• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #208940  autor: Bartek
 02 sie 2007, 21:46
Witam, niestety w odpowiedzi na mojego maila do TP w ktorym pytalem o dostepnosc neostrady otrzymalem taka wiadomosc"
na chwile obecna jedyna prędkość jaka może u Pana działać to 128kb/s.
Duża odległość od centrali ok 7km uniemożliwia podłączenie innego prędkości.
i teraz mam pytanie do Was. Czy sa w Polsce dostepne jakies szybkie lacza z cenami zblizonymi do cen neostrady, czy pozostaje mi tylko lokalna radiowka?

pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 02 sie 2007, 22:51 przez Bartek, łącznie zmieniany 1 raz.

#208945  autor: sabled
 02 sie 2007, 21:58
Bartek, chyba TP coś kręci... Ja do centrali też mam daleko a łącze szybsze mogę bez problemu założyć. Jedynym problemem jest założenie czegoś szybszego niż DSL 4 Mbit :( :evil:

[ Dodano: 2007-08-02, 21:59 ]
A odpowiadając na pytanie to jest jeszcze Netia z lepszą (moim zdaniem) ofertą.

#208976  autor: Prometo
 02 sie 2007, 22:52
Bartek, jak TP SA nie będzie Ci mogła założyć szybszego łącza to alternatywny operator też nie założy szybszego internetu na linii TP SA.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#209008  autor: Immortal
 02 sie 2007, 23:53
sabled pisze:Bartek, chyba TP coś kręci... Ja do centrali też mam daleko a łącze szybsze mogę bez problemu założyć. Jedynym problemem jest założenie czegoś szybszego niż DSL 4 Mbit :( :evil:

Mówią prawdę, nierealne jest, aby Ci podłączyli DSL 4 MBit na odległość 7 km od DSLAM, dziwne by było jakby chcieli Ci założyć coś pokroju 512 KB/s. Na 1 MB/s przy 4 km robiliśmy testy (jeszcze jak pracowałem w Tpsa) i nie ma szans nawet przy "wzorcowej" linii. Nie dziwne więc, że 128 KB/s to aktualnie maksymalna prędkość jaką mogą zaoferować. Żaden alternatywny op Ci ci kablach Tpsa nie da nic więcej. Ewentualnie możesz się zorientować czy Netia np. nie daje na swoich kablach (jeśli u Ciebie je ma oczywiście) lub poprzez WiMax czegoś nie daje w Twoim rejonie.

#209374  autor: Bartek
 04 sie 2007, 11:58
no wlasnie bede musial sprawdzic jeszcze WiMax, bo z tego co widzialem maja nadajniki w Piasecznie i Konstancinie. Tyle, ze to tez pare kilometrow jest. Ale zobaczymy, moze cos sie uda zrobic.

#209424  autor: Immortal
 04 sie 2007, 13:23
Nie powinno być problemu, WiMax ma teoretyczny zasięg 48 km.Oczywiście zmniejsza się w zależności od "przeszkód" po drodze do Ciebie, ale parę kilometrów to nie powinien być żaden problem.

#219019  autor: arnie
 05 wrz 2007, 15:22
Immortal pisze:
sabled pisze:Bartek, chyba TP coś kręci... Ja do centrali też mam daleko a łącze szybsze mogę bez problemu założyć. Jedynym problemem jest założenie czegoś szybszego niż DSL 4 Mbit :( :evil:

Mówią prawdę, nierealne jest, aby Ci podłączyli DSL 4 MBit na odległość 7 km od DSLAM, dziwne by było jakby chcieli Ci założyć coś pokroju 512 KB/s. Na 1 MB/s przy 4 km robiliśmy testy (jeszcze jak pracowałem w Tpsa) i nie ma szans nawet przy "wzorcowej" linii. Nie dziwne więc, że 128 KB/s to aktualnie maksymalna prędkość jaką mogą zaoferować. Żaden alternatywny op Ci ci kablach Tpsa nie da nic więcej. Ewentualnie możesz się zorientować czy Netia np. nie daje na swoich kablach (jeśli u Ciebie je ma oczywiście) lub poprzez WiMax czegoś nie daje w Twoim rejonie.
Jest BARDZO realne. Ja zaczynałem na NEO128 założoną warunkowo 7km od centrali na linii zbudowanej w latach 80/90 jeszcze na drewnianych słupach. Co rok przedłużając umowę podnosiłem jednocześnie prędkość. Dziś mam 1Mb i śmiga bez problemów, jedynie przy silnych wyładowaniach router nie może się zsynchronizować, ale to się zdarza niezwykle rzadko :D