• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#204924  autor: bubek.one
 22 lip 2007, 17:30
wlasnie jesli juz to najwiecej dzwonie do orange i z regoly to sa juz dluzsze rozmowy, ogolnie to dzwonie zadko ale jesli juz dzwonie to pochlania to sporo tych minut, dlatego wlasnie nie chce karty bo mam juz dosc przerywania rozmowy w trakcie z powodu wyczyszczenia konta. czesto zdazaja mi sie tez telefony na stacjonarne, dlatego chcialbym jakis abonament ze minutami do orange i stacjonarnych i w tym momencie chyba jestem skazany juz tylko na abonament w orange;>?, caly czas jeszcze zastanawiam sie nad plusem.

pozdrawiam

#204926  autor: Vieslav
 22 lip 2007, 17:35
Ewentualnie jeszcze Wieczory i Weekendy w Nowym Twoim Planie cię ratują jeżeli długo rozmawiasz. Masz 1200 minut za odpowiednio 15, 30 lub 60 zł do wykorzystania o odpowiedniej porze.

#204978  autor: Prometo
 22 lip 2007, 20:02
dechomenon pisze:tak w Era zero masz 99zl aktywację! i zero profitów z tego tytułu..a jak weźmiesz superkarte tak jak pisał Kaczy to masz za to 99zł już 10 opłat abonamentowych no i co miesiac 15min!
Tylko w Erze Zero minuta rozmowy kosztuje 0,49 PLN brutto a w PlusKarcie po wykorzystaniu minut 0,66 PLN brutto.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#205035  autor: bubek.one
 22 lip 2007, 22:56
wlasnie przegladam oferte ery zero i przyznam ze zainterowala mnie, ciekawy jestem jakie jeszcze (poza oplata aktywacyjna 99pln) kruczki sa w tej taryfie :>

#205056  autor: elkanguro
 23 lip 2007, 00:07
Moze poczekaj jeszcze trochę, bo skoro Orange odświeżyło ofertę na kartę i mixa, to niedługo powinni zrobić coś ze swoim abonamentem - na pewno będzie wtedy taniej.

--- ewentualnie Nowy Twój Mix, przy abo za 30zł miałbyś 30zł do wykorzystania (minuta po 60gr) + 60minut gratis do Orange w godzinach 16:00 do 8:00 i w weekendy, oraz jeśli nie zalezy Ci na telefonie to umowa na 12 miesięcy i dostałbyś jeszcze 15zł gratis co miesiąc do wykorzystania w Orange i na stacjonarne co w sumie dałoby wszystkiego 135 minut za 30zł. [ewentualnie mix 50zl i wtedy ten gratis do 120 minut do Orange i 25zł Orange i stacjonarne]

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#205211  autor: satyrus
 23 lip 2007, 13:25
Jeśli masz znajomych w różnych sieciach to tyoko PLAY :D

#205304  autor: tege
 23 lip 2007, 17:26
Orientujecie się może, jak wygląda sprawa z przechodzeniem niewykorzystanych minut w erze? Czy w ogóle jest taka opcja i jak działa ten mechanizm (minuty z poprzedniego okresu wykorzystywane są przed / po minutach z bieżącego)?

pzdr!

#205306  autor: Bloo
 23 lip 2007, 17:34
Wiem, że w Plusie jest tak, że minuty z poprzedniego okresu rozliczeniowego są wykorzystawywane najpierw od minut z obecnego miesiąca i podejrzewam, że w Erze i w Orange jest tak samo.

Obrazek

#205324  autor: kosaz
 23 lip 2007, 18:15
Bloo pisze:podejrzewam, że w Erze i w Orange jest tak samo.
to źle podejrzewacie Towarzyszu :P w plusie sa wykozystane przez 3 miesiace i sa wykorzystane przed obecnymi chyba najbardziej uczciwy system :D
u erze nie wiem jak jest
w orange bylo kiedys tak ze najpuierw szly minuty z biezacego potem ze starego przez 1 miesiac i jak nie wywaliles to prapalo !!

#205367  autor: dechomenon
 23 lip 2007, 19:32
Prometo pisze:
dechomenon pisze:tak w Era zero masz 99zl aktywację! i zero profitów z tego tytułu..a jak weźmiesz superkarte tak jak pisał Kaczy to masz za to 99zł już 10 opłat abonamentowych no i co miesiac 15min!
Tylko w Erze Zero minuta rozmowy kosztuje 0,49 PLN brutto a w PlusKarcie po wykorzystaniu minut 0,66 PLN brutto.
tego nie neguję...tylko ze jak ktos bierze tak niski abonament to mało dzwoni..chociaz wiemy po koledze, ze czasem mu tych minut schodzi sporo!

#205369  autor: Vieslav
 23 lip 2007, 19:36
w orange bylo kiedys tak ze najpuierw szly minuty z biezacego potem ze starego przez 1 miesiac i jak nie wywaliles to prapalo !!
teraz też tak masz, najpierw idą te, co ci przeszły (mowa oczywiście o złotówkach,k bo w Orange "minut" nie ma) a dopiero potem te nowe z bierzącego okresu.

#205406  autor: kosaz
 23 lip 2007, 20:57
Mulder pisze:Cytat:

teraz też tak masz, najpierw idą te, co ci przeszły (mowa oczywiście o złotówkach,k bo w Orange "minut" nie ma) a dopiero potem te nowe z bierzącego okresu.
Dam ci rade detektywie mulder jezsli juz kogos cytujecie to czytajcie ze ztrozumieniem :)
my napisalismy ze w orange bylo kiedys ze najpierwszo szly nowe minuty oitem stare czyli mam 10 minut z maja przechodza i w abo mam np 30 w czerwcu czyli mam 40 minut/ zlotuwek najpierw musze wygadac 30 minut potem 10
wiem ze kiedys tak bylo teraz nie wiem bo nie mam orange i nie planuje

#205412  autor: Prometo
 23 lip 2007, 21:07
tege pisze:Orientujecie się może, jak wygląda sprawa z przechodzeniem niewykorzystanych minut w erze? Czy w ogóle jest taka opcja i jak działa ten mechanizm (minuty z poprzedniego okresu wykorzystywane są przed / po minutach z bieżącego)?
Jest taka opcja. Niewykorzystane minuty z poprzedniego okresu wykorzystywane są przed minutami z bieżącego okresu.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#205752  autor: bubek.one
 24 lip 2007, 14:24
kurcze nadal ciezko mi sie zdecydowac, ale dzieki waszym podpowiedzom mam juz klarowniejszy obraz calej tej ukladanki gsm:), na obecna chwile waham sie miedzy abonamentem w playu za 30 zl, a orangem plan na rozmowy za 35, kupionym w sklepie internetowym gdzie dostaje przez rok dodatkowe 33 minuty. ku orange sklania mnei fakt ze zachowam stary numer, natomiast play-bonus 10 zl i 49 gr za minute... ehhh moze faktycznie tak jak mi ktos wyzej radzil wstrzymam sie jeszcze jakis czas, moze orange wprowadzi taryfe podobna do era zero, bo taka opcja wlasnie odpowiadala by mi najbardziej. dzieki wszystkim za dotychczasowa pomoc.

pozdrawiam

#207110  autor: ozp
 27 lip 2007, 22:24
Ale przecież numer stary zawsze można przenieść :) teraz to nie jest żaden problem...Ale wstrzymanie się jak się tobie jeszcze nie pali było by najlepszą opcją...

:::...ReMeMbEr Me...:::

#207164  autor: bubek.one
 28 lip 2007, 05:24
dokladnie tak zrobie, nie pali mi sie wiec wstrzymam sie jeszcze jakis czas, ale i tak na obecna chwile najbardziej jestem przekonany do oferty play, chyba najbardziej trafia w moje potrzeby.
pozdrawiam

#207227  autor: Vieslav
 28 lip 2007, 12:48
Skoro sie nie pali to może warto poczekać. Może akurat po wakacjach Orange zmądrzeje i wprowadzi korzytniejszą ProPozycję jak zobaczy, ile osób od nich ucieka.
BTW pisałeś że dzwonisz w większości do Orange więc Plan na Rozmowy wychodzi o wiele korzystniej niż Play: 35 zł / 90 + 33 minuty (promocyjne) = 0,28 zł/minuta. No chyba, że po przeanalizowaniu wydatków wychodzi ci mniej więcej po równo do każdej sieci. Ale to tak btw ;-)

#207230  autor: macs22
 28 lip 2007, 12:56
Warto też moim zdaniem poczekać bo we wrześniu urodziny Ery to może dadzą jakąś fajną ofertę.

#210572  autor: krystian1022
 08 sie 2007, 20:18
Witam
kończy mi się cyrograf w orange 2 listopada i potrzebuje abonament z duża ilością minut do wszystkich i darmowym numerem.
Obecnie mam 50 minut do wszystkich + darmowy numer, abo 50zł
Co proponujecie?? Jaką siec?? Orange czy przejść do ery??
Chciałbym ok 90 minut do wszystkich + darmowy numer za max 50 zł
Jest to możliwe( oferta indywidualna i biznesowa tez może być?
pozdr

#210582  autor: Vieslav
 08 sie 2007, 21:18
Zobacz sobie taryfę Kubali w Plusie: abo 55 zł, 90 minut (chyba) do wszystkich a ponadto darmowy numer bez jakichkolwiek opłat przez 12 miesięcy (potem chyba 10 zł).