• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 20 z 131
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 131

#202512  autor: dzierski
 14 lip 2007, 21:06
Czekaj chłopie na NowegoTwojegoMixa (z czym że nie wiem jakie w nim będą propozycje) ale zawsze minuta będzie za 60gr a nie 75gr plus dodatkowe minuty do orange plus dodatki za przedłużenie umowy. Więc jak będziesz gadał z tą konsultantką zapytaj sie czy już ma możliwość przemigrowania cie do NowegoTwojegoMixa (to będzie bezpłatne) a jak będziesz chciał sie przenieść do nowego twojego planu to i tak będziesz musiał przejść sie do salonu bo przez telefon tego nie załatwisz (nie mówiąc już o tym że w większości przypadków w mixie są tańsze telefony niż w abo)

#202514  autor: krzyno
 14 lip 2007, 21:14
dzierski,

dostałeś moją wiadomość :?:

#202524  autor: dzierski
 14 lip 2007, 21:45
krzyno pisze:dzierski,

:) masz szczęście :) kosmici jej nie porwali i doszła, jak będe w robocie to oblukam i ci eska strzele co i jak

#202590  autor: rovers
 15 lip 2007, 03:46
dzierski, z tym nowym mixem to w sumie nie jest taka głupia sprawa 120min orange'owych minut do 50 zł abo i minuta po 60 gr :wink:.Chyba jednak poczekam na to lub pomyśle nad nowym planem bo ma jednak wiekszy wachlarz możliwości...można może pokryć cześć kwoty migracji z punktów profit ? Wracając do masmixa czy orange ma w zwyczaju dawać bonusy typu pakiet 500 sms? :)

#202658  autor: dzierski
 15 lip 2007, 13:54
jeśli chodzi o pokrycie kosztów migracji za profity to z tego co mi wiadomo to nie da rady, a jeśli chodzi o smsy to w mixie jak już to albo dostaniesz rabat na telefon albo złotówki do abonamentu (do orange i stacjonarki) a takich typowo pakietów sms-owych to nie ma (jak ci zależy to se możesz kupić pakiet sms-ów za grosz czyli za 5zł będziesz miał te 500sms-ów)

#202709  autor: krzyno
 15 lip 2007, 16:23
dzierski pisze:
krzyno pisze:dzierski,

:) masz szczęście :) kosmici jej nie porwali i doszła, jak będe w robocie to oblukam i ci eska strzele co i jak
dzięki :-D

#202928  autor: Zajcef
 16 lip 2007, 13:05
dzierski pisze:Czekaj chłopie na NowegoTwojegoMixa (z czym że nie wiem jakie w nim będą propozycje) ale zawsze minuta będzie za 60gr a nie 75gr plus dodatkowe minuty do orange plus dodatki za przedłużenie umowy. Więc jak będziesz gadał z tą konsultantką zapytaj sie czy już ma możliwość przemigrowania cie do NowegoTwojegoMixa (to będzie bezpłatne) a jak będziesz chciał sie przenieść do nowego twojego planu to i tak będziesz musiał przejść sie do salonu bo przez telefon tego nie załatwisz (nie mówiąc już o tym że w większości przypadków w mixie są tańsze telefony niż w abo)
dzierski, od kiedy zmiana na nowy twoj plan jest tylko w salonie ? Co do drugiej czesci wypowiedzi poprosze chociazby o 2 - 3 przyklady aparatow, ktore sa tansze w Mixie niz w Abo. Bez urazy, ale chyba informacje sa "lekko" nieprecyzyjne.

#202989  autor: Tidus
 16 lip 2007, 17:18
Zajcef pisze:Co do drugiej czesci wypowiedzi poprosze chociazby o 2 - 3 przyklady aparatow, ktore sa tansze w Mixie niz w Abo. Bez urazy, ale chyba informacje sa "lekko" nieprecyzyjne.
Też mnie to zastanowiło :> Może w ProPozycji dają lepsze ceny fonów w Mixie, niż w abo :?

#203066  autor: dzierski
 16 lip 2007, 21:46
dzierski, od kiedy zmiana na nowy twoj plan jest tylko w salonie ? Co do drugiej czesci wypowiedzi poprosze chociazby o 2 - 3 przyklady aparatow, ktore sa tansze w Mixie niz w Abo. Bez urazy, ale chyba informacje sa "lekko" nieprecyzyjne.
No więc bardzo szybko nadszedł czas na tym forum w którym zostało (conajmniej) podważone moje słowo.
Nie pozostaje mi nic innego tylko wytłumaczyć miłemu Zajcef'owi który bardzo uprzejmie stwierdził że sie g... co znam.
Drogi kolego nie ma takiej możliwości aby konsultant który do ciebie dzwoni przerzucił cie z mixa na abonament, jak już to np. z TwojegoNowegoPlanu na PlanNaRozmowy (czyli z abo na abo) lub z JednejIdeiMix na TwójMix (czyli z mixa na mixa), konsultant przez telefon nie może zrobic migracji z TwojegoMixa na NowyTwójPlan (czyli z mixa na abo).Jedynie salon!
No i drugie założenie że nie wiem o czym mówie:
Telefon w mixie jest w wielu przypadkach tańszy niż w abo ponieważ moge przyznać większy rabat na tellefon, pozwolisz że oleje twoją proźbę co do podania takowych przykładów ponieważ to zależy od indywidualnej sytuacji klienta (np. klient płaci 50 zł mixa a drugi tą samą kwotę w abo.ale w mixie może dostać większy rabat więc ma go taniej). Strzelam że sobie przycwaniakowałeś i wlazłeś na stronke Orange.pl i porównałeś ceny w mixie i w abo ale nie uwzględniłeś chyba że istnieje cos takiego jak rabat w planach abonamentowych.
Myślę że swoje imie oczyściłem z zarzutów ale i tak niesmak pozostał więc pomyślę dwa razy zanim komuś odpowiem na pytanie

#203083  autor: MADMAX
 16 lip 2007, 22:08
dzierski, nie denerwuj się niepotrzebnie :-)
Myślę, że nikt tu celowo nie chce podważać Twoich kompetencji. To jest cywilizowane forum ;-)
Spytam z ciekawości; dlaczego w mixie przyznawane są większe rabaty na telefon w utrzymaniu? Z czego to wynika?

Pozdrawiam

#203086  autor: Tidus
 16 lip 2007, 22:17
dzierski, spoko :mrgreen:
Mnie też zdziwiło, że ceny telefonów są niższe w Mixie, niż TP ;)
A co do przejścia z mixa na abo (uwaga, teraz mi się dostanie :mrgreen: ), to mi konsultant BOKu zmieniał plan z Mixa na Twój Plan właśnie, więc informacje podawane przez Ciebie chyba odrobinę mijają się z prawdą ;)

#203103  autor: dzierski
 16 lip 2007, 22:44
"BOKU", a ja mówie cały czas o ProPozycji, czyli konsultantach od spraw przedłużeniowych(czyli *400) jak se zadzwonicie pod *100(bok) to wam nawet gwiazdke z nieba załatwią, ale teraz to już przestane sie wypowiadać na temat przedłużeń :P

[ Dodano: 2007-07-16, 22:47 ]
MADMAX pisze:Spytam z ciekawości; dlaczego w mixie przyznawane są większe rabaty na telefon w utrzymaniu? Z czego to wynika?

A bo ja ci wiem :)

#203126  autor: krzyno
 16 lip 2007, 23:04
dzierski pisze:ale teraz to już przestane sie wypowiadać na temat przedłużeń
no i słowa dotrzymujesz :P :!:

#203161  autor: Zajcef
 17 lip 2007, 00:57
No więc bardzo szybko nadszedł czas na tym forum w którym zostało (conajmniej) podważone moje słowo.
Nie pozostaje mi nic innego tylko wytłumaczyć miłemu Zajcef'owi który bardzo uprzejmie stwierdził że sie g... co znam.
Szanowny kolega mam nadzieje, ze sie nie obrazil ? :) Forum jest po to aby wymieniac swoja wiedze/poglady.
Drogi kolego nie ma takiej możliwości aby konsultant który do ciebie dzwoni przerzucił cie z mixa na abonament, jak już to np. z TwojegoNowegoPlanu na PlanNaRozmowy (czyli z abo na abo) lub z JednejIdeiMix na TwójMix (czyli z mixa na mixa),
konsultant przez telefon nie może zrobic migracji z TwojegoMixa na NowyTwójPlan (czyli z mixa na abo).Jedynie salon!
Podkreslilem Ci Twoj blad, zreszta kolega w kolejnym poscie juz Ci podpowiedzial :)Z reszta sie zgodze.
No i drugie założenie że nie wiem o czym mówie:
Telefon w mixie jest w wielu przypadkach tańszy niż w abo ponieważ moge przyznać większy rabat na tellefon, pozwolisz że oleje twoją proźbę co do podania takowych przykładów ponieważ to zależy od indywidualnej sytuacji klienta (np. klient płaci 50 zł mixa a drugi tą samą kwotę w abo.ale w mixie może dostać większy rabat więc ma go taniej).
Szkoda, ze olales. Z mojej skromnej wiedzy wynika, ze _nie_ma_takiego_ aparatu, ktory bylby tanszy w mixie niz w abo przy tej samej kwocie abonamentu. Wlasnie po to BOK zleca zmiany z mixa na ntp dla ludzi, ktorzy chca otrzymac aparat w lepszej cenie i wyobraz sobie, ze sa nawet gotowi zaplacic za ta zmiane 50 zl . Rabaty sa rowniez w abo ..od nizszej ceny :)
Strzelam że sobie przycwaniakowałeś i wlazłeś na stronke Orange.pl i porównałeś ceny w mixie i w abo ale nie uwzględniłeś chyba że istnieje cos takiego jak rabat w planach abonamentowych.
Myślę że swoje imie oczyściłem z zarzutów ale i tak niesmak pozostał więc pomyślę dwa razy zanim komuś odpowiem na pytanie
Bledny strzal. Ja poprostu jestem dociekliwym klientem, dosc mocno dociekliwym. Moze bedziemy mieli ktoregos dnia okazje porozmawiac :)
Pozdrawiam

#203219  autor: dzierski
 17 lip 2007, 09:25
OK ty sie na wszystkim znasz. To już jest ustalone i zakończmy temat bo nie ma co go drążyć w tym miejscu bo nie do tego zostało stworzone

hej

#203239  autor: nostra
 17 lip 2007, 10:04
dzierski pisze:OK ty sie na wszystkim znasz. To już jest ustalone i zakończmy temat bo nie ma co go drążyć w tym miejscu bo nie do tego zostało stworzone
Cze Dzierski,
W tobie ma nadzieja ..... Wlasnie mi i zonie skonczyły się umowy w Orangutanie :) i dzwoni do mnie ta propozycja srednio co 2 dni ..... Juz zmęczony jestem poniewaz mam wrazenie , ze tam nie ma zadnego przepływu informacji ! ale od początku....! Przy pierwszym kontakcie nazwijmy to tak - postawiłem swoje warunki przedłuzenia umowy z Orange. NIestety :( Pani Nakrzyczała na mnie !!!!! tak tak !! nakrzyczała ze jak mogę dyktować warunki i ze nie chcę skorzystać z jej oferty. Pewnie zapytasz czego oczekuję ?? Hmmm sądzę ze niewiele ale ..... Mianowicie SE K800I w rozsądnej cenie czyli za jakieś 50 pln do tego pakietu minut i 1 bezpłatnego nr ( nawet z tym limitem 1200 min). wszystko razy 2 bo tez to samo dla zonki ( no moze oprócz tego darmowego - bo wystarczy nam jeden ) Co w zamian ????? Moje- sorry nasze rachunki to przeciętnie 100 - 120 pln co miesiąc ( kazdy rzecz jasna ) i staz w sieci jakies 7 lat - ale to juz wiem ze nie ma znaczenia , a szkoda . Plan Taryfowy to jedna idea 100. ilosc profitów - srednio 4000 kazdy z nas. Jestem zdecydowany przejsc na plan premium - ale tam jest na dzień dzisiejszy po prostu drogo !!!! 65 do innych i 30 do swoich o przesada :) w Go jest taniej przy doładowaniu za 100 ..... ! w sumie nie chcę opuszczać Orange ( wiesz stary juz jestem i robię sie sentymentalny :mrgreen: ) ale chyba nie mam wyboru. Co do mnie dzwonią to oni swoje a ja swoje .... Juz nie mam siły za kazdym razem zaczynac od początku z kazdym konsultantem. Jestem tym sfrustrowany i stoję na krawędzi zabrania n-rów i przejścia do Play. I nie mówię tego w formie szantazu :( ale chcę płacic ludzkie stawki!
Plis help meeeeeeeeee! nr phone mogę ci jakoś wrzucic na prv
pozdro

#203257  autor: Tidus
 17 lip 2007, 11:05
Znajoma z podobnymi rachunkami przedłużyła właśnie umowę i dostała k800i za 1zł, ale musiała się DŁUUUGO męczyć, żeby dostać taką cenę. Oczywiście o żadnych dodatkowych pakietach czy darmowych numerach nie było już mowy ;)

#203265  autor: dzierski
 17 lip 2007, 11:36
Powiem tak :) : przeczytaj post wyżej>> kolega zajcef udowodnił że nie jestem zbyt kompetentnym konsultantem więc troche nie rozsądne by było oddawanie swojego numeru w moje ręce więc pozostaje ci niestety użeranie się z dzwoniącymi konsultantami, wielkie sorry ale jak już wcześniej napisałem zamykam działalność :)

#203268  autor: nostra
 17 lip 2007, 11:45
dzierski pisze:Powiem tak :) : przeczytaj post wyżej>> kolega zajcef udowodnił że nie jestem zbyt kompetentnym konsultantem więc troche nie rozsądne by było oddawanie swojego numeru w moje ręce więc pozostaje ci niestety użeranie się z dzwoniącymi konsultantami, wielkie sorry ale jak już wcześniej napisałem zamykam działalność :)
nie strzelaj focha ...... zachowujesz sie jak baba :)
to jak dasz rade ?? :smt006

[ Dodano: 2007-07-17, 11:47 ]
Tidus pisze:Znajoma z podobnymi rachunkami przedłużyła właśnie umowę i dostała k800i za 1zł, ale musiała się DŁUUUGO męczyć, żeby dostać taką cenę. Oczywiście o żadnych dodatkowych pakietach czy darmowych numerach nie było już mowy ;)
wiem za zybla juz tez go mogłem miec :)
ale ja jestem uparciuch ......
wiec albo my ich albo oni nas :)

#203273  autor: dzierski
 17 lip 2007, 12:04
moge sprawdzić ale nic nie obiecuje, z czym że właśnie wychodze do roboty więc jak zdążysz walnąć numer na privata w ciągu 10min to jeszcze dziś sie postaram zobaczyć jak nie to jutro lub jak chcesz to możesz walnąć na ogólnym to będe mógł odczytać numer i w robocie (bo w pracy jedynie moge czytać posty ale nie moge sie zalogować)
  • Strona 20 z 131
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 131
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20