• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#196535  autor: TomekO
 26 cze 2007, 19:30
Dla mnie ogólne warunki swoje a ustawienia operatora swoje. To nie pierwszy regulamin który nie opisuje wszystkich sytuacji. Ja między innymi dla tego zrezygnowałem z Orange, właśnie za te pseudoregulaminy. Żona ma Orange Go i oferta NOG lepsza ale strach się przenosić bo cholera wie czy bonus z x3 doładowania przechodzi ( ja nie lubie opierać się na doświadczeniach użytkowników tylko jak mam coś zrobić to wole mieć to napisane w regulaminie jasno) lub czy informacja o doładowaniu przechodzi (z praktyki użytkowników nie przechodzi) ale długość na połączenia wychodzące przechodzi która jest uzależniona od ostatniego doładowania w starej ofercie - dla mnie to nie ogólne warunki tylko loteria ;) i tak to powinni nazwać.

#196536  autor: b@sho
 26 cze 2007, 19:32
a teraz moze obrazkowo uda mi sie to tobie przetlumaczyc. jak akceptujesz jakas umowe, i skladasz podpis to obiowazuje od momentu zlozenia podpisu czy wczesniej jak korzystales z innej oferty tej samej firmy :?: chyba od momentu podpisania, czy sie moze myle :?:
inna "oferta" to w twoim przypadku inna taryfa, doladowales sobie w niej konto i chwala ci za to, nowe go to nowa "umowa", mozesz ja zaakceptowac lub odrzucic. akceptacja wiaze sie ze zmiana taryfy (twoj "podpis"). i od tego momentu dopiero ona obowiazuje, a wiec to twoje wczesniejsze doladowanie nie moze byc brane pod uwage bo wtedy miales "umowe" na innych warunkach. a od momentu zmiany taryfy mozesz w pelni korzystac ze wszelkich jej dobrodziejstw, i po zmianie obowiazuja cie wszelkie warunki. w tym momecie dopiero mozna liczyc doladowanie ktore nastapilo po "podpisaniu umowy"

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#196538  autor: cesarz
 26 cze 2007, 19:49
TomekO doladowanie x3 przechodzi , corka przeszla pierwszego dnia i ma do tej pory . Mi sie wydaje ,ze wszystkie bonusy beda pobierane na stawce podstawowej 60,18 30.A na pewno po przejsciu, pierwsze doladowanie ustala cennik taryfy malejacej.dzis wlasnie sie corka doladowala i dopiero po Tym nastapila zmiana na tansze stawki.Poprzednie posty - tak mi sie wydaje masz od pracownikow Orange i dziwie sie Tobie ,ze im nie ufasz .

CNN

#196539  autor: TomekO
 26 cze 2007, 19:53
Nie musi być żadnego podpisu. Ty nie rozumiesz regulaminu migracji konkretnie pkt. 5. Chodzi o to że niektóre tzw."ustawienia" przechodzą a inne uzależnione od tego samego nie przechodzą - ogólnie loteria spowodowana błędami logicznymi w tych regulacjach i niedopasowana do systemu informatycznego w tej firmie albo odwrotnie jak kto woli. Pamiętaj że Ciebie i operatora obowiązuje regulamin a nie to że Kowalskiemu jak przeszedł na NOG to dali gołe stawki. Nie wspomne że partacze zmienili ten cennik w dniu wprowadzenia bo były błędy ich zdaniem - tylko ciekawe co w sytuacji jak ktoś zdążył przejść , będzie miał ceny po 10 gr ??

#196544  autor: b@sho
 26 cze 2007, 20:01
TomekO ja tobie wskazuje pkt 6 a ty mi tu o 5... zobacz jakie uslugi dzialaja w no go i wtedy bedziesz wiedzial co przechodzi a co nie...
TomekO pisze:Nie wspomne że partacze zmienili ten cennik w dniu wprowadzenia bo były błędy ich zdaniem - tylko ciekawe co w sytuacji jak ktoś zdążył przejść , będzie miał ceny po 10 gr ??
a teraz jeszcze zmieniasz temat... jak tylko przeszedl to troche za malo... potrzeba sie jeszcze doladowac. mozesz zawsze podac ich do sadu, masz do tego prawo.
TomekO pisze: Pamiętaj że Ciebie i operatora obowiązuje regulamin a nie to że Kowalskiemu jak przeszedł na NOG to dali gołe stawki
owszem ale od dnia w ktorym wszedl w zycie, nie wczesniej. ty i tak dalej swoje bedziesz ciagnal...

ja juz nie wiem jak z toba rozmawiac...

#196546  autor: cesarz
 26 cze 2007, 20:13
Tomek -bonus 10% ,x3 Ci przejdzie ale pakiet Masz Gadane , pakiety sms Nie . Przechodzilem z Idei Mix na Jedna Idee Mix .na Twoj Mix, Z POP na Go i na Nowy Go i po przeczytaniu regulaminu nigdy nie zrobilem sie w przyslowiowego konia.

CNN

#196559  autor: TomekO
 26 cze 2007, 20:31
b@sho pisze:TomekO ja tobie wskazuje pkt 6 a ty mi tu o 5... zobacz jakie uslugi dzialaja w no go i wtedy bedziesz wiedzial co przechodzi a co nie...
Chyba doładowanie za np. 50 zł jest w NOG wraz z terminem 3 miesięcznym na wychodzące co właśnie przechodzi. Pkt. 6 w/w regulaminu mówi że stawki regulują: cennik i ogólne warunki (oczywiście po zmianie na NOG). Ogólne warunki nie określają sytuacji stawek bez ostatniego doładowania. To że w cenniku są znaki w tabelce w jednej z rubryk " od 0 do 24,99 zł " dla mnie nie oznacza że jak użytkownik zmieni taryfe na NOG to jest to równoznaczne z doładowaniem za 0 zł. Gdzie Ty widzisz zapis o gołych stawkach czy doładowaniu 0 zł przy przechodzeniu - konkretnie ? bo pkt. 6 tego nie ma.
b@sho pisze: owszem ale od dnia w ktorym wszedl w zycie, nie wczesniej. ty i tak dalej swoje bedziesz ciagnal...
W tym momencie nie wiem o co Ci chodzi ale nikt nie zamierza korzystać z Orange go i stawek z NOG. To co ma przejść przy zmianie reguluje właśnie pkt. 5 rabaty, zniżki, ustawienia.

#196587  autor: davidoff9
 26 cze 2007, 21:42
Witam wszystkich:)

Ja przeszedłem do nowego Go wczoraj i przeszła mi kasa promocyjna. Doładowałem konto za 150+30 i dostałem jeszcze 10% gratis....I tu mam pytanie mianowicie zleciłem przelew sms i dostałem smsa zwrotnego ze usługa jest zablokowana na moim numerze (przed przejściem to robiłem i nie było problemu). Wyczytałem w regulaminie że usługa przelewu nie działa w połączeniu z usługą więcej na konto.... Lecz gdy bylem jeszcze w POPie i dostałem kasę (więcej na konto) gratis moglem swobodnie robić przelewy a regulamin był ten sam. Prosiłbym kogoś kto jest w temacie (jak sie nie mylę to Dejwid jest z BOKu bo zaglądałem tu często:) o jakiś komentarz. Sprawę oczywiście zgłaszałem w BOKU i konsultanci byli zdziwieni ze nie mogę zrobić przelewu gdyż w systemie nie mieli żadnych blokad i pisało że usługa jest aktywna na moim numerze. Ja osobiście tez jej nie blokowałem...

pozdrawiam

#196622  autor: DejwiD
 27 cze 2007, 00:22
przyczepiliscie sie do tego potrojnego doladowania i 10% wiecej..

co do waszego gdybania :D to obie w/w nazwy traktujcie jak DOŁADOWANIA :!: bo wlasnie tym one sa, nie zadnymi rabatami, uslugami czy znizkami :)
wiec 5 punkt regulaminu sie do nich nie odnosi..

co do tego przelewu i wiecej na konto.. to tutaj chodzi o to, ze nie mozna przelewac srodkow z konta promocyjnego a nie wykluczania sie obu uslug na jednym numerze...
davidoff9 pisze:Prosiłbym kogoś kto jest w temacie (jak sie nie mylę to Dejwid jest z BOKu bo zaglądałem tu często:) o jakiś komentarz.
moj komentarz?? hmm po prostu cosik sie jeb***o ;-) zdarza sie... jak zgloszone technikom to pozostaje czekac..

TomekO stawka po migracji ustalana jest na ta podstawowa..
co do tej waznosci na wykorzystanie srodkow z doladowania to tutaj brany pod uwage jest regulamin doladowan.. czyli ogolne postanowienia, ze za 25 zl masz wychodzace na miesiac :) a po ile bedzie minuta to juz poszczegolne oferty i ich regulaminy..

ps. nie wiem czy ktos zauwazyl ale od poczatku pojawienia sie oferty nie bylo przypisu w cenniku co do polaczen do PLAY.. tej malej trojeczki, ktora mowi jakie jest naliczanie :-D wiec np 75 gr mozna bylo traktowac jako cala rozmowe, minute, godzine, 17 i pol sekundy... 30 dni :D

#196638  autor: TomekO
 27 cze 2007, 08:54
DejwiD pisze:
To wiadomo z doświadczeń osób które zmieniają ale z czego to wynika ?
DejwiD pisze: co do tej waznosci na wykorzystanie srodkow z doladowania to tutaj brany pod uwage jest regulamin doladowan.. czyli ogolne postanowienia, ze za 25 zl masz wychodzace na miesiac :) a po ile bedzie minuta to juz poszczegolne oferty i ich regulaminy..
Tym bardziej nie rozumie dlaczego ostatnie doładowanie nawet ze starej oferty nie powoduje niższych stawek skoro doładowania są jednakowe dla wszystkich ofert i przy zmianie taryfy odnośnie doładowań nic nie powinno się zmieniać ?

#196721  autor: DejwiD
 27 cze 2007, 14:08
TomekO pisze:DejwiD napisał/a:

To wiadomo z doświadczeń osób które zmieniają ale z czego to wynika ?
z konstrukcji oferty :)
TomekO pisze:DejwiD napisał/a:
co do tej waznosci na wykorzystanie srodkow z doladowania to tutaj brany pod uwage jest regulamin doladowan.. czyli ogolne postanowienia, ze za 25 zl masz wychodzace na miesiac a po ile bedzie minuta to juz poszczegolne oferty i ich regulaminy..

Tym bardziej nie rozumie dlaczego ostatnie doładowanie nawet ze starej oferty nie powoduje niższych stawek skoro doładowania są jednakowe dla wszystkich ofert i przy zmianie taryfy odnośnie doładowań nic nie powinno się zmieniać ?
zastanow sie... doladowania to doladowania... przeciez przechodzi calosc po migracji i czas na wykorzystanie jest ten sam... a taryfikacja to juz inna sprawa.. regulowana przez dana oferte

Tobie sie wydaje, ze np doladowanie za 50 zl.. to jest tam w tej karcie zdrapce upchniete przez krasnoludki info, ze minuta jest 80 gr... tak wnioskuje z Twojego rozumowania... ;-)

Z mojej strony to juz wszystko :-)

#196762  autor: TomekO
 27 cze 2007, 15:29
Stawka zależy (powinna) od ostatniego doładowania i nic pozatym - wszystko z mojej strony.

#198358  autor: b@sho
 02 lip 2007, 18:51
widze ze orange w no go zrezygnowal z SMSow informujacych o oplacie za rozmowe... pozatym doladowaniu w no go nie przychodzi zaden sms informujacy o stawkach, ani w ciagu 1h ani w 24h, ani wogole... widac ze nie dopracowany system jeszcze jest...

#198392  autor: marektomek
 02 lip 2007, 20:05
b@sho pisze:widze ze orange w no go zrezygnowal z SMSow informujacych o oplacie za rozmowe... pozatym doladowaniu w no go nie przychodzi zaden sms informujacy o stawkach, ani w ciagu 1h ani w 24h, ani wogole... widac ze nie dopracowany system jeszcze jest...
Po doładowaniu przyszedł sms ze stawkami w jakieś 5 minut.... (tankowałem 50 ojcu)....

#198432  autor: b@sho
 02 lip 2007, 22:14
marektomek pisze:Po doładowaniu przyszedł sms ze stawkami w jakieś 5 minut.... (tankowałem 50 ojcu)....
do niektorych przychodza bo juz sie dowiedzialem, ale do mnie od pt zaden nie doszedl, z tego co wiem to mieli jakies przeciazenie niby systemu (nie nadazal)... grunt ze dobrze zlicza... zobaczymy przy nastepnym doladowaniu...