typu omega to na miejscu mozna doladowac niewiem jak w mielcu

#211365  autor: mariusz9a
 11 sie 2007, 14:40
System lojalnościowy "premia non stop" działa dalej (czyli te comiesięczne darmowe minuty naprzemiennie z smsami do każdej sieci i co jakiś czas dodatkowy bonus do doładowania).
A jeśli chodzi o same doładowania to tak jak napisał pvd, no i ewentualnie jeszcze ta promocja +10% do doładowania gdy są one dość częste...

#211694  autor: marko20
 12 sie 2007, 13:45
no właśnie jak to jest z tą premią NON STOP, można z niej korzystać w taryfie Simplus, bo jak napisałem maila do BOK-u właśnie w tej sprawie to odpisali, że nie.
Więc sprawdził już to ktoś doświadczalnie.

#211750  autor: termi38
 12 sie 2007, 15:47
pvd pisze:jak sprawdzic i gdzie jakie ma sie ustawienia ?
Ustawienia sa w kilku miejscach, bo dla kazdej uslugi mozna miec inne
menu/ustawienia/lacznosc/gprs - dla modemu
menu/ustawiena/ustawienia konfiguracji - ogolne
menu/web/ustawienia/ustawienia konfiguracji - dla przegladarki tej pod 0
tak jest w 6230i, dla 6630 nie wiem, sa jeszcze osobne ust. dla mms, ppt, maila itd
pvd pisze:konfigurowalem automatycznie ustawienia ze strony plusgsm.pl ale z tego co widzialem to chyba laczy mi sie przez wap.plusgsm.pl jak mam opere ,bo w gadu gadu to normalnie internetr gprs i liczy z pakietu
Mi opera laczy sie normalnie przez int gprs, wiec jesli tak Ci sie laczy gg, to opera tez powinna
pvd pisze:w ustawieniach przegladarki domyslny punkt dostepu mam mms gprs w ustawieniach polaczenia tez chyba ,to zmienic na int. gprs?
mms gprs ma apn mms.plusgsm.pl wiec nie pojdzie z pakietu

[ Dodano: 2007-08-12, 16:13 ]
Premia za częste zasilenia z ekonomicznego punktu widzenia nic nie wnosi, bo trzeba zasilac telefon przynajmniej za 30 zeta co 25 dni zeby miec z tego drugiego zasilenia dodatkowo 3 zlote (10%).
Lepiej kupic karte za 100 (lub wiecej) i miec 115 (+15%) tak jak to napisal pvd.
marko20 pisze:no właśnie jak to jest z tą premią NON STOP
to jest dla nowych użytkowników

#211761  autor: mariusz9a
 12 sie 2007, 16:48
marko20, w nowym simplusie działa bo kumpeli działa;) Tylko musisz sam aktywować (sms o treści T na nr 2233). Zresztą wszystko pisze w regulaminie. Przechodząc do nowego simplusa będziesz musiał znów odczekać te 3 miesiące żeby aktywować ta premie non stop. Ten ktoś w BOK to chyba nie zrozumiał Twojego pytania. Jeśli masz terez aktywowaną premię non stop to przechodząc do nowego simplusa zostanie ona wyłączona. I tak jak napisałem ponowna jej aktywacja będzie mogła nastąpić po 85 dniach od przescia do nowego simplusa.

#214335  autor: INTRO
 21 sie 2007, 12:45
ale na stronie simplusa pisze ze premia non stop nie obowiązuje w nowej taryfie http://www.simplus.pl/v.do?idx=805043 ale sprawdziłem doświadczalknie i wysłałem smsa o treści T na nr 2233 i zadnej odpowiedzi nie dostałem.

#214401  autor: mariusz9a
 21 sie 2007, 16:44
INTRO, hehe, faktycznie napisali że nie działa:D Pewnie simplus znów miał jakiś syf w oprogramowaniu skoro kumpeli się aktywowało jakiś miesiąc temu:D Chociaż wcześniej w regulaminie nie pisało że ta premia nie obowiązuje dla nowego simplusa...

#214429  autor: Bloo
 21 sie 2007, 18:38
mariusz9a pisze:INTRO, hehe, faktycznie napisali że nie działa:D Pewnie simplus znów miał jakiś syf w oprogramowaniu skoro kumpeli się aktywowało jakiś miesiąc temu:D Chociaż wcześniej w regulaminie nie pisało że ta premia nie obowiązuje dla nowego simplusa...
Więc wydaje mi się, że dlatego jej działa bo wcześniej nic o tym nie było.

Obrazek

#215857  autor: pvd
 26 sie 2007, 10:35
wie ktos jak skonfigurowac poczte email w simplusie , tzn mam nokie 6630, simplusa i konto na wp.pl . wyslalem autoamtycznie ustawienia ale nie doszly:)

#215859  autor: dechomenon
 26 sie 2007, 10:39
jak nie doszły Ci z neta..to zadzwoń do DOK-u oni powinni Ci przesłać...wydaje mi się, że to najszybsze rozwiązanie!

#215860  autor: Kaczy
 26 sie 2007, 10:41
Na tej stronie masz napisane jakie rzeczy musisz wprowadzić do telefonu.

W telefonie wchodzisz do wiadomości -> opcje -> ustawienia -> e-mail -> skrzynki pocztowe. Później tworzysz nową skrzynkę. W ustawieniach skrzynki wpisujesz nazwy serwerów, login, hasło i inne parametry :)

...::: Made for loneliness :::...
  • Strona 6 z 8
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6