• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#195127  autor: DD7
 21 cze 2007, 20:41
A jeżeli przeszedłem na tę ofertę i nie doładowałem jeszcze konta, ale mam środki na koncie ze starego dołądowania to jakie stawki mnie obowiązują?

#195137  autor: b@sho
 21 cze 2007, 20:55
podstawowe, czyli 60/60/75gr.

ps. czy wy naprawde nie umiecie czytac regulaminow i cennikow ze zrozumieniem, czy poprostu jestescie tacy leniwi... :?:

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#195160  autor: cesarz
 21 cze 2007, 21:39
blade ninja -zaczynasz od 60gr jak sie dolaoujesz w Nowym Go to masz taryfe malejaca. Czyli stare doladowanie nie ma znaczenia.

CNN

#195890  autor: Jedi
 24 cze 2007, 13:36
A może mi ktoś powiedzieć, bo tego nie znalazłem - czy jak przejdę na nowe orange go to bonusowe doładowania do orange przepadają czy też nie?

#195898  autor: babeo
 24 cze 2007, 13:49
Jedi pisze:czy jak przejdę na nowe orange go to bonusowe doładowania do orange przepadają czy też nie?
Ponoć nie, ale to tylko 'ponoć'

PS byś zmienił już tego avatara!!

#195902  autor: DD7
 24 cze 2007, 13:52
Nie przepadają.
Przeszedłem i nadal mam te 7 dyszek ;)

#195905  autor: babeo
 24 cze 2007, 13:54
blade_ninja, a jak z naliczaniem? Teraz jedziesz według zwykłego cennika? minuta za 60gr? schodzi z tego promocyjnego?

#196095  autor: blv
 25 cze 2007, 11:51
przy doładowaniu za 50 zł masz do dyspozycji:

166 min do Orange i Stacjonarne lub;
1000 sms do Orange lub;
83 min do pozostałych sieci lub;
277 sms do pozostałych sieci.

przy doładowaniu za 100 zł masz do dyspozycji:

500 min do Orange i Stacjonarne lub;
10000 sms do Orange lub;
166 min do pozostałych sieci lub;
555 sms do pozostałych sieci .

#196217  autor: DD7
 25 cze 2007, 19:33
Jeszcze po przejściu nie doładowałem, ale nalicza mi 60/60.

blv: Teraz to ja nic nie rozumiem. To tu trzeba coś wybierać? :shock:

#196241  autor: cesarz
 25 cze 2007, 19:50
Jak przeszedles a nie doladowales to masz polaczenia za stawke podstawowa. Dopiero po doladowaniu w Nowym Go stawka za polaczenia maleje.

#196253  autor: babeo
 25 cze 2007, 20:12
blade_ninja pisze:To tu trzeba coś wybierać?
Jak chcesz płacić w sieci min/sms 30/5gr musisz dołądować się za 50zł, jak chcesz płacić 20/1gr to doładowanie za 100zł :-)

#196493  autor: TomekO
 26 cze 2007, 17:51
b@sho pisze:podstawowe, czyli 60/60/75gr.

ps. czy wy naprawde nie umiecie czytac regulaminow i cennikow ze zrozumieniem, czy poprostu jestescie tacy leniwi... :?:
Podaj mniej zorientowanym który to punkt regulaminu czy cennika o tym mówi ? Ja nic takiego nie widzę.
Mnie jeszcze zastanawia pkt. 9 ogólnych warunków oferty „Nowe Orange Go” i połączenia np. do BOK. Zgodnie z tym co jest tam napisane nie można wykonywać połączeń które będą przekierowywane poprzez następne połączenie głosowe czyli jak się połącze z automatem i wybiore połączenie z konsultantem to taka rozmowa jest niezgodna z w/w pkt. - czy oni sobie jaja robią ? Już nie mówie że jak się połączę z jakąś instytucją, firmą itp. w której jest centrala i mnie przełączą :) 5000 zł w plecy :) Trzeba uważać na każdym kroku.

#196509  autor: b@sho
 26 cze 2007, 18:15
TomekO dzien atakow widze dzis jest. to radze ci przegladnac jeszcze raz regulaminy :wink:
regulamin migracji:
6. Od momentu zmiany oferty na Nowe Orange Go wszelkie opłaty naliczane są zgodnie z obowiązującym Cennikiem usług Nowe Orange Go i Ogólnymi warunkami świadczenia usługi Nowe Orange Go.
a teraz patrzymy w cennik i:
:arrow: stawka obowiązująca po doładowaniu kwotą:
:arrow: od 0 do 24,99 zł
:arrow: cena z vat:
:arrow: w orange i na stacje: 60gr
poza: 60gr
play: 75gr

ps. uczymy sie czytac ze zrozumieniem, bo sie pozniej nie dziwie ze wiekszosc was mowi ze nic w regulaminach nie ma itd i ze was op kantuje

#196510  autor: TomekO
 26 cze 2007, 18:18
Czyżby Twoim zdaniem pojawiło się w Orange doładowanie 0 zł. ? Nic takiego nie ma ! Równierz ogólne warunki nic nie mówią o tym że po przejściu jest jakieś zerowe doładowanie.

#196512  autor: babeo
 26 cze 2007, 18:21
TomekO pisze:Równierz ogólne warunki nic nie mówią o tym że po przejściu jest jakieś zerowe doładowanie.
Zmieniając taryfę jedziesz jakby od zera, więc logicznym jest że nie uznają doładowania ze starego go lub popa.

#196513  autor: b@sho
 26 cze 2007, 18:21
TomekO nie ma doladowanioa 0zl, ale jesli ruszysz szarymi komorkami to stwierdzisz ze po przeczytaniu regulaminu migracji i polaczeniu z cennikiem, masz stawke taka jak widac, dlatego te "doladowanie" 0zl wystepuje w cenniku :wink: rozumiesz czy nie.
ps. nie uzywaj wykrzyknikow, bo ja na ciebie glosu nie podnosze

#196517  autor: TomekO
 26 cze 2007, 18:40
Rozumie że można sobie dopowiadać różne rzeczy nieujęte w ogólnych warunkach ale prawo z logiką ma niewiele wspólnego. Ogólne warunki określają że cena jest uzależniona od ostatniego doładowania z pewnymi wykluczeniami - moim zdaniem w tym przypadku stawka powinna być zgodnie z ostatnim doładowaniem nawet jeżeli nastąpiło w poprzednij taryfie.
ps. b@sho ! nie musi oznaczać podniesionego głosu.

#196518  autor: b@sho
 26 cze 2007, 18:48
TomekO tylko jest jedno ale, dla jekiej taryfy jest to regulmin :?: dla popa, orange go czy nowego orange go :?: chyba dla nowego go wiec jakim prawem chialbys sobie wliczac to doladowanie majace miejsce w innej taryfie :wink:
pkt. 6 regulaminu migracji juz podwalem, przeczytaj go jeszcze raz.
od momentu zmiany taryfy
tak wiec po zmianie taryfy nie robiac doladowania masz goly cennik no go, natomiast gdy dokonasz po zmianie taryfy doladowanie na np 50zl to masz te 30/60/75
TomekO pisze:Rozumie że można sobie dopowiadać różne rzeczy nieujęte w ogólnych warunkach ale prawo z logiką ma niewiele wspólnego
prawo nie dziala wstecz :wink:

#196527  autor: TomekO
 26 cze 2007, 19:06
Pewnie takim samym prawem jak długość okresu połączeń wychodzących po zmianie taryfy na Nowy Orange GO a konkretnie pkt. 5 regulamin usługi „Migracja do oferty Nowe Orange Go”. Pkt. 6 w/w regulaminu mówi że stawki regulują: cennik i ogólne warunki. Ogólne warunki nie określają sytuacji stawek bez ostatniego doładowania. To że w cenniku są znaki w tabelce w jednej z rubryk " od 0 do 24,99 zł " dla mnie nie oznacza że jak użytkownik zmieni taryfe na NOG to jest to równoznaczne z doładowaniem za 0 zł. - dla Ciebie być może.

#196533  autor: b@sho
 26 cze 2007, 19:15
TomekO widze ze piszesz dla pisania... zmien taryfe zobacz jak jest w rzeczywistosci i wroc do rozmowy :wink: caly czas sie upierasz przy swoim, jeszcze raz napisze regulamin dotyczy no go a nie tego co bylo w go czy pop. ciesz sie ze nie masz stawki z golego cennika go :wink: