• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#187537  autor: pyp
 29 maja 2007, 23:24
Mi się też podoba nowa kampania Plusa. Jest taka bardzo spokojna, ale zarazem bardzo oryginalna. Chcą zmienić wizerunek z jajcarskiej na powazną. Tylko żeby to im nie wyszło na złe... Ludzie się już przyzwyczaili do Mumio i smiesznych reklam. Zobaczymy wkrótce :-)

Pozdrawiam - pYp

#187627  autor: ganc2
 30 maja 2007, 13:30
Co do reklamy to pozosje to ocenić specom od reklamy - na mnie jakoś nie robi większego wrażenia. Ogólnie, temat jakiś takiś dziwny, gdzyż specjalnie mnie reklamy - jakiekolwiek nie interesują.
Pamiętacie natomiast jeszcze hasło Zmieniamy Świat na Plus? Chyba czeka nas powtórka :-D
Ostatnio zmieniony 30 maja 2007, 15:23 przez ganc2, łącznie zmieniany 1 raz.

#187635  autor: Th0mas
 30 maja 2007, 14:17
Denerwują mnie wpisy w stylu Era i tak ma lepszą kampanię. To nie jest temat o kampanii Ery tylko o Plusa. Każdemu i tak będzie się podobała reklama tej sieci w której jest i dlatego mnie się podoba reklama Plusa, a nie podoba Ery :)

#187642  autor: bkawa
 30 maja 2007, 14:26
Mi kampania się nie podoba - raczej wywołuje u mnie niesmak niż pozytywne emocje.
Co prawda mamy do czynienia z HappyEnd'em ale puste łóżko w szpitalu i obraz współczesnego dziecka... korporacji... raczej nie poprawi wizerunku polkomtela

#187821  autor: Orange
 30 maja 2007, 21:33
Mi się nie podoba ta nowa reklama. Tylko wziąć paczkę chusteczek i płakać. To, że ktoś kogoś olewa ( a szczególnie bliską osobę ), nie wywołuje zachęcenia do kupienia aktywacji w Plusie. Jedyne co na myśl przychodzi to, że wszyscy w Plusie mają gdzieś swoich bliskich. Zaraz ktoś mi napisze, że pisze to specjalnie, bo Orange jest najlepsze itp. Wcale nie! Ostatnio ( mimo wszystko ) uważam, że najlepsze reklamy ma Era & Play.

ERA : kiedyś suche reklamy. Pamiętam okropną reklamę na święta z dziewczyną, która zastanawia się "Ile kcal ma opłatek?". Teraz wielka zmiana. Są bardzo ekspresyjne i ciekawe. BRAWO!

Orange : Lubie ich reklamy ze względu na miły i przyjazny klimat - przyjaciół i bliskich osób. Spoty pokazują, że komunikowanie się daje wiele. Za najlepszą reklamę Orange uważam "Orange GO" z utworem Boba Sinclar'a w tle. Jest wesoła i promuje dobre pomysły na wolny czas ;)

Play : Obecnie wg mnie najlepsze reklamy na rynku. Bardzo podoba mi się utrzymanie wszystkich reklam w odcieniach fioletu. Z tego koloru wręcz biją słowa "zatrzymaj się i popatrz na mnie". SUPER !

Plus : To całe mumio i ostatnia reklama to żenada. Brak słów - NO COMMENTS.

together we can do more

#188833  autor: masterson
 03 cze 2007, 10:09
Jak dla mnie Plus, podobnie jak Nokia, jedzie na reputacji. Pierwszy operator, ludzie się przyzwyczaili. Ah, ten stary, poczciwy Plus...
Tymczasem reklamy Mumio były dla mnie żałosne, i nie chodzi o samo Mumio, które uwielbiam, ale o to, że Plus silił się na humor wyciągnięty prosto z Heyah. A teraz jak wszedł Play ze swoją oryginalną kampanią, Plus wziął się na sentymenty, bo wiedzą, że humorem ich nie pobiją.
Bazowanie na uczuciach prorodzinnego kraju jest trochę nie na miejscu. Zwłaszcza kiedy człowiek po obejrzeniu reklamy uświadomi sobie, że nie jest mu tu dobrze, ile ludzi nadal wyjeżdża za chlebem z kraju, a co drugiemu bardziej zależy na karierze niż rodzinie. No cóż... reklamy Plusa nie wywołają wtedy pozytywnych skojarzeń.

WEJDŹ I SAM SPRAWDŹ!!!

#188838  autor: MADMAX
 03 cze 2007, 10:42
masterson pisze:Tymczasem reklamy Mumio były dla mnie żałosne, i nie chodzi o samo Mumio, które uwielbiam, ale o to, że Plus silił się na humor wyciągnięty prosto z Heyah.
Przyznasz jednak, że Mumio zrobiło Plusowi dobrą robotę? Nawet Orange w 1 z reklamówek także posłużył się pewnym kabaretem (spot nawet nie był taki zły) ale chyba szybko zrozumięli, iż ludzie zaczną im zarzucać, że to zrzyna z Mumio & Plusa dlatego więcej takich reklam w pomarańczy nie było :-)

masterson pisze:Bazowanie na uczuciach prorodzinnego kraju jest trochę nie na miejscu. Zwłaszcza kiedy człowiek po obejrzeniu reklamy uświadomi sobie, że nie jest mu tu dobrze, ile ludzi nadal wyjeżdża za chlebem z kraju, a co drugiemu bardziej zależy na karierze niż rodzinie. No cóż... reklamy Plusa nie wywołają wtedy pozytywnych skojarzeń.
Za to zmusza do refleksji... Ty je poczyniłeś i doszedłeś do takiego wniosku więc zmień świat na PLUS :wink:
Ktoś inny będzie miał inne przemyślenia i również będzie to oznaczało, że reklama odniosła skutek bo dotarła do niego.

Osobiście wolę coś takiego niż głupawe spoty PLAY'a - chyba żaden nie zapadł mi w pamięc... :roll:

Pozdrawiam

#192425  autor: Rambus
 13 cze 2007, 20:36
A dla mnie ta reklama jest do przyjęcia. Zwraca ludziom uwagę na bliskich itp. Ale dość z tym. Jak wam się podoba reklama z siatkarzami pchającymi poczciwego uniacza? Dla mnie bomba :!: Oprócz hasła, bo ono mi się tam nie podoba raczej :|

#192427  autor: Prometo
 13 cze 2007, 20:38
Dla mnie ta nowa reklama Plusa jest bardzo smutna.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#192428  autor: Rokko
 13 cze 2007, 20:40
tia - moja matka sie prawie poplakala jak zobaczyla pierwszy raz ta reklame ze szpitalem.

#192437  autor: babeo
 13 cze 2007, 20:53
Rokko pisze:moja matka sie prawie poplakala jak zobaczyla pierwszy raz ta reklame ze szpitalem
No właśnie. Czy taki był jej zamiar?

No i ten facet na bilbordach :roll:

#192682  autor: pyp
 14 cze 2007, 20:34
A co do nowego spotu tej reklamy... Uwazam ze jest super, jeszcze ci siatkarze tacy pomöcni. Tylko szkoda ze na codzien inni tacy nie sa wiem cos o tym jak juz mi raz auto stanelo we wrocku na glownej kryzowce, nikt nie wysiadl mi pomoc tylko trabili :-( smutne to troche ale to jest co dzien !

Pozdrawiam - pYp

#192685  autor: babeo
 14 cze 2007, 20:40
W pracy kątem ucha słyszałem w radio, że ta nowa reklama Plusa została skierowana do komisji etyki (czy jak to tak się nazywa) a pani z Plusa stwierdziala, ze oni nie reklamują siebie, tylko taką ... akcję społeczną :-D

#192688  autor: MADMAX
 14 cze 2007, 20:41
Tak od kilku dni nawijacie o nowej reklamie a jakoś ani razu jej jeszcze nie widziałem... :-)

Pozdrawiam

#192734  autor: syrenka
 14 cze 2007, 22:26
Tu możesz sobie zobaczyć już te 2 reklamyreklama. mi się osobiście bardzo akcja podoba, a ze jestem abonentką Plusa to jeszcze bardziej:) szkoda własnie że nie zdarza się to naprawdę że siatkarze pomagają:)

PS.
to taka mała prowokacja, moze czytają forum i pomogą hihi

#193163  autor: MADMAX
 16 cze 2007, 18:31
syrenka pisze:Tu możesz sobie zobaczyć już te 2 reklamyreklama.
Dziękuję :-)

PLUS mimo wszystko nie rezygnuje z jajcarskich spotów :D
Własnie widziałem reklamę z zawodnikami MUMIO w studiu nagraniowym gdzie jeden z nich prosił kapelę matalową by brzmięli "bardziej przyjaźnie" (MIX Plus, SE W200i) :mrgreen:
Świetne :lol:

Pozdrawiam

#193277  autor: babeo
 17 cze 2007, 00:51
Musili wypuścić szybko coś nowego. A co będzie z tamtym spotem, to nawey pani rzeczniczka nie umiała powiedzieć. PS ona miała w ogole problemy żeby sensownie mówić w tym radio...

#193281  autor: lukastel
 17 cze 2007, 01:36
Efekty kampanii widać w salonach. W pasażu Grunwaldzkim w jednym miejscu jest Orange, Plus, Era. W Onange i Plus obsługa jest tak znudzona... że aż mi szkoda Tych ludzi. A w Era trzy osoby nie są w stanie się wyrobić. Tu chyba widać efekty działania kampanie wizerunkowych.

#193340  autor: babeo
 17 cze 2007, 11:29
lukastel pisze:A w Era trzy osoby nie są w stanie się wyrobić. Tu chyba widać efekty działania kampanie wizerunkowych.
1) jaką Era ma teraz kampanię? to że nadaje rytm?

2) Znam kogoś kto pracował w Orange, a teraz przeszedł do Ery. Ma swoją teorię na temat klientó Orange i Ery, ale wybaczcie.... ze względu, że to forum publiczne, to nie moge przytocyć tu nawet cytatu, ale możecie się domyślić kontekstu. (dla niewtajemniczonych plusy ida na konto Orange)

#193350  autor: MADMAX
 17 cze 2007, 11:53
babeo pisze:1) jaką Era ma teraz kampanię? to że nadaje rytm?
Właśnie też tego nie rozumiem :)

babeo pisze:2) Znam kogoś kto pracował w Orange, a teraz przeszedł do Ery. Ma swoją teorię na temat klientó Orange i Ery, ale wybaczcie.... ze względu, że to forum publiczne, to nie moge przytocyć tu nawet cytatu, ale możecie się domyślić kontekstu. (dla niewtajemniczonych plusy ida na konto Orange)
A mógłbyś przedstawić choć zarys charakterologiczny? ;-)

Pozdrawiam