• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #200966  autor: Picasso-89
 10 lip 2007, 15:44
Witam.

Mam taki problem a zarazem pytanie.

Od niedawna mam miesięcznego SE W850i. Gdy go tylko dostałem do ręki zacząłem go konfigurować i ustawiać wg własnych potrzeb. Teraz zauważyłem, że górna część telefonu (nie wiem jak to się nazywa fachowo, ale ta co się wysuwa w górę :) ) po zsunięciu telefonu jest troszkę niżej części dolnej. To nie jest największy problem.. Najbardziej denerwuje mnie, gdy rozsunę telefon i wciskam na padzie tą kropkę w dół. Zanim wciśnie się ten przycisk to górna część telefonu musi lekko puknąć w tą dolną. Z tego co pamiętam to chyba tak aż nie było. Telefon wysuwałem z wyczuciem ale niestety koledzy jak się bawili to popychali górną część aż sama uderzyła i się zatrzymała. Nie wiem czy to właśnie oni tak nie załatwili mi fona

Teraz mam do Was kilka pytań:

1) Czy w SE W850i po zsunięciu telefonu górna część lekko wygina się w lewo i prawo i górę, dół czy dobrze przylegają do siebie połówki ??

2)Czy da się to jakoś rozebrać i popatrzyć bez większych kombinacji ??

3) Ma ktoś instrukcje jak ściągnąć obudowę z W850i? (chodzi o to, żeby zobaczyć do tych luzów między połówkami). Czy trzeba na coś szczególnie uważać przy demontażu ??
Pozdrawiam i proszę o pomoc

#201002  autor: BK
 10 lip 2007, 17:58
1)Dobrze przylegają do siebie połówki (Miałem ten telefon)
2)Niesądze
3)Niemam instrukcji jak rozebrać ale zaraza poszukam jak coś to wyślę na priv

[scroll] Jeżeli pomogłem daj + ;) [/scroll]

#201058  autor: Picasso-89
 10 lip 2007, 19:58
Bardzo bym prosił. Spróbuję go rozebrać i coś pokombinować ale nie chcę coś urwać po drodze

Pozdro

#204611  autor: masterson
 21 lip 2007, 16:13
Przyłączę się do tematu, bo też stałem się posiadaczem W850i. Czy one tak już mają, że górna część się luzuje?
Czy trzeszczenie obudowy w końcu ustaje?

pozdrawiam

WEJDŹ I SAM SPRAWDŹ!!!

#204645  autor: maniek89
 21 lip 2007, 18:29
To w sumie nie jest lekkie przeczulenie ze strony właścicieli? Jesli wszystko dziala jak nalezy, poco szukac dziury w calym(bez urazy). Jesli jednak was rto nurtuje, napiszcie do Se czy to normalne, albo zaniescie aparaty na gwarancje.

#204932  autor: masterson
 22 lip 2007, 17:52
No trzeszczenie jest lekko irytujące :)

A ten luz, no cóż, niby nie przeszkadza, ale... jak przychodzi do pisania sms-a albo nawigacji w dół i wtedy klapka się rusza. Nie powiem, żeby to było nie zauważalne :)

No nic, trzeba się będzie przyzwyczaić, bo telefon funkcjami nadrabia tą wadę.

WEJDŹ I SAM SPRAWDŹ!!!