• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#195468  autor: dechomenon
 22 cze 2007, 19:47
no moja kumpela ma simplusa i na razie nie przeszła na nowego:P

#195523  autor: marko20
 22 cze 2007, 21:40
no ja narazie też nie zmieniam na nową ofertę, dopóki nie będzie coś na stacjonarne to zostaje w easy.
Ogólnie taryfa mi się podoba, do pakietów, kodów i terminów ważności zdążyłem się przyzwyczaić, więc nie byłoby z tym problemu, tylko jedyny minus to brak tańszych połączeń na stacjonarne, byłoby okej gdyby już chociaż Mini Pakiet obejmował stacjonarne. a tak to lipa. Dla mnie to jedyny minus tej oferty. Reszta OK.

#195529  autor: dechomenon
 22 cze 2007, 21:59
ale to jest tak...oni w końcu muszą odejsć od stacjonarnych jeśli chcą ten rynek wygryźć..co pomału się stanie tak myślę!

#195593  autor: pvd
 23 cze 2007, 07:58
dechomenon pisze:no moja kumpela ma simplusa i na razie nie przeszła na nowego:P
watpie zeby wiekszosc kobiet posiadajacych ogolnie komorki mysli racjonalnie nt. kosztow ,a w tym przypadku to juz w ogole :) ja tam narazie nie zmieniam taryfy ,wale karte za 50zl i aktywuje pakiet taniej po doladowaniu a za darmo na kom to sobie moge z telefonuy w pracy dzwonic i smsy z neta wysylac hehe

#195630  autor: RNO
 23 cze 2007, 10:23
masz racje pvd, heh zaobserwowalem ze ludzie oszczedzaja na roznych rzeczach potrafia krazyc od sklepu do sklepu za 10 groszami, co nie przeszkadza im dzwonic za np 2 zl za minute bo od kilku lat nie potrafia zmienic taryfy, nawet zmiana na PLAY jest zbyt trudna bo nie bardzo orientuja sie co to wogole jest...co do simplusa jakis procent ludzi w temacie skorzysta min. ja :P A reszta bedzie dzwonic po podstawowej stawce do wszystkich w sieci i poza siec :mrgreen:

#195697  autor: marko20
 23 cze 2007, 13:46
dechomenon pisze:ale to jest tak...oni w końcu muszą odejsć od stacjonarnych jeśli chcą ten rynek wygryźć..co pomału się stanie tak myślę!
myślę, że nie wygrązą stacjonarnych,
na pewno zdobędą część tego rynku, ale go nie wygryzą - wszystkie urzędy mają stacjonarne, starsze osoby z nich korzystają, więc nie będzie im tak łatwo

a że pakietu nie ma to szkoda - ale dla mnie to kolejny trik plusa, by kolejną część użytkowników simplusa przeszła do mixa - tam takie pakiety są.

#195742  autor: Bartplus
 23 cze 2007, 17:45
marko20 pisze: kolejny trik plusa, by kolejną część użytkowników simplusa przeszła do mixa - tam takie pakiety są.
Ja właśnie zmigrowałem jeden numer Simplusa do Mixa, który używa moja Mama. Jej profil dzwonienia - tylko sieć Plusa, najczęściej po południu - idealnie wpasowuje się w tą ofertę. Szczególnie korzystnie wypada pakiet 100 minut za 5 zł i darmowy numer. Zrobiłem umowę najkrótszą na 24 doładowania. Nie zależało mi na telefonie, ale udało się dostać Sagema X501, zobaczymy jak się będzie spisywał.
Nowa taryfa Simplus i te pakiety zupełnie mnie nie przekonują. Mój numer Simplusa służy mi głównie do odbierania rozmów, a korzystam sobie swobodnie z Play :)

#195745  autor: dechomenon
 23 cze 2007, 18:13
marko20 pisze:
dechomenon pisze:ale to jest tak...oni w końcu muszą odejsć od stacjonarnych jeśli chcą ten rynek wygryźć..co pomału się stanie tak myślę!
myślę, że nie wygrązą stacjonarnych,
na pewno zdobędą część tego rynku, ale go nie wygryzą - wszystkie urzędy mają stacjonarne, starsze osoby z nich korzystają, więc nie będzie im tak łatwo
słuchaj powoli na rynek wchodzą telefony internetowe jak np. ipfon gdzie za 50zl masz 500min do stacjonarnych a wewnątrz sieci za darmo..więc jeśli firmy sie zgadają to pozakladają takie telefony i komunikacje między sobą będą miały za darmo..a jedynie będą płacić za rozmowy zewnątrzne...i to juz jest odejśćie do TP SA...i do tego komórki firmowe. jasne zgadzam się z tym ze starsi ludzie są przyzywczajenia...ale mówiąc okrutnie ich czas mija..powoli!

#195918  autor: marko20
 24 cze 2007, 14:29
jest dużo racji w tym co piszesz, ale zanim to się stanie to musi dużo wody w Wiśle upłynąć

a jak dla mnie to błędem Plusa jest brak pakietów na stacjonarki
do tej pory w simplusie były najtańsze połączenia na stacjonarki - w taryfie Easy 25 gr za min, zaś u innych opów POP, Go - 30 gr , TT - 29 gr, więc dziwi mnie obecna polityka Plusa, że nie obniża kosztów na stacjonarne. W końcu w Nowym GO na stacjonarne minuta kosztuje 20 gr, no i czekamy TT, ale to chyba kolejny trik Plusa
albo dzwonisz do innych po 78 gr i taniej w sieci i na stacjonarki albo po 60 gr do wszystkich poza sieć i naprawdę tanio w sieci,

a poza tym nikt jak narazie nie wprowadzał taryf, które działają "wstecz", a w tym przypadku chyba tak jest kiedyś minuta na stacjonarki - 25 gr , teraz w Nowym Sim+ 60 gr,
no ale nic może taryfa będzie jeszcze ulepszana :)

#196002  autor: b@sho
 24 cze 2007, 21:49
marko20 pisze:do tej pory w simplusie były najtańsze połączenia na stacjonarki - w taryfie Easy 25 gr za min, zaś u innych opów POP, Go - 30 gr , TT - 29 gr
pomylka, najtaniej na stacjonarki bylo w go - 20gr :wink:

simplus ciagle w tych pakietach tkwi... nowa taryfa nie jest rewelacyjna jak pisza na stronie sim+... ale moze cos do niej jeszcze wymysla

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#196006  autor: dechomenon
 24 cze 2007, 22:07
ale to jest ta nowa kampania plusa..zaczeli od taryfy kubali gdzie zrezgynowali ze stacjonarnych i teraz zrezygnowali ze stacjonarnych w simplusie..dokąd potencjalnych klientów i obecnych to powiedzie?

#196101  autor: marko20
 25 cze 2007, 12:04
b@sho pisze:
marko20 pisze:do tej pory w simplusie były najtańsze połączenia na stacjonarki - w taryfie Easy 25 gr za min, zaś u innych opów POP, Go - 30 gr , TT - 29 gr
pomylka, najtaniej na stacjonarki bylo w go - 20gr :wink:

simplus ciagle w tych pakietach tkwi... nowa taryfa nie jest rewelacyjna jak pisza na stronie sim+... ale moze cos do niej jeszcze wymysla
tak tylko te 20 gr było po zapłaceniu 5 zł, czyli tak naprawdę minuta wychodziła o wiele droższa, trzeba było naprawdę dużo minut wydzwonić, by cena wyszła zbliżona do 20 gr

#196103  autor: blv
 25 cze 2007, 12:06
ja chyba uciekam z simplusa ...

#196104  autor: marko20
 25 cze 2007, 12:06
dechomenon pisze:ale to jest ta nowa kampania plusa..zaczeli od taryfy kubali gdzie zrezgynowali ze stacjonarnych i teraz zrezygnowali ze stacjonarnych w simplusie..dokąd potencjalnych klientów i obecnych to powiedzie?
a rozumiem "Razem lepiej" - czyli razem lepiej u innych operatorów :D chyba

#196105  autor: marko20
 25 cze 2007, 12:08
blv pisze:ja chyba uciekam z simplusa ...
no mnie też coraz mniej zaczyna się on podobać, poczekam jeszcze na odpowiedź TT

#196140  autor: dechomenon
 25 cze 2007, 14:50
niestety...to jest ich nowy wizerunek...wejście panów z orange się teraz ujawnia! czy wyjdą na tym lepiej? a kto to wie!

#196884  autor: MZKS1929
 27 cze 2007, 21:20
Ale widac ze ceny sms spadaja juz do 15gr moze to sie we wszystkich sieciach zmieni

#197017  autor: dechomenon
 28 cze 2007, 12:26
ale jak bedziesz w nowej taryfie przez pół roku..wiec nie od zaraz!

#197422  autor: Rambus
 29 cze 2007, 17:48
Tylko w mixie niech stacjonarek nie likwiduja :!: Ostatnio, juz po wejsciu Kubali, zlikwidowali DWiW na rzecz nowych DPiW, w ktorych nie dosc, ze wiecej minut to od 16 i stacjonarek nie zlikwidowali.
 #197818  autor: Gadulski
 01 lip 2007, 10:27
Moi drodzy:
Ja włączyłem się do Simplusa 13 grudnia 2002 roku. I tak gigantycznej porażki taryfy Simplus jeszcze nie widziałem... uważam, że ucieczka z Simplusa to bardzo dobry pomysł...
Nowa taryfa wg. mnie ma same wady...:
1. Brak możliwości powrotu do starych taryf, ponieważ to jest już inna platforma---> i już sam ten fakt dla mnie śmierdzi...,
2.Swojaki po 5 zł na trzy miesiące- bzdura...,
3 Fajnie byłoby mieć 200 minut za 10 zł... (ale: to dopiero po pół roku, pod warunkiem, że PRZED KAŻDYM AKTYWOAWANIEM PAKIETU 200MINUT ZA 10ZŁ WEWNĄTRZ SIECI ZASILI SIĘ KONTO KWOTĄ MINIMUM 30 ZŁOTYCH (dziękuje Pawrzes za zwócenie uwagi na ten fakt) PORAŻKA, PORAŻKA, PORAŻKA :evil: :twisted: :twisted: :evil: :twisted: :evil:
Z mojego punktu widzenia nowa taryfa to BZDURA. promocja, której nawet nie warto czytać...
A najgorsze jest to, że Simplus wyprodukował ulotkę w której nie ma podanych "haczyków" np. o konieczności doładowania kwotą minimum 30 zł. przed aktywacją 200minut wewnątrz sieci... Wszyscy Ci którzy dokonają zmiany tylko na podstawie ulotki Simplusa będą rozczarowani po pewnym czasie, ale wtedy odwrotu już nie będzie...
Pozdrawiam.

Obrazek