• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#198296  autor: RNO
 02 lip 2007, 15:15
Jakos nie do konca rozumie ten punkt regulaminu maxi minuty, tzn po 20 wrzesnai aby wlaczyc pakiet musze 30 dni wczesniej doladowac za min.30 zl?, czy w ciagu 30 dni, np doladowac dopiero na dzien przed aktywacja ?????
 #198297  autor: Gadulski
 02 lip 2007, 15:28
"Aby aktywować Pakiet Użytkownik musi spełnić łączenie następujące warunki:
1. musi posiadać dodatnią wartość swojego konta (minimum 10 zł z VAT);
2. musi aktywować Pakiet na swoim koncie zgodnie z zasadami określonymi w pkt. 6 Regulaminu;
3. musi znajdować się w okresie ważności dla usług i połączeń wychodzących,
Od dnia 20 września 2007 r. aby aktywować Pakiet Użytkownik dodatkowo musi:
co najmniej 30 dni korzystać z taryfy Simplus oraz,
w okresie 30 dni przed aktywacją Pakietu dokonać przynajmniej jednego zasilenia swojego konta kwotą minimum 30 zł (z VAT)"

Więc ja interpetuje to tak, że jak np. dzisiaj tj. 2-07-2007 przejdziesz na taryfę Simplus to możesz uaktywnić sobie pakiet maxi minuty- bez zasilenia 30 zł. Z kolei po 20-09-2007 aby uaktywnić sobie pakiet musisz mieć przez miesiąc włączoną taryfę Simplus i w okresie max 30 dni przed uaktywnieniem pakietu powinieneś zasilić konto minimum 30 zł... Fajnie?? :D

Obrazek

#198302  autor: RNO
 02 lip 2007, 15:38
Fajnie, fajnie... :evil: Do tej pory bylem bardzo wyrozumialy dla simplusa ale troszeczke juz przesadzaja z iloscia czynnosci jakie nalezy wykonac aby rozmawiac taniej, nic nie mialem do tej pory przeciwko pakietom, ale to juz jest naprawde lekkie przegiecie...ale niestety i tak nie zmienie plusa bo prawie wszyscy najwazniejsi znajomi sa w sieci...ehh

#198492  autor: jj
 03 lip 2007, 01:27
Dwa pytania czy zmiana na tą taryfę jest płatna :?:
Czy można naraz aktywować najpierw pakiet maxi minuty potem mini minuty :?:
oczywiście wartość konta większa razem niż wartość obu pakietów

Ericsson t28s>N3210>Sagem MW3020>N 8020>N3310>Philips Fisio 120>T610i>Simens S65+K300i>K510i>W710i+K550i

#198504  autor: biotyt
 03 lip 2007, 08:40
jj pisze:Dwa pytania czy zmiana na tą taryfę jest płatna :?:
Czy można naraz aktywować najpierw pakiet maxi minuty potem mini minuty :?:
oczywiście wartość konta większa razem niż wartość obu pakietów
Zmiana taryfy jest bezpłatna. Możesz sobie aktywować Maxi Minuty, a nawet od razu Mini Minuty, czyli mieć oba na raz aktywne. Schodzi najpierw z Maxi Minuty, a potem z Mini Minut. Maxi Minuty możesz aktywować raz na miesiąc, a Mini Minuty kilka razy w miesiącu, ale przed wykorzystaniem poprzednich Mini Minut.

biotyt

#199713  autor: Oliver
 06 lip 2007, 19:39
Mam pytanie odnosnie Simplusa.Otoz jestem w tej sieci od roku,od 7 miesiecy mam wybrane swoje Swojaki. Teraz jak wiadomo pojawila sie nowa oferta ( 1 gr za sms i 20 za min do 7 wybranych swojakow).Wiec chial bym sie dowiedziec ,jak ustawic te 7 osob ,na stronie inter pisze ze trzeba wbic kod ,ale jak wbije ten kod to mam informacje ze swojaki sa juz wybrane ,wiec juz sam nie wiem,co mam zrobic .

#199714  autor: reegis
 06 lip 2007, 19:44
Ty masz taryfę Team 7, żeby mieć do swojaków stawki 20gr/1gr to musisz najpierw aktywować nową taryfę Simplusa. Na team 7 nie uruchomisz w/w stawek...

#199857  autor: Oliver
 07 lip 2007, 06:34
Tak ,mam taryfe team 7 ,wiec co mam wyslac by aktywowac tego nowego simplusa??

#199860  autor: Kaczy
 07 lip 2007, 08:54
Poczytaj sobie stronę. Tam masz opisaną taryfę simplus oraz promocje jakie w niej obowiązują.

...::: Made for loneliness :::...

#200055  autor: Oliver
 07 lip 2007, 15:29
Juz doszedlem do tego jak sie zmienia by miec nowa taryfe.Zlapalem sie tylko na tym ,ze 1 swojak kosztuje 5 zl ( na 3 miesiace) a ja myslalem ,ze 7 swojakow. Ale zlodziejstwo.

#200075  autor: Kaczy
 07 lip 2007, 16:28
Pisałem Ci, żebyś zobaczył te promocje. Przecież nikt Cię nie zmuszał do przejścia do nowej taryfy.

...::: Made for loneliness :::...

#200093  autor: mir123bych
 07 lip 2007, 17:14
Oliver pisze:Juz doszedlem do tego jak sie zmienia by miec nowa taryfe.Zlapalem sie tylko na tym ,ze 1 swojak kosztuje 5 zl ( na 3 miesiace) a ja myslalem ,ze 7 swojakow. Ale zlodziejstwo.
dlatego właśnie nie zmieniłem na tą nową taryfę, fakt kilka groszy tańsze do wszystkich jeśli będzie miało się staż w nowej promocji, ale do kitu jeśli ktoś ma np. dziewczyne w swojakach i musi płacić za głupie przedłużenie swojaka

#200336  autor: Oliver
 08 lip 2007, 13:01
No dokladnie ,teraz juz wiem o co chodzi ,za 3 miesiace na pewno swojakow nie przedluze.Tak sie zastanawiam nad mixem (w orange albo w plusie) ,ale to sie jeszcze zobaczy.

#200380  autor: erłulf
 08 lip 2007, 15:58
Wielki szacunek dla tych,którzy jeszcze coś rozumieją z tej nowej taryfy.Dla mnie team 7 z pakiecikami to już było przegięcie.Jednak widzę,że simplus na tym nie poprzestał (o zgrozo).Choć też mam trochę plusowych numerów w moim telefonie to jednak nie skuszę się na takie cuś.Od studiowania regulaminów,szukania haków,sprawdzania terminów i wklepywania krótkich kodów łeb mnie bolał już w team 7.Teraz to by chyba była już mega migrena. :mrgreen: Ta taryfa powinna nosić nazwę "complication one",lub "labirynt sim".Nawet podrabiani blues brothers mnie nie przekonają.

#200386  autor: pvd
 08 lip 2007, 16:11
kurde kupilem 2 starter i niechcacy aktywowalem ta zj***na taryfe simplus a chce miec team7 to juz sie cofnac niedA?

[ Komentarz dodany przez: Pawrzes: 2007-07-08, 17:06 ]
Proszę nie przeklinać na forum.
Ostatnio zmieniony 08 lip 2007, 17:05 przez pvd, łącznie zmieniany 1 raz.

#200392  autor: Pawrzes
 08 lip 2007, 17:08
pvd pisze:to juz sie cofnac niedA?

Niestety nie ma powrotu z taryfy Simplus do poprzednich taryf.

Pozdrawiam

#200418  autor: Gadulski
 08 lip 2007, 18:52
Moi drodzy :D Zanim wybierzecie ten s-HIT zastanówcie się dobrze:
- 5 złotych za każdego swojaka (maximum 7)
- 200 minut za 5 gr, tak ale uprzednio trzeba zasilić konto minimum 30 złotych... (tak ma być od od dnia 20 września 2007 r.) Oto fragment regulaminu ze strony www.simplus.pl "...aby aktywować Pakiet Użytkownik dodatkowo musi:
co najmniej 30 dni korzystać z taryfy Simplus oraz,
w okresie 30 dni przed aktywacją Pakietu dokonać przynajmniej jednego zasilenia swojego konta kwotą minimum 30 zł (z VAT)"
WAŻNE!! TO CO NAPISAŁ JUŻ PAWEŁ POWYŻEJ: NIE MA MOŻLIWOŚCI POWROTU DO STARYCH TARYF... PLUS TŁUMACZY ŻE TO "ZMIANA PLATFORMY" MYŚLĘ ŻE TO JEST CELOWE DZIAŁANIE TYM KTÓRZY NIE DOCZYTALI REGULAMINU NIE POZOSTAJE NIC INNEGO JAK TYLKO ZOSTAĆ W TEJ s-HITOWEJ TARYFIE...
Tak na prawdę trzeba wiele zrobić, aby móc mieć "tanio"... A i tak jest drrrogo... Plus zagrał nietaktownie z tą taryfą i nieukrywam, że rozważam przejście do innej sieci...
Moim zdaniem ta taryfa to najzwyklejsze "dojenie" klienta...
Nie polecam...

Obrazek

#200437  autor: pvd
 08 lip 2007, 19:18
Pawrzes pisze:
pvd pisze:to juz sie cofnac niedA?

Niestety nie ma powrotu z taryfy Simplus do poprzednich taryf.
kupilem 2 starter, mam seryjnie taryfe easy ,wlaczylem tez to nowe rozliczanie konta-platforme ,ale niemoge przejsc z easy na team7 beznadzieja

#200540  autor: Pawrzes
 09 lip 2007, 00:03
pvd pisze:kupilem 2 starter, mam seryjnie taryfe easy ,wlaczylem tez to nowe rozliczanie konta-platforme ,ale niemoge przejsc z easy na team7 beznadzieja

No ciekawe, czyżby Polkomtelowi aż tak bardzo zależało aby wszyscy przeszli do Simplus? Mi udało się przejść z Easy do Team7 kilkanaście dni przed wprowadzeniem taryfy Simplus przy aktywnej usłudze "Dostępny limit krótkim kodem".

Cóż, chyba pozostaje Ci poszukać jakiegoś starszego startera z taryfą Team7 np. na Allegro...

Pozdrawiam

#200565  autor: pvd
 09 lip 2007, 08:28
Pawrzes pisze:
pvd pisze:kupilem 2 starter, mam seryjnie taryfe easy ,wlaczylem tez to nowe rozliczanie konta-platforme ,ale niemoge przejsc z easy na team7 beznadzieja

No ciekawe, czyżby Polkomtelowi aż tak bardzo zależało aby wszyscy przeszli do Simplus? Mi udało się przejść z Easy do Team7 kilkanaście dni przed wprowadzeniem taryfy Simplus przy aktywnej usłudze "Dostępny limit krótkim kodem".

Cóż, chyba pozostaje Ci poszukać jakiegoś starszego startera z taryfą Team7 np. na Allegro...
co za bezsens juz mam 2 nowe startery chcialem zeby stary mial taniej do mnie tez w simplusie a tak g.. robie teleprzelew i wywalam je w p***u , pisze maila do tych glupkow

[ Komentarz dodany przez: Pawrzes: 2007-07-09, 15:04 ]
Po raz drugi proszę o nieużywanie wulgarnych słów na forum. Za trzecim razem będzie niestety warn...
Ostatnio zmieniony 09 lip 2007, 15:02 przez pvd, łącznie zmieniany 1 raz.