• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #196905  autor: McAbra
 27 cze 2007, 22:35
Kupiłem nie dawno Nokie N70 i mam z nia pare problemów: :evil:
1.Skąd można ściągnąć do niej blokade klawiatury ?? Bo z tego co wiem to niema jesj w standardzie tylko trzeba ściąnąc tylko nie wiem skąd.
2.Skąd można do niej pobrać jakies programy...typu otwarzacz mp3, czy soft...
3.Jak wyłączyć ten pasek z boku wyświetlacza.To jest pasek z jakimis skrótami do wszystkiego...
4. Jaki sprzęt grający będzie do niego najlepszy...tzn. jaki adapter i jakie słuchawki.
5.Gdzie można znaleśc jakies opcje wygaszacza...aby go wyłączyc znienić itp.

Od razu mówie, że w instrukcji tego nie znalazłem... :(

Z góry thx ;-)

#196917  autor: adiq1033
 27 cze 2007, 23:00
McAbra pisze:1.Skąd można ściągnąć do niej blokade klawiatury ?? Bo z tego co wiem to niema jesj w standardzie tylko trzeba ściąnąc tylko nie wiem skąd.
Nie ma blokady ? Musi być. Wcisnij jednocześnie lewy klawisz funkcyjny i gwazdkę (*). Jeśli chcesz aby blokowała sie automatycznie, np. po 30 sekundach, to musisz sciagnąc program z Internetu - jest ich kilka.
McAbra pisze:2.Skąd można do niej pobrać jakies programy...typu otwarzacz mp3, czy soft...
www.symbianos.pl , www.nseries.com.pl
McAbra pisze:3.Jak wyłączyć ten pasek z boku wyświetlacza.To jest pasek z jakimis skrótami do wszystkiego...
Telefon masz z Orange ? O ile się nie myle to nie da się go wyłączyc. Jedyne rozwiązanie to wgranie niebrandowego softu, co równa się utraty gwarancji :|
McAbra pisze:4. Jaki sprzęt grający będzie do niego najlepszy...tzn. jaki adapter i jakie słuchawki.
Oryginalny Nokia AD-15, bądź AD-41 i słuchawki Creative EP-630.
McAbra pisze:5.Gdzie można znaleśc jakies opcje wygaszacza...aby go wyłączyc znienić itp.
Do tego sa odpowiednie programy ( inny rodzaj zegara, czcionki itp. )

#196966  autor: adamo1987
 28 cze 2007, 09:21
z tego co mi wiadomo to n70 ma fabrycznie mozliwosc odtwarzania mp3

#205196  autor: Natalka
 23 lip 2007, 12:44
na 3pytanie

menu-narzedzia-ustawienia-telefon-tryb gotowości--aktywny tryb-nie

to chyba tak:)

Natalka

#205647  autor: Lesiu_gda
 24 lip 2007, 11:10
Natalka prawie dobrze, jesli kolega ma OM to w trybie gotowosci bedzie mial zapytanie o OrangeMenu i tak wybiera "nie" i juz po klopocie :D

Co do blokady klawiatury to jest, uaktywnia sie po wcisniecia lewego klawisza funkcyjnego a nastepnie *

Mnustwo programow np na symbianos.pl

#205659  autor: adiq1033
 24 lip 2007, 11:20
Lesiu_gda pisze:Mnustwo programow np na symbianos.pl
Popraw błąd Lesiu_gda :?
Lesiu_gda pisze:Natalka prawie dobrze, jesli kolega ma OM to w trybie gotowosci bedzie mial zapytanie o OrangeMenu i tak wybiera "nie" i juz po klopocie :D
Ehh... a myślałem, że nie da sie tego wyłączyc.

#205663  autor: ywis
 24 lip 2007, 11:22
adiq1033 pisze:Ehh... a myślałem, że nie da sie tego wyłączyc.
Da się, da... jak w większości telefonów z OS, problem jest wyłączyć menu (Orange, inaczej tryb gotowości) w telefonach bez OS.