• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 18 z 131
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 131
 #192928  autor: liftlodz
 15 cze 2007, 17:20
nie musisz sie martwić czy ten do kogo dzwonisz jest twojej czy nie twojej sieci - zawsze płacisz tyle samo :-D
 #193469  autor: Hordam
 17 cze 2007, 18:34
I stało się. Właśnie złożylem dyspozycje przejścia na karte z abonamentu. Został mi jeszcze nie cały miesiąc. I o to moje pytanie można się jeszcze spodziewac telefonu z Propozycji a jak tak to czy mogą mi jeszcze coś ciekawszego zaproponowa

#193547  autor: PiKi
 17 cze 2007, 21:30
Hordam pisze:I o to moje pytanie można się jeszcze spodziewac telefonu z Propozycji
A niedawno przeszedłem na Go i w trakcie nikt do mnie nie zadzwonił, chyba sobie dali spokój :lol:
Wydaje mi się że częściej dzwonią do tych co rezygnują i chcą przejść do innego opa.

V2288 -> 3310 -> 3330 -> CMD J70 -> 3410 -> 6100 -> T630 -> k700i + patch -> k550i

#194082  autor: aero1
 19 cze 2007, 14:19
Dzwoniłem dzisiaj a właściwie to przed chwilą do działu propozycja, sprawdzić za ile dni siorka będzie mogła skorzystać z oferty, konsultantka powiedziała, że za 2 tygodnie mam zadzwonić, bo numer nie jest jeszcze uprawniony, lecz po chwili dodała, proszę chwileczkę zaczekać, postaram się uprawnić pana numer już teraz do oferty propozycja.
---------
No i siostra dostała taką ofertę, pozostaje przy jedna idea 50, motorolka w376 czy jakoś ta, z klapką za złotówkę, i co miesiąc gratis 100 smsów, badź 25 min połączeń przez 6 miesięcy.

---------
Nie wydaje mi się , żeby ta oferta była zbyt interesująca.
Że siostra korzysta głównie z tela do smsów, sprawdziłem n astronie orange jej propozycję , na numerze, i w zasadzie bardziej by jej się opłacało darmowe przejście na plan na rozmowy 55, gdzie ma sporo smsów, bądź minut, a znajomych w zasadzie ma tylko z orange :P
No i ta ciekawa nokia 5200 za złotówkę, .
Że telefon nie jest zarejestrowany na mnie tylko na starszego , będę z nim musiał i z siorką iść dzisiaj do salonu orange, i podpisze tą umowę na 2 lata w planie na rozmowy ew., mam nadzieję że uda mi się wynegocjować jakiś dodatkowy pakiet w tym planie taryfowym .
--------
Moja siorka po prostu uwzięła się na tego Oranga, mówiłem i przekonywałem ją , że w Playu było by lepiej, ale powiedziała nie i koniec, więc cuż .......

A wy jak sądzicie , raczej dobrej oferty to nie zaproponowali na ten numer telefonu ze strony orange no nie ?
I tak jesczze jedno pytanie, ktoś wie od jakiego pakietu kwotowego w propozycji polecają zestaw blutooch ?
Bo na orange w zakładce propozycja, mam tylko usługi , bądź telefony ale żadnej słuchaweczki blutooch nie widziałem :P

#194286  autor: Andre
 19 cze 2007, 22:31
Siorka. Ciekawe określenie. Jakby to po polsku było??? :lol:

Rozmowa kontrolowana...

#195002  autor: PingNoMore
 21 cze 2007, 16:21
Czego można oczekiwać przy przedłużeniu umowy przy rachunkach na poziomie 140 zł co miesciąc. Telefon jest w Orange dla Firm.
 #195513  autor: liftlodz
 22 cze 2007, 21:24
orange - niczego dobrego

[ Dodano: 2007-06-26, 22:25 ]
wyobraźcie sobie taki numer .....:
04.06.2007 idę do Play i składam wniosek o przeniesienie nr tel. do ich sieci wypełniam pełnomocnictwa do działania w moim imieniu

15.06.2007 dzwonie do PTK Centertel z pytaniem czy już mają moją rezygnację i dokumenty do przeniesienia do Play - twierdzą że nic nie dostali!!!!! i nic nie wiedzą ani o mojej rezygnacji ani o przeniesieniu tel.

dzwonie do Play - twierdzą że wysłali dokumenty i że mają potwierdzenie odbioru przez PTK ale wyślą jeszcze raz ( na moją prośbę)

dziś ( 26.06.2007) dzwonię do BOK PTK i....twierdzą że dalej nic nie mają !!!!! a więc.....
dzwonie do Play - wysyłają mi mi majla z POTWIERDZENIEM ODBIORU dokumentów przez PTK z dnia 04.06.2007 i 20.06.2007 :twisted: :twisted: :twisted:

znowu dzwonię do BOK mówię że mam maila z potwierdzeniem odbioru przez PTK dokumentów , informuję też konsultanta że kieruję pismo w tej sprawie do UKE .....konsultant prosi mnie żebym zaczekał :roll:
czekam

czekam

czekam

:-D nagle "znajdują" się dokumenty!!!!

taaa,zgubili? zapomnięli?? a może....nie chcą tak łatwo stracić frajera który który zostawia im co miesiąc 500-600 zyli???

tylko czy nie łatwiej (i uczciwiej) przedstawić rozsądną PRO-POZYCJĘ (przynajmniej nie gorszą od tego co proponuje konkurencja) :roll: :roll:

byłem z nimi 7 lat ale po tym numerze mam dość

bye bye ORANŻADO

Darek
 #197802  autor: tomaszek
 01 lip 2007, 09:34
mam jedna idea 75 zł + jeden bezpłątny numer + 50 % więcej do wszystkich - czyli za 90 zł mam 150 minut + bezpłatny numer ( była taka promocja 2 lata temu z telefonem słabym ale zawsze coć miałem simensa A65)
zaproponowali mi
dotychczasowy abonament + 25 minut do orange + wymiana telefonu ( oczywiście tracę te 50% więcej). Czyli mam za 90 zł 100 minut + bezpłatny numer
Lub nowy plan abo 75 zł + jeden bepłatny numer z 9 miesięcznym rabatem 70%
To jest mój drugi numer w orange od 6 lat Jeden mam już w erze
Teraz czas przenieść drugi W erze za 100 zł mam 200 minut + jeden numer
a w orange po 6 latach proponuja mi za 90 zł 100 minut + jeden numer
TRAGEDIA !!!!!
 #197858  autor: liftlodz
 01 lip 2007, 11:57
powinno zmienić nazwę na ŻENADA - niech robią tak dalej a za 2 lata będą mieli najmniej klientów

#197860  autor: cesarz
 01 lip 2007, 12:06
Biorac telefon tracisz dodatkowa usluge,np. 50% wiecejW tej chwili w propozycji nic ciekawego nie ma . Wchodzacy klient z tak zwanej ulicy ma to samo co Ty po 6-u latach lojalki.Gdzies czytalem ,ze zmiany moga byc odczuwalne dopiero we wrzesniu.

CNN

#198323  autor: teder
 02 lip 2007, 17:22
Mam Firme 50,rachunki w granicach abo,chce przedluzenia na 12 miesiecy,co moge dostac,bo to,co mam w Internecie jest smieszne;)Zadawalem to pytanie wczesniej,ale pozpstalo bez konkretow,a chcialbym miec jakies argumenty,jak bede do nich dzwonil.

#198331  autor: Jedrker
 02 lip 2007, 17:37
teder pisze:Mam Firme 50,rachunki w granicach abo,chce przedluzenia na 12 miesiecy,co moge dostac,bo to,co mam w Internecie jest smieszne;)
No i zazwyczaj nic więcej nie dostaniesz ;]
Jak koledzy wcześniej mówili, to nie oranżada, tylko żenada :-D
Przejdź na Playa, i od razu poczujesz co to znaczy dobra sieć :)

#198339  autor: jahu
 02 lip 2007, 17:50
teder pisze:Mam Firme 50,rachunki w granicach abo,chce przedluzenia na 12 miesiecy,co moge dostac,bo to,co mam w Internecie jest smieszne;)Zadawalem to pytanie wczesniej,ale pozpstalo bez konkretow,a chcialbym miec jakies argumenty,jak bede do nich dzwonil.
Argument podstawowy - konkurencja daje mi lepiej - dla czlowieka z ulicy - jesli nei potrafia przelaczyc do kogos bardzej kompetentnego zeby utrzymac klienta to pozegnaj sie z operatorem i tyle.

#199694  autor: Tidus
 06 lip 2007, 18:04
Ja skorzystałem właśnie z Propozycji Orange.
Przy abonamencie za 70 zł (TP) dostałem k550i z umową na 2 lata. Początkowo miało być za 144, później zeszło na 79, a na koniec wytargowałem 18 zł :D I wszystko to w jeden dzień, bo zależało mi na szybkiej wymianie telefonu. A, i do tego rabat na wybrany numer, więc bedę płacił przez 9 mc - 59,50, a później 70 do końca umowy. Nie wiem czy to dobra Propozycja, ale i tak muszę zostać w Orange z racji na darmowy, nielimitowany numer :)

#200791  autor: boczi
 09 lip 2007, 22:35
ok. 4 lata w Orange, taryfa JEDNA IDEA MIX 25, za 9 dni mogę pytać o Propozycję. Co można wytargować?

#201248  autor: Misza
 11 lip 2007, 10:05
Mam dylemat ponieważ zostałem zaskoczony przez panią z Pomarańczy. Spodziewałem się telefonu od nich w październiku, listopadzie (umowa kończy się pod koniec stycznia) a tu masz babo placek - zadzwonili dzisiaj. Nie byłem przygotowany do rozmowy :)
A więc od początku - mam IDF100, średnie rachunki w granicy 100zł. Propozycja pani brzmiała: E50 za 1,22zł, 20min do wszystkich sieci na dwa lata i na 12 miesięcy 5% zniżki na abo. Myślałem o E65 ale zabiła mnie cena - coś w granicy 340 zł :/
W związku z tym mam pytania:
- czy w E50 nadal jest to koszmarne Ornage menu? Byłbym skłonny wziąć ten tel. ale jak pomyślę o tym dziadostwie to mnie zimny pot oblewa ;)
- jaka jest szansa, że przy zachowaniu pozostałych warunków (może wydębienia lepszych ;)??) uda się kupić E65 taniej? Bawiłem się tym tel. i szczerze powiem, że pomijając rozmiary bardzo przypadł mi do gustu.
Wspomniałem pani o chęci zmiany sieci (zastanawiam się nad tym poważnie - Era i N6300), ma się odezwać w następnym tygodniu.

#201384  autor: clov-d
 11 lip 2007, 17:00
człowieku ogarnij się placisz rachunki po 100 zl i oczekujesz ze operator sprzeda ci za grosze telefon wart sredno 2000 zl?!

Moim zdaniem wszyscy operatorzy zrobili powazny blad wprowadzajac telefony za 1zł bo traz każdy abonent uwaza ze mu sie to nalezy a przeciez jest to operator ktorego glownym zadanie jest dopasowanie usług dla Ciebie optymalnych i spelniajacych Twoje oczekiwania- i najwieksze rozczarowanie abonent przechodzi w momencie kiedy trzeba wybrac telefon -dodatkowy gadżet -bo okazuje sie ze nok e65 jest za 500 zl a przeciez rachunki po 100 zł-a abonent tak nie chce! Chce rach w graniecach 20 zl i tel za 1zł najlepszy naladniejszy i w ogole super super, gdy tego nie dostaje ucieka sie do szantazu-bo od Was odejde-tekst standardowy-wrecz nudny...

:smt006

#201386  autor: Misza
 11 lip 2007, 17:05
A gdzie ja napisałem, że chcę ten tel za złotówkę? Zapytałem się czy jest możliwość zbicia ceny. Poza tym weź i trochę pomyśl - jeśli operatorzy oferują takie ceny na tel. to chyba im się opłaca, bo nie sądzę, że robią to z miłości do abonentów. Po drugie - jakby była taka możliwość to czemu mam nie skorzystać. A po trzecie ogólna wartość rach. z dwóch tel. (NIdF) jest ok. 400zł, więc tak się nie gorączkuj.

#201391  autor: MADMAX
 11 lip 2007, 17:17
clov-d pisze:przeciez jest to operator ktorego glownym zadanie jest dopasowanie usług dla Ciebie optymalnych i spelniajacych Twoje oczekiwania-
Mnie się wydaje, że to jest zadanie nr 2 ponieważ celem nadrzędnym jest zysk dla firmy, kosztem (co tu ukrywać) klienta ;-)

clov-d pisze:Chce rach w graniecach 20 zl i tel za 1zł najlepszy naladniejszy i w ogole super super, gdy tego nie dostaje ucieka sie do szantazu-bo od Was odejde-tekst standardowy-wrecz nudny...
No ale przecież negocjacje z opem to nie konkurs oratorski z fajerwerkami :D Nie chodzi więc aby uzyskać coś (nagrodę) w ciekawy sposób tylko by otrzymać najlepszą ofertę w przedłużeniu :-)

Wiem, że niektórzy przesadzają z wymaganiami i mogę się z tym zgodzić:
clov-d pisze:placisz rachunki po 100 zl i oczekujesz ze operator sprzeda ci za grosze telefon wart sredno 2000 zl?!
z małym zastrzeżeniem, że Nokia E65 nie kosztuje 2k zł tylko 1000-1200zł więc troszkę przeholowałaś :wink:

Misza, ja myślę że w tym abo (100zł) propozycja operatora czyli 340zł za E65 złą nie jest choć możesz próbowac coś utargować jeszcze na nim jeśli bardzo CI zależy na tej słuchawce. Przejrzyj wątek, niektórzy nieźle się targowali i uzyskali telefony taniej niż to pierwotnie proponował konsultant. Może i Tobie się uda :)

Pozdrawiam

#201395  autor: PingNoMore
 11 lip 2007, 17:22
Z tego co się oriantuję to w E50 da się wyłączyć Orange Menu. Kolega z pracy ma właśnie E50 to jutro dokładnie sprawdzę. Dostałeś 5% zniżki w abo?
  • Strona 18 z 131
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 131
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18