• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
  • Strona 3 z 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

#203975  autor: dechomenon
 19 lip 2007, 14:02
ja nikogo nie jade..bo nie o to tutaj chodzi..ja tylko kontrargumentuję...

#203985  autor: ywis
 19 lip 2007, 14:18
adams90-90, nie ma się co denerwować, my po prostu podajemu argumenty przemawiające jednak za tym telefonem, że nie jest jednak taki zły jak to niektórzy ludzie go malują.

Wiele osób narzeka na ten telefon, a to są takie osoby które miały telefon bez symbiana i po przejściu na E50 narzekają na to, że wolno im chodzi, wiesza się troszkę itp., a to akurat rzecz normalna w telefonie z symbianem. Niestety nie można wymagać wszystkie od telefonu, aby chodził tak samo jak telefony bez systemu.

Dla mnie telefon jest bardzo dobrze wykonany, a obudowa metalowa mówi sama za siebie, do tego symbian zmieszczony w tak małej obudowie, co się nie zdarza często jest mistrzostwem ze strony Nokii. Fakt jest że ta Nokia może do końca nie jest 100% dopracowana, ale zawsze musi być coś nie tak, bo jak by było wszystko super, to by było zbyt piękne.

#203989  autor: adams90-90
 19 lip 2007, 14:22
Nie no ok. Telefon jest ladny wiem mam teraz symbiana i wczesniej mialem 7650 6600 n-gage na symbianie ale ten tel chyba jest najwolniejszy z symbianowcow Asii, Musisz pobawic sie tym tel i sama stwierdzic czy jest on ok czy nie.

#204724  autor: teder
 21 lip 2007, 22:11
Nie wiem czy inni maja podobnie-mam e50 z lockiem na Orange,karte 1GB Kingstona zawalona tylko na 300 MB i co ...zauwazam,ze np. czasami nie moge odpalic SmartMovie czy Alone Mp3 Dictaphone czy innych programow zainstalowanych na karcie.Nie mam problemu z odpaleniem gier,muzyki,tematow czy innych pierdolek,karte tel. widzi,konkretnie pojawia sie problem z tymi aplikacjami i np. z aplikacja X-plore.Problem znika po wyjecieu i wlozeniu karty.Czy ktos ma cos podobnego u siebie?
A tak nawiasem mowiac - mialem 6630 i smiagala o niebo szybciej od e50,chociaz ta ma wiecej pamieci i nowszy system.Moj e50 zaliczyl juz pare zawieszek,co sie nie dzialo w przypadku starej,dobrej 6630.Dalem sie zwiesc wygladowi(bo jest naprawde niezly) i rozmiarom,ale jesli chodzi o dzialanie to nawet nie ma co porownywac,bo chodzi wolniej nawet niz 7560,ktory tez mialem.

#204725  autor: dechomenon
 21 lip 2007, 22:17
no ciekawe..ale może zmiana oprogramowania pomoże...weź przez NSU zmieć sobie FW...i wtedy zobacz co będzie a jak to nie pomoże to do serwisu!

#205548  autor: xiniu
 24 lip 2007, 00:46
Osobiście chciałbym bronić E50. Sam mam ten model - wersja czarna z kamerą. Jestem z niego BARDZO zadowolony.
Przede wszystkim jego główną zaletą jest Symbian. Świetny, mały systemik w sam raz do tego rodzaju urządzeń. Podobnie jak Winda nie jest idealny, ale taka jest zasada. To że działa wolniej to całkiem normalna rzecz. Normalne systemy operacyjne są tworzone pod konkretne modele telefonów - np w 3510i system był tworzony TYLKO pod ten model co dało bardzo duże możliwości optymalizacji jego działania. W wypadku Symbiana nie jest tak prosto. Chociaż sam nie narzekam na prędkość jego działania, a aplikacji mam nainstalowanych dużo. Do konaktów wchodzi dosłownie natychmiast, NaSMS też się odpala w chwilę, do wiadomości też można się bez długiego czekania dostać.
Kolejną zaletą jest jego wygląd i ta zajebista metalowa obudowa :) To widzę chyba najczęstszy powód wyboru tego telefonu przez osoby które nie wiedzą co to jest Symbian ;]

Ogólnie mogę podsumować to tak że nie zawsze należy kierować się tym co i kto jak wygląda - to bywa mylące. Jeżeli ktoś nie potrafi sobie dorbać telefonu do potrzeb, to mi przykro ale zażaleń do tego modelu mieć nie może. Ten telefon taki miał być i taki jest. Ja wybrałem E50 i uważam że to jest prawdziwe cacko - najmniejszy i najbardziej poręczny telefon z Symbianem.

#205553  autor: Rokko
 24 lip 2007, 07:41
xiniu, jestes chyba jedyna osoba ktora nie narzeka na Symbiana w tym modelu.Musiales trafic na naprawde indywidulany model.

#205646  autor: ywis
 24 lip 2007, 11:09
Rokko, ja również nie narzekam na symbian w tym telefonie. Jest taki jak powinien być, a największym właśnie plusem tego wszystkiego jest wielkość telefonu, który zawiera OS'a.

#206782  autor: Asii
 26 lip 2007, 22:40
Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego w Erze cena E50 bez umowy jest niższa od 6300 a biorąc w abonamencie sprawa się odwraca? :?

#207771  autor: xiniu
 29 lip 2007, 20:19
Asii pisze:Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego w Erze cena E50 bez umowy jest niższa od 6300 a biorąc w abonamencie sprawa się odwraca? :?
To już wielka tajemnica Ery dlaczego tak jest. Oprócz wartości rynkowej prawdopodobnie porównywana jest też popularność modelu - E50 zchodzi całkiem dobrze, więc większa jest szansa że klient weźmie akurat ten, droższy model.

#207941  autor: Asii
 30 lip 2007, 10:43
Zapewne 6300 wcale gorzej nie schodzi :P

#207965  autor: ywis
 30 lip 2007, 11:45
Asii pisze:Zapewne 6300 wcale gorzej nie schodzi
Śmiem twierdzić, że ciut gorzej ze względu na to, że ten kto się zna, to weźmie na pewno symbian, a to dlatego że da nam więcej możliwości... :)

#208415  autor: Prometo
 31 lip 2007, 20:42
ywis, posiadam teraz N6300 i mam okazje wymienić na E50 (telefon z symbianem byłby moim pierwszym telefonem) czy opłaca sie zamienić :?:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#208422  autor: ywis
 31 lip 2007, 20:50
Prometo, to zależy czego oczekujesz od telefonu, mi symbian jest przydatny, jest to priorytet dla mnie w telefonie, więc ja bym wymienił, niestety nie wiem jak jest w Twoim przypadku.

#208430  autor: Prometo
 31 lip 2007, 20:59
Sam nie wiem bo jak już wcześniej napisałem nie miałem telefonu z symbianem a trzymając dzisiaj w ręku E50 i przeglądając co ma w środku przypadł mi do gustu.
1. Czy można ściągać i otwierać pliki word, exel, pdf i inne?
2. Jak długo wytrzymuje bateria?
3. Jak często trzeba zmienia oprogramowanie?
4. Czy to prawda, że wolno chodzi?

Pozdrawiam - Prometo

#208437  autor: babeo
 31 lip 2007, 21:08
Prometo pisze:Jak często trzeba zmienia oprogramowanie?
Wiesz, jak działa stabilnie to nie trzeba zmieniać.
Prometo pisze:Czy to prawda, że wolno chodzi?
Wolono? hmm? no wolniej od telefonu bez symbiana.

Prometo, a czy ta e50 ma być nówka sztuka?

#208438  autor: przemek910
 31 lip 2007, 21:09
Prometo pisze:1. Czy można ściągać i otwierać pliki word, exel, pdf i inne?
mozna.. w koncu to symbian ;)
Prometo pisze:. Czy to prawda, że wolno chodzi?
jak to symbian, swoje spowolnienie ma... roznica będzie w stosunku do telefonow bez OS..

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#208440  autor: ywis
 31 lip 2007, 21:10
Prometo pisze:1. Czy można ściągać i otwierać pliki word, exel, pdf i inne?
Można ściągać i otwierać.
Prometo pisze:2. Jak długo wytrzymuje bateria?
Zależy wiele od użytkowania i tego czy masz włączony "tryb gotowości". Jeśli tryb jest załączony to tak do 2 dni, a jeśli wyłączony to ok. 5 dni.
Prometo pisze:3. Jak często trzeba zmienia oprogramowanie?
Wystarczy zmienić raz, wtedy kiedy wyjdzie nowe oprogramowanie i po sprawie.
Prometo pisze:4. Czy to prawda, że wolno chodzi?
Jak to telefon z OS, nie chodzi tragicznie, da się przeżyć. Jedynie podczas włączania telefonu czeka się do 30 sec. ze względu na to, że muszą załadować się wszystkie aplikacje, etc.

#208441  autor: Prometo
 31 lip 2007, 21:10
babeo pisze:Prometo, a czy ta e50 ma być nówka sztuka?
3 miesięczna

Pozdrawiam - Prometo

#208443  autor: ywis
 31 lip 2007, 21:11
Prometo pisze:babeo napisał/a:
Prometo, a czy ta e50 ma być nówka sztuka?

3 miesięczna
To nie wiem czy warto. A ile Twój telefon ma? Tamta E50 ma papiery i wszystkie inne pierdoły, czy z nieznanego źródła?
  • Strona 3 z 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5