• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #192535  autor: makaveli88
 14 cze 2007, 10:33
mam nastepujacy proble, zdjalem przedni panel w celu wyczyszczenia wyswietlacza i gdy go probuje domknac lewy dolny rog sie nie domyka...panel nie wchodzi w srubke znajdujaca sie pod bateria...druga srubka siedzi mocno i jest przykryta bateria ta natomiast jest luzna i gdy wciskam panel ona wypada...jak moge domknac panel prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony 14 cze 2007, 13:23 przez makaveli88, łącznie zmieniany 1 raz.

#192537  autor: stanax
 14 cze 2007, 10:40
1.Pomyliłeś śrubki - sprawdź średnicę łebków
2.Wkręcając nieodpowiednią powiększyłeś ø słupka plastikowego(spuchł) - sprobuj delikatnie go oszlifować lub zgnieść

#192538  autor: makaveli88
 14 cze 2007, 10:42
stanax pisze:1.Pomyliłeś śrubki - sprawdź średnicę łebków
2.Wkręcając nieodpowiednią powiększyłeś ø słupka plastikowego(spuchł) - sprobuj delikatnie go oszlifować lub zgnieść

tylko ze tych srubek akurat chyba sie nie wkreca?one sa tak jakby luzem, przykryte bateria?

#192539  autor: stanax
 14 cze 2007, 10:43
makaveli88 pisze: tylko ze tych srubek akurat chyba sie nie wkreca
... :shock:

a bez nich da sie złożyć?

Otwierasz(podważasz) od wewnątrz po wyjęciu baterii - śruby, jak sama nazwa wskazuje, są do skręcania - dlatego szok.

Teraz to zdaje sie masz po Filipku?! Serwis Cię skroi...

Zrób zdjęcia elementów i wklej w topik...muszę to zobaczyć( :shock: ) ...może coś poradzimy...

I to by było na tyle - ależ proszę bardzo :D

.

Pech bo moja kobieta ma ten telefon, niestety jest w domu a ja w pracy
Ostatnio zmieniony 14 cze 2007, 11:06 przez stanax, łącznie zmieniany 5 razy.

#192540  autor: makaveli88
 14 cze 2007, 10:47
a czym najlepiej otwierac(podwarzac panel)zeby zbytnio nie porysowac obudowy??co do tych srubek to sluchaj...one sie nie wkrecaja, tylko sa przytrzymywane przez baterie, tak mi sie wydaje tylko ze wlasnie tej jednej srubki bateria nie siega i ona jest luzna i obudowa nie chce sie zacisnac w jednym miejscu...

[ Dodano: 2007-06-14, 11:02 ]
juz doszedlem o co biega, moj blad sorki za klopot i dziek i za fatyge:D