• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #192769  autor: Adrian22
 15 cze 2007, 09:19
Zakupiłem na allegro używany telefon n-gage z którym dostałem kartę 1gb i chciałbym na nią wpisać parę mp3 ale oczywiście po podłączeniu nokii całkowicie jej nie widać.

Po podłączeniu w telefonie nie można wejść na kartę, a PC całkowicie nie daje znaku podłączenia. W czym jest problem? Karta jest po formacie, telefon po zejściu do ustawień fabrycznych. Kabel typu DKE-2. Szukałem i probowałem rożnymi programami i jak widzicie całkowita Lipa. Instalowałem programy z dołączonej płytki.

Najprawdopodobniej posiadam ładowarkę nieoryginalną i czy ona sie wyłączy po całkowitym załadowaniu? Gdzieś będzie pisało, ze została naładowana? Ile sie mniej więcej ja ładuje? Można przeładować?

Win Xp sp2

#192828  autor: piotrz
 15 cze 2007, 13:20
ngage ma to do siebie żę z nią nie działa "normalny" pc suite a jest widziana jako dysk wymienny :)

#192841  autor: Adrian22
 15 cze 2007, 13:58
Oto chodzi, że n-gage nei widać całkowicie o 100%.
I nie wiadomo o co chodzi...

Czemu przeniesione do "symbian" przecież taki problem może wystąpić w każdej nokii, zresztą wy wiecie lepiej...

to jest symbian, więc temat w symbianie...równie dobrze można mieć problem z ładowaniem ngaga i wsadzić temat do samsunga, bo tam też takie coś może wystąpić :|
Ostatnio zmieniony 15 cze 2007, 15:09 przez Adrian22, łącznie zmieniany 1 raz.

#195362  autor: subrock
 22 cze 2007, 14:49
przyczyn moze byc kilka:

uszkodzony tel - problem z wejsciem mini usb - kupiles uzywke i moze sie to zdazyc - pozostaje kupc bt. dongle (wystarczy I-szej generacji) - 1gb - hm... cala noc :?
uszkodzony kabel mini usb - sprobuj innym kablem mini usb, niekoniecznie od noki. moze byc od np. mp3 playera (np. w najtaniszych z MM sa takie kable) , aparatu foto itp. ktos z twoich znajomych ma napewno takie urzadzenia.
uszkodzona karta pam. - format byl zapewne robiony w tel. sprobuj cos na nia zapisac (np. dyktafon albo nagrac radio - taak ng cllasic to potrafi - w nowych- nawet N-series -zgubili ta opcje)
winshit - czasami sp2 nie wystarcza, sprobuj zaktualizowac (chyba ze system ukradles - piractwo sie szerzy :smt011 wtedy lepiej nie probuj...
wylaczone porty usb - hm... dzialaja panu inne sprzety na tych portach ?
nawiedzony komp :twisted: - serio sa takie przypadki. mialem w robocie 70 identycznych kompow. pewna pani ksiegowa chciala pendrive'm sciagnac kilka dokumentow i nie wykto sprzetu, na innych dzialalo (chociaz wszystkich nie sprawdzalismy :roll: - sprobuj na innym kompie.

pc suite.
dodam ze ng ma swoj "specyficzny" pcsuite (dedykowany do tego modelu) ktory jest dolaczony na orginalnej plytce i z nim tez sa male niedogodnosci konfiguracyjne. posiada za to swietny "kompresor" (jakosc/wielkosc - w standardowym tego nie znajdziesz - podejrzewam ze nawet przy N95) filmow i mp3 (wgrywaja sie przez bt - zgroza) i jest tam mozliwosc edycji zawortosci tel. przez bt. (kablem sie da grzebac w tym fonie ale wymaga to fexplorer i troszke wiecej wiedzy o symbianie)

jesli chodzi o ladowarke to nieorientuje sie niestety. pisac o naladowaniu to bedzie w telefonie i przestanie pasek stanu bateri "lazic" z dolu w gore.
bateria niestety po 2latach potrafi trzymac 15h...