• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #17756  autor: D@rio
 16 wrz 2005, 20:27
CZĘŚĆ PIERWSZA (16.09.2005r.)

No moi Kochani :) z moich obserwacji w LBNie siec byla troszke obciazona :)
Miedzy godzinami dzialania uslugi HappyHours byly problemy ze zreazliwaniem polaczen ;) srednio za trzecim razem dopiero sie udawalo :) nie bylo albo nic albo byl komunikat "Siec chwilowo zajeta" no albo jak sie udalo to bylo zajete ;)

Moj znajomy z malej miesciny mial jeszcze gorsze problemy ;) Podczas calej godziny tylko 2 razy udalo mu sie nawiazac polaczenie :-) (miejscowosc LIPSKO)

Aktualizacja:
Wlasnie otrzymalem informacje od znajomego ze Stalowej Woli ze on tez mial problemy z polaczeniami. U niego srednio udawalo sie polaczyc raz na 5 prób.

A jak tam bylo u Was z Plusem?

Pzdr. ;)

...mowiac szczerze nie myslalem ze az tak zle to wypadnie, a to dopiero pierwszy raz. Jutro czeka Nas powtorka :?
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2005, 19:54 przez D@rio, łącznie zmieniany 1 raz.

#17780  autor: rafael96
 16 wrz 2005, 23:46
W Pabianicach (łódzkie) tez było nieciekawie. W ciągu całej godzinki 2 razy udało mi się nawiązać połaczenie. Ja mam abonament ale sprawdzałem jak faktycznie działa ta niby darmowa usługa w simplusie(team 7) mojej mamy i siostry i bardzo sie zdziwiłem kiedy okazało się ze najnormalniej w świecie płacę za połaczenie. Zastanawiam się jednak czy to nie jest tak jak w przypadku Swojaków, ze po jakimś czasie oddają cała "wygadaną" kwotę. W regulaminie jest niby że stan konta nie zmniejsza się. W praktyce jest jednak inaczej. A najgorsze bylo jednak to ze niczemu winni abonamentowcy nie mogli normalnie korzystac z telefonu w 80 tysiecznym miescie w ktorym doliczyłem się 6 plusowskich BTSów.
Oj nieładnie ze strony Plusa takie numerki odstawiać... :( A do tej pory zawsze byłem zadowolony przynajmniej z jakości świadczonych usług tej sieci. No nic, może następnym razem ne będzie tak źle. Pozdrawiam :wink:

#17786  autor: Piotr
 17 wrz 2005, 09:42
Ja mam do was moi drodzy pytanie z troszeczkę innej beczki. Mianowicie jak oferta HH zachowuje się na starej platformie? Czy w czasie rozmowy opłata jest pobierana a dopiero później Simplus zwraca to co zabrał?

Pozdrawiam.

#17859  autor: D@rio
 17 wrz 2005, 16:54
Piotr pisze:Ja mam do was moi drodzy pytanie z troszeczkę innej beczki. Mianowicie jak oferta HH zachowuje się na starej platformie? Czy w czasie rozmowy opłata jest pobierana a dopiero później Simplus zwraca to co zabrał?

Pozdrawiam.
Dokładnie, na AoC tak jest. In real time leci wszystko in new platform...
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2005, 17:21 przez D@rio, łącznie zmieniany 1 raz.

#17869  autor: blom
 17 wrz 2005, 17:20
a ja dzis zmienilem tel. i mam sim+ - zaraz aktywuje i zobaczymy czy u mnie bedzie error w tych godzinach mam BTS: 2 normalne 1 'dookolny"(?) i jeden maly na rynku

#17870  autor: D@rio
 17 wrz 2005, 17:25
sdz pisze:a ja dzis zmienilem tel. i mam sim+ - zaraz aktywuje i zobaczymy czy u mnie bedzie error w tych godzinach mam BTS: 2 normalne 1 'dookolny"(?) i jeden maly na rynku
No to, testuj testuj ;) dzisiaj w godzinach wieczornych bedzie powtorka ;) a tak swoja droga....co rozumiesz przez pojecie "jeden maly na rynku"? ;)

#17872  autor: blom
 17 wrz 2005, 17:32
na ratuszu sie zamontowal i wyglada jak normalny ale moze ma z 500m zasiegu nie wiem - ladnie go pod kopulka wkomponowali - na 1 jak to widzisz remont? nie ta drabina to pod radiolinie....

#17896  autor: D@rio
 17 wrz 2005, 20:06
CZEŚĆ DRUGA (17.09.2005r.)

No moi Kochani ;) dzisiaj bylo jeszcze ciekawiej jak wczoraj :-D
W moim 400.000 mieście gdzie jest 30 BTSów PlusGSM w tym 5 BTSów 900/1800MHz sieć się prawie zakorkowała ;) W moim mieszkanku, które obejmuje zasięgiem jeden z niewielu BTSów 900/1800MHz praktycznie w ogóle nie dało się dzwonić. Czasami próbowałem non stop ok. 3 - 4 min. aby się dodzwonić (czyli ok. 20 prób). Średnio natomiast udawało się zrealizować połączenie za 5 - 7 razem. Raz, może dwa zdarzyło mi się uzyskać połączenie za pierwszym razem. Główny szczyt zaczał się u mnie ok. godziny 19:25 - 19:45 gdzie bardzo cieżko udało się uzyskać połączenie, prawie było to niemożliwe. Później, pod koniec i na początku obowiązywania HH połączenie udawało się uzyskać max. za 2 - 4 razen. Teraz widze obciążenie sieci wróciło do normy i połączenie można uzyskać za pierwszym razem...

W innych miejscowościach w Polsce było mniej więcej podobnie jak się dowiedzialem, średnio połączenia szły po paru (średnio 4 - 6) próbach jednak innym osobom też się udawało uzyskać połączenie czasem za 1 razem.

P.S
Dodam jeszcze ze pierwszy raz w zyciu uslyszalem taki komunikat Pani Lektor "siec operatora do ktorego w tej chwili próbojesz się dodzwonić jest obecnie niedostępna. Prosimy skontaktować się z Działem Obsługi Klienta". Ale usłyszałem to tylko raz ;) zawsze zajętość sieci objawiała się komunikatem na wyświetlaczu "sieć chwilowo zajęta".

Aaa...i zapomniałęm napisać że podczas jednej rozmowy którą udało mi się jakimś cudem zestawić, gdy rozmówca odebrał rozmawiałęm z Nim tylko jakieś 10 sec., poźniej jakieś szmery, cisza...i...rozłączyło samoistnie połączenie. Też ciekawe :-| ...

No, to tyle z mojej relacji ;)
A jak tam u Was? :-D
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2005, 20:20 przez D@rio, łącznie zmieniany 1 raz.

#17898  autor: blom
 17 wrz 2005, 20:10
40tys. miasto bts. jak wyzej za 2-3 razem lapalo ale NOWOSC PO 3 MINUATCH ROZACZALO!!!!!!!!!!!!!!!

acha te 2 bts to 900/1800 a maly i "dookolny" 900

#17901  autor: kulboj
 17 wrz 2005, 20:26
I to niby mają być szczęśliwe godziny. :-)
Podobne przeciążenia były w popie za sprawą darmowych weekendów.
Cóż - każdy kij ma dwa końce :D

#17910  autor: popus
 17 wrz 2005, 22:04
Witam
Nie wiem czy zauwazyliscie jedna ciekawa rzecz. Latwiej bylo sie dodzwonic do innej sieci (od razu laczylo), anizeli w ramach samego Plusika ;)

Pozdrawiam :)

P.S. Z tego co mi wiadomo byl jakis "error" w systemie rozliczeniowym SIM+. I te godziny nie wyszly za bardzo "heppi" (pewnie jakos to skoryguja). A tak w ogole to zarowno na starej, jak i na nowej platformie domyslnie NIE POWINNO sciagac zadnej kwoty.

Milego wieczoru

#17937  autor: D@rio
 18 wrz 2005, 00:56
popus pisze:Witam
Nie wiem czy zauwazyliscie jedna ciekawa rzecz. Latwiej bylo sie dodzwonic do innej sieci (od razu laczylo), anizeli w ramach samego Plusika ;)

Pozdrawiam :)

P.S. Z tego co mi wiadomo byl jakis "error" w systemie rozliczeniowym SIM+. I te godziny nie wyszly za bardzo "heppi" (pewnie jakos to skoryguja). A tak w ogole to zarowno na starej, jak i na nowej platformie domyslnie NIE POWINNO sciagac zadnej kwoty.

Milego wieczoru
Nie sadze ze latwiej bylo dodzwonic sie do innych operatorow. Sam probowalem zestawiac polaczenia do Ery takze i udawalo mi sie to tak samo zadko jak do Plus'a ;) Co do tego erorr'u to nie wiem choc bardzo mozliwe :) Natomiast na AoC niestety kwota powinna byc zwrocona a nie powinno nie sciagac zadnej kwoty. To tylko na nowej platformie...

#18060  autor: adrian_ostw
 18 wrz 2005, 20:44
niewiem czemu ale ja mam z ery i sie nie moge dodzwonic nigdzie albo nikt do mnie pisze komunikat przeciazenie albo siec zajęta !!!!!!! :evil:

#18062  autor: adrian_ostw
 18 wrz 2005, 20:46
niewiem czemu ale ja mam z ery i sie nie moge dodzwonic nigdzie albo nikt do mnie pisze komunikat przeciazenie albo siec zajęta !!!!!!! :evil:

#18269  autor: gm
 19 wrz 2005, 19:03
Probowałem kilka razy, ale nie udało się. Szkoda, będę próbował w przyszły piątek.

#18296  autor: luukkaassz
 19 wrz 2005, 20:25
Ja też nie mogłem wykonywać połączeń ( BYTOM) w godzinach działania happy hours. Osobiście mam mixplusa w którym jest ardzo atrakcyjna oferta darmowe weenendy i wieczory, w której minuta rozmowy kosztuje ok 10-11 gr/miunte.

#19099  autor: plusteczek
 22 wrz 2005, 18:48
Stargard Szczeciński woj. Zachodniopomorskie To samo!!!

#19463  autor: D@rio
 23 wrz 2005, 23:43
Eccch...dzisiaj nie bedzie post'a ode mnie w zwiazku z obciazeniem sieci ;) nie testowalem dzisiaj :( moze niech ktos inny napisze jak sie sprawa dzisija miala ;) ...bo ja przespalem caly wieczor i godziny HH :-D

#19486  autor: gm
 24 wrz 2005, 08:47
A ja wpiątek wykonałem 3 połączenia w sumie ok. 45 minut. Wprawdzie były problemy, bo uzyskiwałem połączenia za 3-6 razem, ale było lepiej niż w zeszły piątek.

#19502  autor: Shila
 24 wrz 2005, 10:34
Mam pytanie: jak rozpoznac tego BTSa?

Bo kolo mnie na szkole cos jest takiego wysokiego, ale szczerze mowiac nie wiem czy to to.. no i czy to Plusa?

Jak tak to bylo by dziwne, ze jestem blisko nadajnika (niecałe 100m) i tez nie moge nigdzie sie dodzwonic. Nawet do innej sieci.

Telepolis.pl