• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #192026  autor: lukastel
 12 cze 2007, 14:26
Kupiłem kartę PLAY, z LGe u8380 nie działa, zawiesza tel. a po dłuższym czasie wyrzuca, że nie ma karty USIM. Po włożeniu jej do Trium Eclipse działa bez problemu. Włączyłem PIN na karcie i ponownie włożyłem do LGe. Teraz wyrzuca, że coś z kartą USIM nie tak i że zły kod PIN. Kolejny raz włożyłem do Trium i działa. LGe nie ma blokady simlock, na co dzień działa z kartą Ery, loguj się bez problemu do 3G Era. Co może być nie tak?

#192101  autor: GSM_Maniak
 12 cze 2007, 18:03
Z tego co się dowiedziałem, Play wypuścił dość dużą partie kart sim "bubli" W większości telefonach działa, ale są problemy w niektórych telefonach, bo aparaty nie widzią tej karty. Najlepiej idź do najbliższego punktu Playa i zgłoś problem, a Play powinien ci wymienić karte na miejscu, bez dodatkowych opłat :)

#192108  autor: lukastel
 12 cze 2007, 18:14
Pani w sferis powiedziała że wiedzą o problemie... że nie działają karty w wszystkich tel. Poradziła mi ... sprezentować kartę komuś...

A już wydają dobre karty?

#192811  autor: Bartplus
 15 cze 2007, 12:17
Moje doświadczenia z kartami USIM w Play przedstawiają się następująco:

- W Nokia 9300 (soft V4.53) karta działa, ale nie można sprawdzić stanu konta, pojawia się komunikat "Zapytanie niekompletne", ale tu winiłbym soft telefonu. Czytałem, że w kolejnych wersjach poprawili współpracę tego telefonu z kartami USIM.

- Stare modele Sony - Cd5 i Z5, widzą kartę i pokazują, że sa w roamingu :) ale nie da się wykonać żadnego połączenia.

- Motorola z serii Timeport (sprawdzałem na L7089 i T260), mimo, że pokazuje, że również jest w roamingu działa poprawnie :)

- Nokia 9210i z softem 6.00 bez problemów.

#196856  autor: lukastel
 27 cze 2007, 19:52
W końcu na stoisku play był gość i wymienił mi karkę paly, teraz działa z moim u8380. Ach..