• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #195976  autor: d600eeee
 24 cze 2007, 19:41
Witam.. Mam problem z livebox-em - po kilku minutach działania internet się zawiesza - rozłącza się.......czasami po włączeniu komp-a livebox nie-daje znaku życia (trzeba go wyłączyć z prądu i jeszcze raz włączyć żeby internet zaskoczył) - Nie wiem o co kaman - czy to wina kompa czy skrzynki liveboxa ?? może ktoś z was się wcześniej z tym spotkał .........
Czy warto dalej się z tym męczyć czy oddać liveboxa Telekomunie , a jak tak to co w zamian
za to zainststalować żeby internet był na dwóch kompach naraz ............ Dzięki.............

#196004  autor: Enjooy
 24 cze 2007, 21:55
Proponuje zrezygnować z Neostrady, i jeśli nie masz do wyboru żadnej kablówki, to polecam Ci Internet z Netii, jest na pewno o wiele szybszy i niema przerw w dostawie, przynajmniej u mojego kolegi, a na dwa komputery możesz podzielić za pomocą routera (koszt 20zł - 50zł na allegro). Jeżeli masz dostęp do kablówki i jest to np. Chello z UPC, to ja na twoim miejscu by się nie zastanawiał tylko brał bym Chello, podzielić można również za pomocą routera, ale o więcej szczegółów spytaj dostawcę Internetu.

Tylko nie wiem czy dobrze zrozumiałem twój post. :P

re

#196012  autor: amadeo
 24 cze 2007, 22:19
Enjooy pisze:Proponuje zrezygnować z Neostrady, i jeśli nie masz do wyboru żadnej kablówki, to polecam Ci Internet z Netii, jest na pewno o wiele szybszy i niema przerw w dostawie, przynajmniej u mojego kolegi, a na dwa komputery możesz podzielić za pomocą routera (koszt 20zł - 50zł na allegro). Jeżeli masz dostęp do kablówki i jest to np. Chello z UPC, to ja na twoim miejscu by się nie zastanawiał tylko brał bym Chello, podzielić można również za pomocą routera, ale o więcej szczegółów spytaj dostawcę Internetu.

Tylko nie wiem czy dobrze zrozumiałem twój post. :P
e tam brednie kolego gadasz,pozatym wypowiedź nie jest związana z tematem postu-powinna poleciec do Kosza,ale to nie moja brozka...

Do autora postu:

[quote po kilku minutach działania internet się zawiesza - rozłącza się.......czasami po włączeniu komp-a livebox nie-daje znaku życia (trzeba go wyłączyć z prądu i jeszcze raz włączyć żeby internet zaskoczył)[/quote]

zawiesza się tz??? komputer nie reaguje na naciskane klawisze??? podczas zwieszenia jakie świecą sie diody na Livebox-ie???? w jaki sposób korzystasz z livebox-a przewodowo??? wi-fi ???, usb???? Czy podczas tz zawieszenia jak piszesz mozesz wejsć na 192,168.1.1 ???? Czy czasem na komputerze niemasz programów p2p?? e-mule,itp??? zbyt mało informacji przedstawiasz same ogólniki nic nie znaczące

Obrazek

#196057  autor: d600eeee
 25 cze 2007, 08:19
Livebox podłączony jest do komp-a przez USB - diody palą się prawidłowo - dodam jeszcze że przy intensywnym eksploatowaniu internetu (przeglądanie stron , ściąganie mp3....itd) livebox zawiesza się rzadziej . Przy "bezczynnym" internecie po kilku minutach trzeba go zresetować albo wyłączyć z prądu i jeszcze raz podłączyć.

A co do sprawy rutera - czy jak podłącze starą skrzynke SAGEMa neostrada tp i podziele sygnał przez ruter to w telekomunie nikt sięnie połapie?? i czy podzielenie sygnału nie spowolni
pracy neta............

#196075  autor: hainasz
 25 cze 2007, 10:25
Neo w obrębie jednego lokalu możesz dzielić na ile kompów chcesz, a jeśli możesz na wielu w jednej lokalizacji w praktyce możesz w kilku lokalizacjach, bo kto to sprawdzi? :-)

hainasz

#196534  autor: gucus
 26 cze 2007, 19:28
d600eeee pisze:Livebox podłączony jest do komp-a przez USB
To moze być problem, polaczenie LB przez USB jest najgorsze z możliwych. Może to być też wina windowsa, jak masz xp, to sprawdź czy masz wyłączone zarządzanie energii w menadżerze urządzeń do portów usb, sprawdz też w momencie jak się problem pojawi to czy możesz wejść na podaną wyżej stronę: 192.168.1.1 i czy pomoże samo odłączenie i podlączenie powrotne kabla USB do kompa.
d600eeee pisze:i czy podzielenie sygnału nie spowolni
Oczywiście, że spowolni. Jak na jednym kompie zapodasz emule z max predkoscia pobierania, to na drugim praktycznie strony nie otworzysz.

#197285  autor: MADMAX
 29 cze 2007, 08:12
Zajrzyj także do tego wątku.
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=15324
Sam miałem niezłe przeprawy z Liveboxem. Na szczęście obecnie chodzi całkiem dobrze :-)

Pozdrawiam