• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 77 z 147
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 147

#198454  autor: homzik
 02 lip 2007, 23:16
taa, ja sie pytalem czy mozna obnizyc cene telefonu punktami 5Plus to powiedzieli, ze nie:)

Jedyna dobra rzecz w tym 5Plus to zloty numer, choc i tych juz coraz mniej... ale wybralem 609 xyz xyz typu 123 123 (choc nie 123)

i po cholere cytowac ostatni post, w dodatku jesli zajmuje pol ekranu?:(

#198456  autor: Bloo
 02 lip 2007, 23:18
homzik pisze:taa, ja sie pytalem czy mozna obnizyc cene telefonu punktami 5Plus to powiedzieli, ze nie:)
To dziwne bo mój kumpel punktami z 5 Plus właśnie obniżył cenę telefonu :)

Obrazek

#198457  autor: homzik
 02 lip 2007, 23:20
hmm, a wiesz ile punktow wydal i na jaka znizke sie to przelozylo?

#198458  autor: Kaczy
 02 lip 2007, 23:21
To dziwne bo mój kumpel punktami z 5 Plus właśnie obniżył cenę telefonu
Od pewnego czasu już nie można --> link

...::: Made for loneliness :::...

#198460  autor: Bloo
 02 lip 2007, 23:23
Kaczy pisze:
To dziwne bo mój kumpel punktami z 5 Plus właśnie obniżył cenę telefonu
Od pewnego czasu już nie można --> link

No to z tego wniosek, że to się zmieniło niedawno.

Obrazek

#198499  autor: Rokko
 03 lip 2007, 07:16
Krótki komentarz - w Plusie zawsze sie zmienia na "lepsze" ;)

#198501  autor: seb
 03 lip 2007, 08:09
Jak to leciało? "Zmieniamy świat na Plus"? ;)

coś mi tu mymci, cimci rimci ;-)

#198717  autor: waeren
 03 lip 2007, 18:10
Bloo pisze: No to z tego wniosek, że to się zmieniło niedawno.
Bzdura, na pewno nie ma takiej możliwości co najmniej 4,5 roku, bo wtedy wymieniałem moją 6310i za punkty i już w 2003 roku, w styczniu, musiałem mieć całość punktów na telefon albo kasa, nie było żadnych miksów w rodzaju mniejsza kasa i część punktów z 5Plus. A w ubiegłym roku, w październiku, wziąłem w810i za punkty i też tylko pełna ilość punktów, czyli 18100 lub 449 PLN bez opcji punkty plus kasa.

#198722  autor: tege
 03 lip 2007, 18:21
Bloo pisze:Skoro jesteś już tyle lat w Plusie to powinieneś wiedzieć, że Plus ma tzw. program lojalnościowy jak 5 Plus, w którym za opłacone rachunki zbierasz punkty, które możesz wymnienić potem na nagrody, darmowe minuty,smsy itp. Natomiast przy przedłużeniu umowy możesz dzięki punktom z 5 Plus mieć tańszy aparat telefoniczny. Jesteś tyle lat w Plusie i co nie wiedziałeś :?:
Oczywiście jestem uczestnikiem tego programu. Ale prawda jest taka, że w chwili obecnej mam niecałe 6000pkt (dobre półtora roku kolekcjonowania), które mogę wymienić na coś o wartości ca. 100zł (śmiech na sali). Wcześniej uzbierałem ok 18000 pkt ale jakie było moje zdziwienie, gdy pewnego pięknego dnia 5000 poszło w las (fakt, moja wina, nie wiedziałem jeszcze, że punkty starsze niż 3 lata przepadają ;]). Zatem 13000 pkt czym prędzej wymieniłem (na nagrodę o wartości ok. 350zł). Generalnie program 5 plus ssie, rzadko się zdarza, żeby były jakieś naprawdę fajne rzeczy, na które można wymienić w pocie czoła zebrane punkty.
I pierwsze słyszę, że można wymienić punkty na obniżenie ceny telefonu w PWA. To tak nie działa, ktoś jakąś ściemę musiał sprzedać ;]...
 #199179  autor: 123fokus
 04 lip 2007, 21:36
Witam
Zazwyczaj, przedłużając umowę z Plusem dało się wynegocjować lepszą cenę aparatu. Niestety: niedawno, pytając o ceny telefonów "na wymianę" dostałem cennik telefonów z regulaminu taryf BiznesKlasa . Taryfa to MaxProfit 30 , która została chyba zastąpiona przez wspomnianą Biznesklasę. W firmie mamy 10 kart SIM, a rachunki wynoszą przeważnie ponad 1000zł . Pierwsza karta została aktywowana w 1999 roku! Czy naprawdę Plus nie potrafi uszanować stałych klientów? Czy mam szansę dostać telefon w niższej cenie niż w taryfie BiznesKlasa 30 ? Proszę o niepisanie postów typu "Przejdź do innej sieci" bo takie rozwiązanie odpada, ponieważ nie ja jestem właścicielem wszystkich kart.

#199923  autor: essek
 07 lip 2007, 11:42
No niestety muszę się wyżalić :cry:
Miałem razem z siostrą abo w plusie (godziny 45) staż w sieci 4 lata. Obydwa numery były na siostrę, ponieważ 4 lata temu jeszcze nie pracowałem. Rachunki mieliśmy zazwyczaj conajmniej 50zł, maksymalnie 80. Niedawno skończył się kolejny okres promocyjny 24 miesiące (gdybym się sam nie zorientował to nikt by mnie z sieci nie poinformował :shock: ), więc zadzwoniłem do konsultanta zapytać o możliwości przedłużenia. Chciałem dla siebie e250 żeby go sprzedać i kupić coś na symbianie. Cena 199zł :? (bez telefonu, rabat 50% na abo..) Stwierdziłem że nie ma sensu dalej dyskutować. Plus zamiast zmniejszyć cenę aparatów i rozmów cały zysk pakuje w reklamę, a biedni niezorientowani ludzie lgną do ich salonów.
Tak więc wysłałem siostrę do salonu plusa żeby rozwiązała umowę. Konsultantka w salonie była na tyle obrotna, że nawciskała jej kitów typu szkoda zrywać, u nas najtaniej mnóstwo minut (razem dostanie za 55zł 90minut + 480 minut tylko, że do plusa i tylko przez 12m) + przedpotopowy k610i za 1zł z MP3!! (sic brak karty pamięci to po co te mp3?).. To do mnie zadzwoniła co robić.
Następnym razem pojechałem tam z nią i poinstruowałem dokładnie; powód zerwania umowy: wyjazd zagranicę. Zero dyskusji. Nie można nawet tej oferty bez abo przyrównywa do play, szczególnie że to do nas z reguły dzwonią.
W salonie kolejna niespodzianka, stary dowód - umowy nie zerwiesz (z podpisaniem nie byłoby problemu). Tak więc po miesiąc oczekiwania na dowód i znowu do plusa..
W salonie znowu niezwykła dociekliwość konsultantki; powód zerwania - wyjazd za granicę :mrgreen: bo inaczej musielibyśmy wysłuchać żałosnych argumentów.. Wreszcie umowę udało się zerwać. Od razu do play.

Po tygodniu do siostry na domowy zadzwonił konsultant z Warszawy i znowu pytania dlaczego pani zrywa, czy może nie chce pani zawiesić, czy nie ma pani kogoś komu ten numer dać, siostra była zdruzgotana i zdegustowana.

I teraz widać, że plus gsm nie spuści cen rozmów i aparatów tylko woli zatrudnić czarnucha, który będzie nawracać zagubione owieczki. ZAL.PL

#199928  autor: Kaczy
 07 lip 2007, 11:48
essek pisze:przedpotopowy k610i za 1zł z MP3!! (sic brak karty pamięci to po co te mp3?).. To do mnie zadzwoniła co robić.
k610i ma karty pamięci. Zapewne chodziło o k510i.
essek pisze:W salonie kolejna niespodzianka, stary dowód - umowy nie zerwiesz (z podpisaniem nie byłoby problemu).
Do końca roku stary dowód jest ważny i można na jego podstawie zerwać umowę. Do zerwania umowy nadaje się też paszport.

Zaś do reszty: gdy klient przychodzi do salonu sprzedawca nie wie jakie ma oczekiwania. Po to jest rozmowa, by przekazać obecną ofertę. W końcu nie każdy śledzi aktualne cenniki.

Zaś co do cen. Niestety PWA w Plusie leży. Jak patrzę na Orange i Erę i widzę, że potrafią uszanować klienta to bierze mnie na :smt071 . Jakoś w Erze potrafią dać zniżkę na pakiety biorąc telefon.

...::: Made for loneliness :::...

#199995  autor: essek
 07 lip 2007, 13:24
przedpotopowy k610i za 1zł z MP3!! (sic brak karty pamięci to po co te mp3?).. To do mnie zadzwoniła co robić.
Rzeczywiście to był k510 :?

A co do oferty indywidualnej to moje wymagania były takie, że nie potrzebuje nic do plusa. Do siostry rzadko dzwonie, a większość znajomych ma orange. Do plusa raptem zawsze miałem dwa, trzy połączenia. A wymagania moje były proste; albo telefon na symbianie, albo jak najdroższy model za jak najniższą cenę żeby go sprzedać. O symbianie mogłem z góry zapomnieć pozostał damski e250.

#200223  autor: mirzur
 07 lip 2007, 22:53
Jak słyszę: "chcę telefon za 1 zł (ale najlepszy, by go drogo sprzedać) w abonamencie za kilkadziesiąt zł", to nie dziwię się, że operatorzy mają nas - abonentów, za idiotów.

#200298  autor: dechomenon
 08 lip 2007, 11:11
najważniejsza zasada dla operatora....on nie sprzedaje telefonów tylko USŁUGI! I operator dużo nie zarabia na takiej kolejnej umowie PWA i nie jest to dla nich wcale priorytetem aby w tej usłudze były jakieś szokujące ceny i rabaty na telefony! Chyba, że jesteś klientem biznesowym i masz troche tych telefonów to wtedy no dotyczy Ciebie trochę inny proces..ale też nie do końca! Bo w tedy to załatwia G300 ale oni to już inna bajka!

#200362  autor: Mel
 08 lip 2007, 14:18
dechomenon pisze:najważniejsza zasada dla operatora....on nie sprzedaje telefonów tylko USŁUGI!
To dlaczego na fakturze jest operator a nie producent? Doskonale sobie zdaję sprawę, że wszem i wobec to głoszą, ale dlaczego faktura nie jest od producenta?

#200399  autor: dechomenon
 08 lip 2007, 17:47
bo oni te telefony kupili na własność...więc oni są na fakturze..proste...

#200411  autor: user_delete6
 08 lip 2007, 18:09
dechomenon pisze:najważniejsza zasada dla operatora....on nie sprzedaje telefonów tylko USŁUGI!
dechomenon pisze:bo oni te telefony kupili na własność...więc oni są na fakturze..
Sam sobie przeczysz ;)
Skoro je kupują i następnie sprzedają klientom to jak można mówić, że ich nie sprzedają?
Inna sprawa, że usługi to podstawowa działalność operatora (z tym się oczywiście zgadzam), a telefon jest tylko dodatkiem, wabikiem sprzedawanym w pakiecie razem z usługami.

#200533  autor: Prometo
 08 lip 2007, 23:49
dechomenon pisze:bo oni te telefony kupili na własność...więc oni są na fakturze..proste...
A dlaczego u producenta jest inna cena (niższa) a na fakturze od operatora inna cena (wyższa) ?

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#200620  autor: reegis
 09 lip 2007, 12:18
Bo takie są prawa rynku. Czysta ekonomia. Kupić coś taniej i sprzedać drożej. Na tym polega zarabiania w firmach handlowo-usługowych...
  • Strona 77 z 147
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 147
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77