• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
  • Strona 14 z 18
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 18

#197181  autor: sebaloz
 28 cze 2007, 19:12
Witam wszystkich w moim pierwszym poście.
Mam dwie N6280 bez simlocka. Jedną z sieci T-Mobile(PC: 0532255 Soft:03.60), a drugą z sieci Vodafone(PC:0533905 Soft: 03.81). Chciałbym wgrać najnowszy soft i co najważniejsze pl menu. Boje się zmieniać fw za pomocą programów typu phoenix, a poprzez zmianę w NSS pc na 0539836 6288PL nie mogę wgrać softu w NSU!. Wywala mi komunikat: Telefon niekompatybilny....
Cóż mam począć? Chciałbym przyoszczędzić te 40-50 srebrników :D
Z góry dziękuję za wskazówki.

#197227  autor: hohlick
 28 cze 2007, 21:28
sebaloz pisze:Cóż mam począć? Chciałbym przyoszczędzić te 40-50 srebrników :D
Przeczytać wątek od początku do końca :-D

a także
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 64&start=0
do poduczenia się co i jak
Polskie nokie 6280 w przypadku czarno srebrnej mają product code 0527326 POLAND (Carbon Black

no i parę opisów tutaj http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=15844

#197340  autor: artuslp
 29 cze 2007, 12:21
moze ktos pomoze..
zrobilem flesha Phoenixem mojej Nokii 6280 (z Orange PL, wersja softu 3.81 zmienilem na 6.43)
wszystko pieknie szybko smiga, 6 mb pamieci sie zrobilo.. (a we wczesniejszej wersji pokazywalo mi 0,5/1mb..) , chyba tylko troche gwarancji stracilem...

ale do rzeczy... karta pamieci: jak chce na nia wejsc wyskakuje monit wprowadz haslo... :/
wczesniej tego nie bylo..

co jest? to jakis trick Orange? jak zlamac to haslo ? moze to jest jakies standardowe? zna je ktos?

z gory dziekuje za pomoc

#197415  autor: maniek6600
 29 cze 2007, 17:16
Zalezy skad kupiles swoj telefo...Moze sam przez przydaek kiedys wprowadziles...Karta nie ma standartowego hasla..A programy???Hmmm moze byc ciezko,ewentualnie wloz do czytnika karty i sproboj sformatowac....Pozdrawiam

#197419  autor: artuslp
 29 cze 2007, 17:24
Telefon z polskiego salonu Orange (jeszcze 15miesiecy gwarancji bylo.. :) )
Nie bylo hasla na karcie...
Po wgraniu Softu 6.43 (0527326 POLAND Carbon Black) karta 64mb ta oryginalna Nokii woła o hasło.. Bylo na niej 20mb danych (MP3, video, kilka zdjec...) - moze trzeba bylo ja sformatowac przed wlozeniem do N6280 ???
Przed chwila kupiłem 1GB Kingstona.. Ta juz o żadne hasło nie prosi.

Jak ktos zna sposób na usunięcie hasła niech da znac.
Acha flash robilem na telefonie z wyjętymi kartami SIM i miniSD 64MB Nokia.

#197451  autor: sebaloz
 29 cze 2007, 19:54
hohlick pisze:
sebaloz pisze:Cóż mam począć? Chciałbym przyoszczędzić te 40-50 srebrników :D
Przeczytać wątek od początku do końca :-D

a także
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 64&start=0
do poduczenia się co i jak
Polskie nokie 6280 w przypadku czarno srebrnej mają product code 0527326 POLAND (Carbon Black

no i parę opisów tutaj http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=15844
Nie mogę za pomocą zmiany pc poprzez nss i upgradu w nsu zmienić fw. Rozmawiałem na gg o tym z 'Esoxem' - nie był w stanie pomóc. Uważam więc, że przeczytanie jeszcze raz całego wątku nie ma sensu zwłaszcza, że nie mam ochoty na zabawy phoenixem i innego tego typu flasherami. Zaniosłem więc fony do serwisu. 50 srebrników za dwa upgrady:/

#198450  autor: hubicom
 02 lip 2007, 23:08
@ artuslp - ja miałem podobny problem.(hasło do karty pamięci)
trzeba wpisać pin - ale normalnie "literowo"
jak masz w telefonie pin 2345 to tylko naciskasz 2345 (wyświetli adgj)
mi zadziałało
Napisz jak Ci poszło

Pozdrawiam

HubiCom

#198986  autor: artuslp
 04 lip 2007, 13:45
niestety u mnie nadal jest haslo po wpisaniu hasla w ten sposob :(

u ciebie tez haslo pojawilo sie po wgraniu nowszego softu ?
 #199075  autor: hubicom
 04 lip 2007, 17:52
mi hasło pojawiło się jak wziąłem kartę z Nokii kolegi.
Nie szło tego obejść ani w czytniku pod windą ani w linuksie.
jako hasło wstukiwałem pin ale cyfrowo (trzymając klawisz) i nie szło
na drugi dzień kolega spróbował tak jak pisałem wyżej i poszło.
(po wszystkim pod linuksem udało się przenieść pliki z prawami autorskimi)

#199209  autor: Big_easy
 04 lip 2007, 23:29
Słuchajcie to czy mogę przeprowadzić aktualizację oprogramowania w noki 6280 Phoenixem bez włożonej karty sim, czy nie ma takiej możliwości, a może jest jakiś program który pozwoli wgrać najnowsze oprogramowanie do tego telefonu bez włożonej aktywnej sim.
Mam simlocka na "inną sieć" i nie posiadam karty sim niestety.

Wersja softu jaką posiadam w swoim telefonie to V 03.40 !!! :( Telefon z tym oprogramowaniem jest bardzo niestabilny, ciągłe resety właściwie, brak wygaszaczy i zegara, bateria trzyma 1 dzień, i jeszcze kilka. Proszę o jakieś rady.

#199253  autor: artuslp
 05 lip 2007, 09:49
tak,
chyba nawet trzeba bez karty sim..

ja z wersji 3.81 na 6,43 bez problemu w 5-6 minut sflashowalem..
tylko ta glupia karta pamieci hasla sie nabawila :(

#199582  autor: MI$
 06 lip 2007, 10:53
Pomocy !! :(

Mam N6280. Byl w niej stary soft 3. cos tam... Telefon wieszał sie podczas sluchania mp3 a ze jest na gwarancji to oddałem do serwisu. Czekalem prawie 2 tygodnie az wreszcie oddali. Jak sie okazało przez 2 tygodnie Panowie serwisanci wgrywali do telefonu nowy soft (6.43). Oczywiscie pelny restart telefonu, brak danych itp. Wgralem wszystko i dzis przyszedl dzien na wyslanie pierwszego (po wgraniu nowego softu) MMS'a. Jak sie okazuje nie mozna tego zrobic. Przy probie wejscia w "Utworz wiadomosc MMS" telefon sie restartuje (pojawiaja sie krzaczki na wyswietlaczu i restart). Probowałem tez od drugiej strony czyli najpierw otworzyc jakies zdjecie i z tamtad utworzyc MMS ale jet to samo...

Moze juz sie ktos spotkał z takim mankamentem ? Nie chce znow prze 2 tygodnie chodzic z jakas cegla... Moze trzeba cos ustawic w menu...

Help :(

#199608  autor: 88KRiSu
 06 lip 2007, 12:09
MI$ pisze:Pomocy !! :(

Mam N6280. Byl w niej stary soft 3. cos tam... Telefon wieszał sie podczas sluchania mp3 a ze jest na gwarancji to oddałem do serwisu. Czekalem prawie 2 tygodnie az wreszcie oddali. Jak sie okazało przez 2 tygodnie Panowie serwisanci wgrywali do telefonu nowy soft (6.43). Oczywiscie pelny restart telefonu, brak danych itp. Wgralem wszystko i dzis przyszedl dzien na wyslanie pierwszego (po wgraniu nowego softu) MMS'a. Jak sie okazuje nie mozna tego zrobic. Przy probie wejscia w "Utworz wiadomosc MMS" telefon sie restartuje (pojawiaja sie krzaczki na wyswietlaczu i restart). Probowałem tez od drugiej strony czyli najpierw otworzyc jakies zdjecie i z tamtad utworzyc MMS ale jet to samo...

Moze juz sie ktos spotkał z takim mankamentem ? Nie chce znow prze 2 tygodnie chodzic z jakas cegla... Moze trzeba cos ustawic w menu...

Help :(
Mam to samo i z tego co wiem to trzeba jeszcze raz softa wrzucic

#199654  autor: pluszasty
 06 lip 2007, 15:29
Witam forumowiczów, piszę po raz pierwszy, ale wątek śledzę od jakiegoś czasu.

Jeśli chodzi o problem z MMS, raczej nie pomoże ponowne wgranie softu.

Z tego co wiem, problem wynika z wgrania starych ustawień podczas odtwarzania backupu zrobionego przez PC Suite. W związku z tym istnieją dwa rozwiązania:

1. Podczas odtwarzania backupu po aktualizacji softu odhaczamy opcję odtwarzania "Ustawień"
2. Jeśli tego nie zrobiliśmy należy przywrócić ustawienia fabryczne (menu > ustawienia > przywróć ustawienia fabryczne). Co prawda stracimy trochę ustawień telefonu, ale za to MMS powinny chodzić. Trzeba będzie po prostu parę ustawień zrobić na nowo. Nie jest to jakaś mordercza praca na szczęście.

Pozdrawiam,
Jacek

#199719  autor: malykciuk
 06 lip 2007, 19:51
kurde, dziwna sprawa, znajoma tez nie moze mmsa wyslac i tez wyskakuje komunikat o haslo :shock:
czy w serwisach o tym nie wiedza czy to taki "dobry" sprzet jest ?

#199733  autor: pluszasty
 06 lip 2007, 20:20
myślę że chyba w serwisach nie wiedzą.
telefonów jest masę, każdy ma swoją specyfikę, różne wersje firmware... który serwisant miałby czas/chęci żeby ogarnąć te wszystkie niuanse?

po aktualizacji firmware też pytało mnie o hasło dla karty, ale muszę przyznać że wcześniej ustawiałem hasło na karcie (była taka opcja w telefonie...). no i hasło na szczęście pasowało.

#199912  autor: 88KRiSu
 07 lip 2007, 11:27
pluszasty pisze:Witam forumowiczów, piszę po raz pierwszy, ale wątek śledzę od jakiegoś czasu.

Jeśli chodzi o problem z MMS, raczej nie pomoże ponowne wgranie softu.

Z tego co wiem, problem wynika z wgrania starych ustawień podczas odtwarzania backupu zrobionego przez PC Suite. W związku z tym istnieją dwa rozwiązania:

1. Podczas odtwarzania backupu po aktualizacji softu odhaczamy opcję odtwarzania "Ustawień"
2. Jeśli tego nie zrobiliśmy należy przywrócić ustawienia fabryczne (menu > ustawienia > przywróć ustawienia fabryczne). Co prawda stracimy trochę ustawień telefonu, ale za to MMS powinny chodzić. Trzeba będzie po prostu parę ustawień zrobić na nowo. Nie jest to jakaś mordercza praca na szczęście.

Pozdrawiam,
Jacek
Dzieki bardzo przywróciłem ustywaienia i wsdzystko działa na relaxie... Dzieki... Pozdrawiam KRiS

#199981  autor: maniek6600
 07 lip 2007, 13:10
Ja wgralem nowe oprogramowanie phoenixem.Potem zrobilem beckup pc suitem i wedlug kolegi PLUSZASTY zaznaczylem opcje ustawienia i mi dziala wysylasnie mms.NIe wiem od czego to zalezy.

#200225  autor: MI$
 07 lip 2007, 23:00
Kurcze działa !!!!!

Dzieki serdeczne. Fakt, troche trzeba poustawiac po restarcie ale lepsze to niz kolejne 2 tygodnie bez telefonu...

#203048  autor: hohlick
 16 lip 2007, 21:04
Witka.
Gdzieś widziałem (chyba) na tym forum link do strony ze wszystkimi wersjami softu jakie były wydane w ostatnim roku. Widok był w formie drzewa z datami wydania i wersją oraz plany kolejnych wersji. Czy ktoś wie gdzie to może być? Sorki, ale mam jakieś zaciemnienie w głowie :mrgreen: i nie mogę znaleźć :-D
Dzięki z góry za namiary :)

Oczywiście mowa o firmware do 6280 :-)
  • Strona 14 z 18
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 18
  • 1
  • 12