Osobiscie korzystam z ERY i jestem zadowolony.
Przez dlugi czas wczesniej korzystalem z POPa i bylem srednio zadowolony.
O PLUSie nie moge nic napisac, bo nigdy nie korzystalem.
W mojej ocenie nie biore pod uwage cen, a jedynie niezawodnoisc sieci, obsluge klienta, pokrycie zasiegiem (duzo podrozuje) itp.
Dla przykladu:
Kiedy jeszcze mialem POPa, w poprzednim miejscu zamieszkania (Warszawa-Mokotow) mialem w mieszkaniu kiepski zasieg. Ponad 4 lata temu postanowilem ze mam dosc rozmawiania przez telefon w domu bedac przyklejonym do okna balkonowego, gdyz tylko w ten sposob bylem w zasiegu umozliwiajacym dogadanie sie z rozmowca. Zadzwonilem wiec do BOKu i przedstawilem sprawe konsultantowi, na co on stwierdzil, ze przekaze sprawe do dzialu technicznego, ktory sie tym zajmie. Po miesiacu braku efektow, zadzwonilem ponownie do BOKu i sytuacja sie powtorzyla. Efekt - moi rodzice do dzis maja problemy z dogadaniem sie rozmawiajac z domu (oni pozostali przy idei).
Ja natomiast postanowilem 4 lata temu przeniesc sie do ERY. Niestety ERA tez miala kiepski zasieg w moim starym mieszkaniu, wiec zadzwonilem, tym razem do BOA i przedstawilem sprawe. Konsultant postapil dokladnie tak samo jak pol rou wczesniej ten z BOKu z ta roznica, ze po trzech dniach na wyswietlaczu mojego telefonu zamiast jednej kreski zasiegu swiecily sie trzy i moglem swobodnie gadac lezac w lozku lub siedzac w wannie.
Przykladow mam wiele i jesli sie kiedys zdarzy, ze ERA doprowadzi mnie do szewskiej pasji to z pewnoscia nie przejde do IDEI.
Pozdrawiam
Pozdrawiam