No więc bardzo szybko nadszedł czas na tym forum w którym zostało (conajmniej) podważone moje słowo.
Nie pozostaje mi nic innego tylko wytłumaczyć miłemu Zajcef'owi który bardzo uprzejmie stwierdził że sie g... co znam.
Szanowny kolega mam nadzieje, ze sie nie obrazil ?

Forum jest po to aby wymieniac swoja wiedze/poglady.
Drogi kolego nie ma takiej możliwości aby konsultant który do ciebie dzwoni przerzucił cie z mixa na abonament, jak już to np. z TwojegoNowegoPlanu na PlanNaRozmowy (czyli z abo na abo) lub z JednejIdeiMix na TwójMix (czyli z mixa na mixa),
konsultant przez telefon nie może zrobic migracji z TwojegoMixa na NowyTwójPlan (czyli z mixa na abo).Jedynie salon!
Podkreslilem Ci Twoj blad, zreszta kolega w kolejnym poscie juz Ci podpowiedzial :)Z reszta sie zgodze.
No i drugie założenie że nie wiem o czym mówie:
Telefon w mixie jest w wielu przypadkach tańszy niż w abo ponieważ moge przyznać większy rabat na tellefon, pozwolisz że oleje twoją proźbę co do podania takowych przykładów ponieważ to zależy od indywidualnej sytuacji klienta (np. klient płaci 50 zł mixa a drugi tą samą kwotę w abo.ale w mixie może dostać większy rabat więc ma go taniej).
Szkoda, ze olales. Z mojej skromnej wiedzy wynika, ze _nie_ma_takiego_ aparatu, ktory bylby tanszy w mixie niz w abo przy tej samej kwocie abonamentu. Wlasnie po to BOK zleca zmiany z mixa na ntp dla ludzi, ktorzy chca otrzymac aparat w lepszej cenie i wyobraz sobie, ze sa nawet gotowi zaplacic za ta zmiane 50 zl . Rabaty sa rowniez w abo ..od nizszej ceny
Strzelam że sobie przycwaniakowałeś i wlazłeś na stronke Orange.pl i porównałeś ceny w mixie i w abo ale nie uwzględniłeś chyba że istnieje cos takiego jak rabat w planach abonamentowych.
Myślę że swoje imie oczyściłem z zarzutów ale i tak niesmak pozostał więc pomyślę dwa razy zanim komuś odpowiem na pytanie
Bledny strzal. Ja poprostu jestem dociekliwym klientem, dosc mocno dociekliwym. Moze bedziemy mieli ktoregos dnia okazje porozmawiac
Pozdrawiam