• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #200700  autor: soulafein
 09 lip 2007, 18:44
Mam abonament w Erze do listopada. Ostatnio dowiedzialem sie ze moge jakies 3 miesiace wczesniej podpisac przedluzenie umowy w Erze - za 45 zl darmowy numer, 100 minut do Ery i 40 minut do wszystkich (bez telefonu) lub na 2 miesiace przed koncem moge wziac z telefonem (ale bez darmowego numeru) za 40 zl. W zwiazku z tym mam pytanie - czy warto jednak czekac do konca mojej umowy. Wszedl niedawno nowy operator i moze cos sie do tego czasu ruszy z nowymi taryfami - jak sadzicie?? w sumie to zalezaloby mi zeby byly mniejsze oplaty za minuty i smsy po wykorzystniu darmowych minut. Czy oplaca sie czekac az do listopada na zmiany ??

#200712  autor: elrond
 09 lip 2007, 19:19
Owszem, wszedł nowy operator ale z nim jest śliska sprawa. Dotychczasowi operatorzy raczej nie spieszą się ze zmianą stawek czy nowymi taryfami, aczkolwiek pewnien postęp daje się zauważyć...

Jeśli chodzi o twoje przedłużenie to wszystko zależy od tego, czego potrzebujesz. Jak zależy ci na darmowym numerze a nie potrzebujesz telefonu to oczywiscie możesz podpisać aneks na 4 miesiące przed końcem umowy - oferta wydaje się być dobra - jest ona standardowa (15zł/pakiet) i lepszej chyba nie dostaniesz.

Jak potrzebujesz telefon, to oferta z nową ofertą i słuchawką pojawi się równe 2 miesiace przed końcem umowy i raczej nie powinna się zmienic (chyba że sie będziesz o to wystarczajaco mocno starał :D ). Nie wiem jak bardzo jesteś w to wszystko wtajemniczony ale wszystko masz na www.iboa.pl Tak jak już mówiłem, jak się dobrze postarasz, to możesz wywalczyć 16,5zł za pakiet (z telefonem) i wtedy wybierasz jakie chcesz pakiety i ile ich chcesz. Dużo w tym temacie pisania, moge cie odesłać pod specjalny temat o przedłużaniu umowy z Erą
--> http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php ... start=1080
(link do ostatniej strony, ale poczytaj z 10-20 stron wstecz :-) )

#200719  autor: soulafein
 09 lip 2007, 19:40
w sumie w ofercie z telefonem to interesowaloby mnie zeby miec 2 oferty - 40 minut do wszystkich i darmowy numer. Tylko ze ten darmowy jest dostepny tylko jesli sie bierze 3 oferty. Czy moge zawalczyc jednak zeby miec go z dwoma taryfami?? Dopiero piewszy raz przedluzam umowe i stad te watpliwosci...

#200721  autor: Prometo
 09 lip 2007, 19:46
soulafein pisze:Czy moge zawalczyc jednak zeby miec go z dwoma taryfami??
Nie wywalczysz tego i zacznij pisać posty w tym temacie do którego podał Ci link kin bo robi się bałagan.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl