• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #207515  autor: Szyszon
 29 lip 2007, 10:45
Witajcie!

Telefonu potrzebuję głównie do grania, smsowania, słuchania muzyki i gadania. Czyli do tego do czego te dwa telefony zostały stworzone. Jednak mam pytanie. Co byście wybrali, jaki zestaw:
- SE K550i + 2GB + słuchawki HPM-70 + umowa w Erze na 2 lata
czy może zestaw:
- SE W810i + 2GB + 512 MB (zestawowe) + słuchawki HPM-70 (zestawowe) + umowa w Erze na 3 lata?

Aha! Cena zestawów jest taka sama - około 270 zł.
Oferta pakietowa jest taka, że mnie w pełni zadowala, chodzi jedynie o wybór telefonu.
Pozdro!

I przy okazji od razu zapytam: czy te telefony mają limit wgrywania ilości gier? Bo mnie w K700i wchodzi max 75 gier i więcej nie wejdzie, mimo, że jest jeszcze dużo wolnej pamięci.

#207527  autor: Osk92
 29 lip 2007, 11:19
Zestaw nr 1... wiązanie się z siecią na 3 lata to juz poważny błąd, bo nawet i standardowe 2 lata to długo.

Jakaś niekorzystna dla K550 różnica w dźwięku będzie na pewno, ale nie jest to warte takiej umowy.

Co do pytania z ilością gier to nie wiem :| ja gram tylko w tetrisa 8)

#207531  autor: Szyszon
 29 lip 2007, 11:23
OK, dzięki za opinię, czekam również na inne! :-)

#207533  autor: butterfly
 29 lip 2007, 11:31
Szyszon pisze:- SE K550i + 2GB + słuchawki HPM-70 + umowa w Erze na 2 lata
I tylko dlatego, żed wiąże Cię umowa na dwa lata. Na 3 to jest jakieś samobójstwo.

#207546  autor: MADMAX
 29 lip 2007, 11:59
Szyszon pisze:- SE K550i + 2GB + słuchawki HPM-70 + umowa w Erze na 2 lata
Przyłaczam się do głosów przemawiających za opcją dwuletnią. Po trzech latach telefon może się już 3x Tobie znudzić albo zwyczajnie będzie zwykłym szrotem. Nie muszę chyba też mówić co będzie jeśli zgubisz komórkę? Chyba, że ubezpieczysz telefon ;-)

Szyszon pisze:I przy okazji od razu zapytam: czy te telefony mają limit wgrywania ilości gier? Bo mnie w K700i wchodzi max 75 gier i więcej nie wejdzie, mimo, że jest jeszcze dużo wolnej pamięci.
O to ciekawe bo wcześniej nie słyszałem o takch limitach :-)
Zważywszy na fakt, że gry w K550i/W810i ładowałbyś na kartę pamięci moim zdaniem nie byłoby takich problemów jednak głowy nie daję bo nigdy tylu gierek nie miałem w telefonie :) Faktycznie we wszystkie grasz?

Pozdrawiam

#207549  autor: Szyszon
 29 lip 2007, 12:06
Ok, dzięki! :-)

Obecnie na telefonie mam 63 gry... W każdą od czasu do czasu grywam, ale mam kilka oczywiście ulubionych :-) moja komórka to właśnie głównie do tego jest używana. Piszę na niej SMSy oraz gram. W dalszej kolejności jest dzwonienie, czy słuchanie radia (SE K700i) :-) a problem z tymi 75 grami zrobił się przy wrzucaniu gier na komórkę (aby zobaczyć co to za gry i ewentualnie część zostawić, resztę usunąć). Przy 75 grach przerywa mi transfer i program kończy przesyłanie.

Nokia 3310 -> SonyEricsson T610i -> Motorola E398 -> Sony Ericsson K700i -> Sony Ericsson K550i -> Sony Ericsson K800i -> Sony Ericsson K800i -> Sony Ericsson K850i

#207552  autor: Asii
 29 lip 2007, 12:15
Ja mam koło 20 gier i nie gram w nie aż tak często i już mój joy czasem odmawia mi posłuszeństwa :mrgreen: aż strach pomyśleć jak się czuje Twój :mrgreen: Na 3 lata może i samobójstwo ale jest to jedyna możliwość dla osób które nie chcą wydać lub nie mają dużej ilości kasy na swój wymarzony telefon :roll:

#207553  autor: Osk92
 29 lip 2007, 12:18
Asii pisze:dużej ilości kasy na swój wymarzony telefon
to nie jest żadne rozwiązanie... a do tego tylko tymczasowe :|
naprawdę, nie warto się pchać na 3 lata dla telefonu, co innego jak jesteś starszą osobą i cie to wali jaki masz fon- to się najzwyczajniej w świecie nie zwraca.

#207556  autor: Szyszon
 29 lip 2007, 12:25
No ja bardzo dużo gram. Joy jest w całkiem niezłym stanie jak na prawie 2 letni telefon, ale moje gry to w ponad 95% (poza właściwie chyba dwoma) gry, w których gram na klawiaturze, więc joy nie jest aż tak bardzo zajeżdżany przez to :-)

A co do zestawów to myślę podobnie do Was... ale czekam na dalsze opinie ;-)

Nokia 3310 -> SonyEricsson T610i -> Motorola E398 -> Sony Ericsson K700i -> Sony Ericsson K550i -> Sony Ericsson K800i -> Sony Ericsson K800i -> Sony Ericsson K850i

#207558  autor: Asii
 29 lip 2007, 12:26
Osk92 pisze:
Asii pisze:dużej ilości kasy na swój wymarzony telefon
to nie jest żadne rozwiązanie... a do tego tylko tymczasowe :|
Chociaż jest mobilizacja żeby dbać o telefon a poza tym tak czy siak po tych 2 latach pewnie podpisałbyś tą samą ofertę i znów dał o wiele więcej kasy na telefon. A zresztą ja uważam że biorąc ofertę na 3 lata nie będę chciała jej szybko zmienić, możecie pisać że gsm idzie do przodu że będzie coraz taniej ale ja jakoś tego nie odczuwam w abonamencie, a na kartę na pewno nie przejdę

#207560  autor: MADMAX
 29 lip 2007, 12:34
Szyszon, a nie lepiej kupić sobie PSP albo coś pochodnego i nie katować telefonu? ;-)

Pozdrawiam

#207565  autor: stanax
 29 lip 2007, 12:40
Szyszon pisze:SE W810i + 2GB + 512 MB (zestawowe) + słuchawki HPM-70 (zestawowe) + umowa w Erze na 3 lata?
...na Twoim miejscu wybrałbym ten zestaw(2),
Osk92 pisze:Zestaw nr 1... wiązanie się z siecią na 3 lata to juz poważny błąd, bo nawet i standardowe 2 lata to długo.
... a z tym co napisał Oskar każdy rozsądny człowiek musi sie zgodzić!

Jeśli jednak jesteś skazany na wpakowanie sie w umowę na dwa lub trzy lata to przemyśl to jeszcze(!?)
Pytanie: czy jesteś w stanie dozbierać 509zlotych(779 - 270) w przeciągu np dwóch miesięcy i kupić telefon tu: http://www.poltim.istore.pl/sklep,2081, ... 929,0.html ?

Natomiast jeżeli nie, a "oferta pakietowa jest taka, że mnie w pełni zadowala" to jednak jw. - zestaw nr 2!.
I wtedy zrobiłbym tak: żenię "512 MB (zestawowe) + słuchawki HPM-70 (zestawowe)", bo przekładanie kart pamięci jest z mojego doświadczenia 'mało komfortowe' oraz słuchawki które są dobre lecz nie 'powalające' i za te pieniążki 'jadę po maksie':

1. http://www.senncom.de/comm/icm_de.nsf/root/500745# - perfekcja dźwięku!

Obrazek

... lub:

2. http://sklep.rms.pl/index.php?d=produkt ... rom=nokaut - miód w każdym calu, inaczej miodzio :wink:
Obrazek

I na koniec
- zawsze możesz sprzedać telefon a kupić inny - lepszy(?) w okresie trwania umowy! Ona zobowiązuje Cię do regularnego płacenia określonych jej warunkami rachunków za rozmowy, a nie do posługiwania się telefonem z niej!!!

Pozdrawiam

#207578  autor: yagi
 29 lip 2007, 13:14
Szyszon pisze:SE K550i + 2GB + słuchawki HPM-70 + umowa w Erze na 2 lata
Ja tez polecam ten zestaw... Telefon ma troche usprawnien w dzialaniu i powinien dzialac szybciej i lepiej niz W810i ;)
Co do sluchawek to polecam HPM-82 - pilot rzadzi :!: :)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)