• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #199037  autor: DD7
 04 lip 2007, 16:29
Witam.
Ostatnio k750i znajomego był w serwisie (na gwarancji) z powodu m.in. samoczynnego wyłączania się, zawieszania oraz wchodzenia w internet, przez co zżarło dość dużą ilość kasy. Po zwrocie od serwisu wszystko jest ok. W polu "wymienione cześci" widnieje napis "256 Mbit Nand". Co to za część i za co ona odpowiada? Szukałem na googlach i wikipedii, ale niewiele z tego wynika.

Pozdrawiam.

#199078  autor: elrond
 04 lip 2007, 18:00
Z informacji jakie mam i jakie zdobyłem jest to pamięć :-) Angielska wikipedia podaje na tej stronie --> http://en.wikipedia.org/wiki/Flash_memory NAND to typ tej pamieci. Tu masz cytat:
NAND flash

NAND gate flash uses tunnel injection for writing and tunnel release for erasing. NAND flash memory forms the core of the removable USB interface storage devices known as USB flash drives, as well as most memory card formats available today.
Powiedzmy że rozumie ten tekst w 95%... to jest typ pamięci flash uzywanej np w Pen Drive'ach. Czyli wymienili ci pewnie jakąś wbudowaną pamięć w telefonie, która kaszaniła jego funkcjonowanie.