• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 59 z 318
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 318

#202684  autor: MADMAX
 15 lip 2007, 14:54
Jeśli nie można przejść to nie wahałbym się podpisać nowej umowy (oczywiście o ile zależałoby mi na pozostaniu w ERZE :roll: ) nawet kosztem zmiany numeru.

Przecież jak widzę, że ze stałych klientów sieć robi sobie jaja to cisną mi się najgorsze bluzgi pod adresem takiego operatora.
Skoro nowym daje się taką dobrą ofertę to niby dlaczego stałym nie oferuje się nie tyle porównywalnych co lepszych warunków? :?
Myślą, że niby klienci zakochali się w dotychczasowym usługodawcy, mają klapki na oczach i łykną każdy ochłap czy o co kaman? :roll:

Pozdrawiam

#202687  autor: Asii
 15 lip 2007, 15:06
MADMAX, no chyba że mnie nie traktują jaką klienta skoro mam abo 20zł. A przy przedłużeniu wzięłabym sobie 3 pakiety po 16.5zł i zadowolona byłabym ja i ta cała Era... przynajmniej tak uważam :mrgreen: . Na serio Era to dla mnie jedna wielka ZAGADKA. Pozostaje mi się modlić że dostanę po 16.5 albo że na urodzinki Era przygotuje coś co mnie zainteresuje :wink:

#202695  autor: elrond
 15 lip 2007, 15:24
A właściwie to kiedy dokładnie wypadają urodziny Ery? Wiem że gdzieś wrzesień/pażdziernik, ale kiedy te urodzinowe oferty sie pojawiają? Bo juz dokładnie nie pamiętam...

I 2 sprawa, kiedys sie tym nie interesowałem bo mnie to nie dotyczyło, ale jak wyglądało to w przeszłości? Era dawała cos ekstra na urodziny dla STAŁYCH?

PS> Ja uważam że jeśli po mailu do BOA nie dadzą mi 16,5 za pakiet, to zawsze mozna próbować normalną drogą z konsultantem. Jeżeli przełączy do ludzi od utrzymania klienta zawsze jest szansa, bo tu już można manewrować argumentami i zawsze co rozmowa z człowiekiem to nie suchy mail :P Małe szanse ale mysle że są.
Jeśli sie nie uda, a Play postarałby sie i uruchomił e-sklep, to zastanowie sie nad pożegnaniem z Erą, choć wolałbym nie.
Ostatnio zmieniony 15 lip 2007, 15:32 przez elrond, łącznie zmieniany 1 raz.

#202700  autor: Asii
 15 lip 2007, 15:31
Z tego co pamiętam to chyba 9 września

#202703  autor: Mel
 15 lip 2007, 15:36
elrond pisze:I 2 sprawa, kiedys sie tym nie interesowałem bo mnie to nie dotyczyło, ale jak wyglądało to w przeszłości? Era dawała cos ekstra na urodziny dla STAŁYCH?
W ubiegłym roku to były dodatkowe punkty Era Premia w zależności odo stażu w sieci. Wcześniej (być może w 2005 ale nie jestem pewna) były jakieś dodatkowe pakiety minut do wykorzystania, ale nie wiem na jakiej zasadzie.

Dzięki za namiary na regulaminy Prometo.

Niestety :mrgreen: podrążę jeszcze ten temat. Czy ktoś by mógł mi wytłumaczyć, co oznacza w regulaminie Warunki Oferty Promocyjnej „Propozycja dla oszczędnych. Specjalne warunki” w sieci Era punkt który brzmi następująco W przypadku zmiany Oferty z promocyjnego Zestawu, Abonent traci bezpowrotnie upust promocyjny na Ofertę, z której zrezygnował. Czy to oznacza, że jak np się weźmie dwie ofery uniwersalne i zamieni jedną z nich ( o ile jest taka możliwość) na jedną uniwersalną i jedną z przyjacielem to straci się ten 33% upust i za te dwie oferty zapłaci się 20zł plus 30zł?

#202708  autor: Asii
 15 lip 2007, 15:58
wszystko na to wskazuje że tak jest...

#202762  autor: balrog
 15 lip 2007, 19:29
elrond pisze:A właściwie to kiedy dokładnie wypadają urodziny Ery? Wiem że gdzieś wrzesień/pażdziernik,
16go września

[ Dodano: 2007-07-15, 19:35 ]
MADMAX pisze:Prometo, wiem ale to jednak dziwne że stali abonenci walczą o słabszą ofertę w przdłużeniu niż dostają nowi klienci. Są z tego jakieś wymierne korzyści?
stali mogą obniżyć ceny słuchawek punktami zebranymi przez era premia, oraz Każde z 40 minut do wykorzystania do wszystkich sieci możesz wymienić na:

* 100 minutowe pakiety do Ery i na stacjonarne (Oferta taniej w sieci)
* SMSy i MMSy do Ery i na e-mail (Oferta multimedialna)
* połączenia z wybranym numerem w Erze lub stacjonarnym za darmo (Oferta z przyjacielem)
* dostęp do Internetu, poczty e-mail i plików video (Oferta blueconnect w telefonie)

źródło

"Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać."
Fryderyk Nietzsche

#202944  autor: teder
 16 lip 2007, 13:53
Ludzie,czytam te watki z duzym zainteresowaniem i sie dziwie,dlaczego jeszcze jestescie w tej sieci.Milaem abo w kazdej Orange,Plus,Era teraz jestem w Play i bez kozery powiem,ze Era byla najgorsza.Nawet na sam koniec wycieli numer - okres rozliczeniwy ialem od 17 do 16 kazdego mesiaca,rozwiazalem umowe,dostalem pismo informujace ze wylaczony numer nastapi z dniem 16 lipca,dzwonilem do BOA i poinformowano mnie,ze o 24.00 nie bede mial aktywnej karty i co,budze sie rano i "Ograniczone uslugi sieci" WYLCZYLI MIE JUZ DZISIAJ I SZLAG TRAFIL MINUTY!!!Tak sie przestrzega okresow rozliczeniowych i dba o klienta - uciekajcie od tych oszustow!!!

#202945  autor: thane
 16 lip 2007, 14:00
teder pisze:Ludzie,czytam te watki z duzym zainteresowaniem i sie dziwie,dlaczego jeszcze jestescie w tej sieci.
bo przedłużając umowę możemy mieć abo za 33zł i w tym 140 minut czyli wychodzi 23,5 grosza za minutę? bo roaming działa w każdym państwie w Europie? bo nie trzeba płacić aktywacji jak się przedłuża umowę? bo PLAY ma bardzo ograniczony wybór telefonów? jak widzisz są powody...

#202947  autor: Asii
 16 lip 2007, 14:05
teder, no ja to mam niski abo i niskie rachunki także troszkę mnie mają gdzieś, ale ogólnie Era jest super :smt007

#202948  autor: Prometo
 16 lip 2007, 14:07
teder pisze:Milaem abo w kazdej Orange,Plus,Era teraz jestem w Play
Ciekawe gdzie się przeniesiesz jak Ci się znudzi Play :D

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#202950  autor: Asii
 16 lip 2007, 14:11
Tak, tak jeszcze zatęskni za naszą kochaną ERĄ :twisted:

#202960  autor: brodie
 16 lip 2007, 14:53
Oczywiście oferta ERY ma plusy i minusy. mnie umowa kończy się w sierpniu i dzwonili do mnie w sprawie przedłużenia ale dotychaczas się nie zdecydowałem. Zastanawiam się czy możliwa jest według was rekonstrukcja oferty Ery we wrześniu (korzystniejsze stawki poza pakietami ?).
Mam jeszcze jeden problem co ciekawe pokazujący nielogiczność oferty naszej "ulubionej" firmy. W sumie jestem z nią związany już chyba ponad 5 lat i trudno czasem dopatrzyć się logiki w niektórych działaniach. Od dwu lat mam ofertę abo z dwoma pakietami, przyjaciel + 40 minut. rachunki 75 - 110 PLN. Mniej więcej rok temu zadzwoniła do mnie konsultantka i zaoferowała mi pakiet weekendowy za 15 PLN miesięcznie, bez żadnych haczyków wziąłem i rzeczywiście przez jakiś czas miałem 3 pakiety, ostatnio zszedłem do dwu. W czerwcu dowiedziałem się z rachunku że nagle promocja się skończyła i weekend policzyli za 30 PLN. Po interwencji zachowali się bardzo elegancko, odliczyli te 15 pln i w ramach przeprosin wydłużyli promocję jeszcze o jeden miesiąc, co mnie satysfakcjonowało bo planowałem przedłużyć umowę. Ale co ciekawe przy przedłużeniu umowy nie mogę wziąć pakietu weekendowego z upustem. Mogę wziąć uniwersalny i zamienić go ze stratą na weekendowy (mimo tego że przez 10 miesięcy korzystałem bez zobowiązań z weekendowego za 15 PLN. Konsultant przyznał że to nielogiczne ale tak właśnie jest. Zastanawiam się czy ktoś z forumowiczów miał jakieś doświadczenia z promocyjnym weekendowym, czy sprawa jest do dyskusji.
pozdrawiam,

#202973  autor: thane
 16 lip 2007, 15:59
Prometo pisze:
teder pisze:Milaem abo w kazdej Orange,Plus,Era teraz jestem w Play
Ciekawe gdzie się przeniesiesz jak Ci się znudzi Play :D
wypróbuje wszystkie pre-paidy a potem jeszcze MVNO;) tak szybko mu się nie znudzi :-D

#202980  autor: teder
 16 lip 2007, 16:27
Do Thane i jemu podobnych - to forum byloby o wiele bardziej wartosciowe gdyby nie takie idiotyczne posty jak Twoj - nic nie wnosi i jest w dodatku bez sensu - gdzie sie dopatrzyles stwierdzenia,ze uzywalem pre-paid`ow?!Wyraznie zaznaczylem,ze "konczy mi sie umowa",ale jak widac czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoja mocna strona.Wyrazilem opinie negatywna i uzasadnilem swoj poglad,temu chyba sluzy ten watek.

#202992  autor: balrog
 16 lip 2007, 17:31
thane pisze: wypróbuje wszystkie pre-paidy a potem jeszcze MVNO;)
teder pisze:gdzie sie dopatrzyles stwierdzenia,ze uzywalem pre-paid`ow?!
"wypróbuje". Co zrobi? Wypróbuje. To jest czasownik przyszły! Zakładam, że ukończyłeś szkołę podstawową, więc dlaczego twierdzisz że thane dopatrzył się(czas przeeszly) tego stwierdzenia?
teder pisze:]
ale jak widac czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoja mocna strona
coś tu nie gra? Wygląda na to, że to własnie Ty czytasz bez zrozumienia

brodie, nie uważam aby zachowanie ERY było nielogiczne. Korzystałeś z oferty weekendowej na warunkach promocyjnych, przez 10 miesięcy - super. Dali Tobie taką ofertę, to się ciesz. Ja np. nie miałem tej możliwości, i nie tylko ja. Zostałeś wybrańcem (prawie jak Neo :P). Potraktuj to jako pewnego rodzaju nagrodę, przywilej. Dalej, przedłużasz umowę, podpisujesz aneks i koniec dotychczasowych promocji. Przyznam, że sam wymieniłbym ofertę uniw., zachowując upust, na ofertę wakacyjną, ale niestety nie ma takiej opcji.

"Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać."
Fryderyk Nietzsche

#203000  autor: thane
 16 lip 2007, 18:03
balrog pisze:Dali Tobie taką ofertę, to się ciesz. Ja np. nie miałem tej możliwości, i nie tylko ja. Zostałeś wybrańcem (prawie jak Neo :P). Potraktuj to jako pewnego rodzaju nagrodę, przywilej. Dalej, przedłużasz umowę, podpisujesz aneks i koniec dotychczasowych promocji. Przyznam, że sam wymieniłbym ofertę uniw., zachowując upust, na ofertę wakacyjną, ale niestety nie ma takiej opcji.
hmmm a ja mam abo za 20 zł więc skoro mi proponowali to myślałem że wszystkim... z tego co pamiętam to jeszcze ofertę z przyjacielem też mogłem wziąć na pół roku (rok?) za 15 zł/miesiąc

#203024  autor: brodie
 16 lip 2007, 19:47
Balrog chodziło mi o to że teoretycznie wszystkie pakiety są równoważne, nominalnie kosztują 30 PLN. Oferta weekendowa chyba im nie schodziła (?) dlatego oferowali ją w promocji za 15 PLN chyba nie poniżej kosztów ? - 100 minut do Ery ani 40 uniwersalnych jakoś nikt mi nie proponował. A nagle okazuje się że przy przedłużaniu umowy nie opłaca się Erze jej sprzedać za 20,10 ani tym bardziej za 16,50 Ale oczywiście można też spojrzeć na to jako promocję na którą miałem się złapać, i w sumie im się udało ;)

Dzięki za info thane szczerze mówiąc to jest właśnie ciekawe komu takie rzeczy proponują i według jakiego klucza, bo są to rzeczywiście fajne promocje, a informacji o nich nie znajdzie się w oficjalnym cenniku.

Zastanawiam się właśnie czy w następnej ofercie przedłużeniowej wprowadzą możliwość zamiany pakietu na weekendowy, bo ja polubiłem tę ofertę.

#203078  autor: rafcyk
 16 lip 2007, 22:01
brodie pisze:Oferta weekendowa chyba im nie schodziła (?) dlatego oferowali ją w promocji za 15 PLN chyba nie poniżej kosztów ? - 100 minut do Ery ani 40 uniwersalnych jakoś nikt mi nie proponował.
Mi dali 40min/10zł do wszystkich sieci na 12miesięcy

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#203090  autor: brodie
 16 lip 2007, 22:20
@rafcyk to dopiero ciekawe :) kiedy to było ? czyli oferta z przyjacielem względnie weekendowa jest jednak wg ery więcej warta hm bardzo ciekawe
  • Strona 59 z 318
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 318
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59