• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#191978  autor: yagi
 12 cze 2007, 09:41
Wiem ze to absurd ale Play stoi na stanowisku ze przenoszenie tylko do promocji Play Abonament ze swoim numerem a w praktyce klient powinien decydowac czego chce...
Traca ta paplanina mnostwo klientow ktorzy chca wziac 30tke z numerem od innego opa.
W Germanosach wola powtarzac te bzdury zeby nie miec klopotow 'z gory'...

[ Dodano: 2007-06-12, 09:43 ]
Jak sie ktos wykloci to mu aktywuja ale to wymaga duzo zaparcia i mocnych argumentow w strunach glosowych...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#191980  autor: jahu
 12 cze 2007, 09:46
Yagi - *500 twierdzi rowniez ze mozna lajta z przenoszeniem robic - ze stwierdzeniami NIE MOZNA spotkalem sie wylacznie w Germanosie.

Po moich przygodach rady 2 w taki przypadku: Albo zrobic taki raban ze zadzownia albo na *500 albo na policje, albo isc do punktu sprzedazy gdzie nie robia problemow np - arterie w MM

#191981  autor: yagi
 12 cze 2007, 09:57
Bo Germanosy dostaly komunikat na ten temat - jak zdobede ten fragment to go tu wrzuce...
Moze zapytac UKE?

Obrazek

#191982  autor: Prometo
 12 cze 2007, 10:00
yagi, a gdzie znajomy podpisywal umowę w Empiku, Germanosie czy innym Playzone?

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#191987  autor: yagi
 12 cze 2007, 10:40
Germanos... Sprobuje sie dzisiaj czegos w Empiku dowiedziec jak to u nich wyglada...

Obrazek

#192137  autor: pawel_m
 12 cze 2007, 20:08
Zgłoszenie ze strony dostęonej po zalogowaniu w play:

Opis problemu:
Witam,
1) przeniosłem do PLAY numer z innej sieci - czy nie powinienem otrzymać bonusowych bezpłatnych minut (40min przez 3 m-ce) za przeniesienie numeru?
2) (...)

Komentarz zamknięcia:
Witaj. Dziękuję za Twoje zgłoszenie. Ponieważ abonament „Play Lajt” jest ofertą promocyjną, a promocje nie łączą się się ze sobą, nie otrzymałeś darmowych minut za przejście od innego operatora. (....)
Pozdrawiam, Adam, Obsługa Klienta Play

no i tyle dla mnie w tym temacie - a tak poza tematem to mam tyle darmoych minut za połączenia przychodzące, że nawet abon nie ruszę i cały przepadnie, więc szkoda mojego i czasu i nerwów aby użerać się o to czy promocje się łącza czy się nie łączą

.

#192142  autor: b@sho
 12 cze 2007, 20:19
pawel_m w tym wypadku pracownicy play'a maja racje. to sa 2 oddzielne promocje ktore sie nie lacza :wink:

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#192144  autor: pawel_m
 12 cze 2007, 20:22
ja o tym wiem i ja to rozumiem - nie rozumiem tylko wych wszystkich krzyków inych tu obecnych, że ma być inaczej!!! :mrgreen:

.

#192145  autor: pigus
 12 cze 2007, 20:24
jahu pisze:Yagi ale nigdzie nie jest napisane ze 30 i przeniesienie sie wykluczaja - taka jest interpretacja w sieci Germanosa - bo poleciala ta infmracja w wew korepsondencji - uwagi co do najczestszych bledow.
Sam play (*500) twierdzi ze ejst to dopuszczalne
Jahu, nie tylko wewnatrz Germanosow a w calej sieci sprzedazy Play, tak wiec nie mozesz pisac, ze to tylko interpretacja pracownikow G.

... U Can More

#192149  autor: Prometo
 12 cze 2007, 20:37
A oto moje pytania do Play i otrzymane odpowiedzi

Dzień dobry

Mam do Państwa nastepujące pytanie:
Czy mogę przenieść numer z oferty abonamentowej Ery do oferty abonamentowej "Play Lajt"?
Jeżeli tak to jakie muszę spełnić wymogi (przedstawić dokumenty), żeby skorzystać z w/w oferty

Nr zgłoszenia: 465707
Data wpłynięcia do P4: 2007-06-08 21:21:44
Data zamknięcia zgłoszenia: 2007-06-09 15:47:23

Witam serdecznie,
Dziękuję za zainteresowanie ofertą Play. Jeżeli chciałabyś przenieść Swój
numer to zapraszam do najbliższego salonu sprzedaży, gdzie będziesz
poproszony o wypełnienie wniosku o przeniesienie numeru oraz wniosku o
pełnomocnictwo. Na podstawie pozostawionego przez Ciebie pełnomocnictwa w
Twoim imieniu dopełnimy wszelkich formalności związanych z przeniesieniem
numeru. W momencie zgody Twojego operatora na rozwiązanie umowy
skontaktujemy się z Tobą w celu podpisania umowy. Przy podpisaniu umowy będą
wymagane następujące dokumenty:
Nowy dowód osobisty,
1 z dokumentów z listy poniżej:
zaświadczenie o zatrudnieniu,
legitymacja rencisty lub emeryta,
legitymacja studencka,
bieżący rachunek za telefon komórkowy,
bieżący rachunek za telefon stacjonarny,
bieżący rachunek za prąd, gaz lub wodę,
bieżący wyciąg z konta bankowego,
ważna karta kredytowa.

Przy starym dowodzie osobistym, poza wyżej wymienionymi należy przedstawić
drugi dokument wraz ze zdjęciem.
Pozdrawiam,
Gniewko, Obsługa Klienta Play.

Witam ponownie

Ale nie odpowiedziano mi konkretnie na to pytanie:
Czy mogę przenieść numer z oferty abonamentowej Ery do oferty abonamentowej
"Play Lajt"?
To, że mogę przenieść numer z oferty abonamentowej do Play abonament to ja
wiem, ale chodzi konkretnie o ofertę "Play Lajt" bo wg Państwa to są dwie
różne oferty. Proszę o konkretną odpowiedź.

Nr zgłoszenia: 474074
Data wpłynięcia do P4: 2007-06-11 11:18:02
Data zamknięcia zgłoszenia: 2007-06-11 12:00:58

Witam Cię serdecznie!
Dziękuję za maila.
Cieszę się, że chcesz do nas dołączyć. Jak najbardziej przenosząc do nas numer możesz skorzystać z oferty PLAY LAJT.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia:)
Basia, Obsługa Klienta PLAY

Pozdrawiam - Prometo

#192150  autor: b@sho
 12 cze 2007, 20:42
oj ale wy czytacie ze zrozumieniem, nr mozna przeniesc i skorzystac z promocyjnego abo PLAY LAJT, ale to przeniesienie odbywa sie na zasadach ogolnych a nie promocyjnych czyli zadnych dodatkowych min przez 3 miechy nie dostaniecie, bo jesli skorzystacie z promocyjnego przejscia to nie ma szans na podpisanie abo PLAY LAJT.
Ostatnio zmieniony 12 cze 2007, 20:48 przez b@sho, łącznie zmieniany 1 raz.

#192153  autor: pawel_m
 12 cze 2007, 20:47
no właśnie :!: :!: :!: :!:

.

#192195  autor: yagi
 12 cze 2007, 23:14
1. Empiki nie maja z tym problemu.
2. Germanosy dostaly komunikat ze jedyna promocja do ktorej mozna przeniesc numer to 3x40 minut...

Co do braku tego pakietu minut w Lajcie to logiczne ale wybierajac ten abo klient powinien wiedziec co dostanie...

Obrazek

#192199  autor: Prometo
 12 cze 2007, 23:20
b@sho pisze:oj ale wy czytacie ze zrozumieniem, nr mozna przeniesc i skorzystac z promocyjnego abo PLAY LAJT, ale to przeniesienie odbywa sie na zasadach ogolnych a nie promocyjnych czyli zadnych dodatkowych min przez 3 miechy nie dostaniecie
b@sho mnie chodzi tylko o to czy bez problemu można przejść do oferty "Play Lajt" bo z tego co pisał jahu to są problemy.

Pozdrawiam - Prometo

#192210  autor: jahu
 13 cze 2007, 00:04
o pigus tutaj :-)

a odnsonie tematu - tak w moim przyapdku robili problemy - i to jakei - procedure przenoszenia musialem przeprowadzac dwukrotnie - stali na stanowsku - i nie watpie - dalej stoja ze nie mozna - gadalem dzis z gosciemw arterii - robil takei oczy oni niczego nie dostali - znaczy sie instrukcji ze nie wolno podpisywac lajt+ przenoszenie

b@sho - wieu twierdzi to c ty czyli mozna laczyc lajt i rpzeniesienie - ja wypowiem sie w kwesti tylko i wylacznie mojego germanosa - ewentualnie germanosa zabrze - ich stanowisko jasne "nie mozna", no chbya ze sie im odmienilo w ciagu tygodnia ostatniego - ja nei mialem juz sil sie uzerac.

a odnosnie dokumentow przedstaianych - uwazajcie na stere dowody - ja dzis mialem kredki - lekko to wszystko zwalkowane wyszlo bo mama umowe podisana na niby nowy dowob , a recznie korekte wprowadzono ze to jednak stary - podobno jakeis nowe zmiany w systemie i sa cyrki z kombinacajmi stary dowod + np legitka

#192243  autor: pigus
 13 cze 2007, 08:31
jahu pisze:o pigus tutaj :-)
pewnie ;D
a odnsonie tematu - tak w moim przyapdku robili problemy - i to jakei - procedure przenoszenia musialem przeprowadzac dwukrotnie - stali na stanowsku - i nie watpie - dalej stoja ze nie mozna - gadalem dzis z gosciemw arterii - robil takei oczy oni niczego nie dostali - znaczy sie instrukcji ze nie wolno podpisywac lajt+ przenoszenie
Musieli dostać, bo dostałem potwierdzenie od *444, że taka informacja poszła do wszystkich. Owszem nie było info, że nie można z Lajtem czy innymi, ale że jedyną ofertą jest Abonament z moim numerem.
a odnosnie dokumentow przedstaianych - uwazajcie na stere dowody - ja dzis mialem kredki - lekko to wszystko zwalkowane wyszlo bo mama umowe podisana na niby nowy dowob , a recznie korekte wprowadzono ze to jednak stary - podobno jakeis nowe zmiany w systemie i sa cyrki z kombinacajmi stary dowod + np legitka
Niestety tak jest, ale tylko przy aktywacjach MNP...

... U Can More

#192258  autor: b@sho
 13 cze 2007, 09:53
jahu pisze:b@sho - wieu twierdzi to c ty czyli mozna laczyc lajt i rpzeniesienie - ja wypowiem sie w kwesti tylko i wylacznie mojego germanosa
yagi pisze:2. Germanosy dostaly komunikat ze jedyna promocja do ktorej mozna przeniesc numer to 3x40 minut...
tak wiec jahu znajdz u siebie w okolicy inny punkt PLAY'a nie nalezacy do germanosa i nie bedziesz sie tak z tym wszystkim meczyl :wink:

#192261  autor: jahu
 13 cze 2007, 10:11
b@sho, i to zem uczynil - udalem sie do Arterii w Media Markt,a sprawe nie mozliwosci podpisywania w Germanosie i tak oprotestuje ;)

#192410  autor: yagi
 13 cze 2007, 19:57
Popytalem troche i Play nie chce przenosic do 30tki bo to jak narazie oferta wakacyjna i co beda mieli zrobic z osobami ktorym przeniesienie numeru wypadnie jak sciagna promocje z afisza?

Obrazek

#192413  autor: Prometo
 13 cze 2007, 20:03
yagi, to jest trochę nie w porządku.
yagi pisze:co beda mieli zrobic z osobami ktorym przeniesienie numeru wypadnie jak sciagna promocje z afisza?

Niech wymyślą inna ofertę :wink:

Pozdrawiam - Prometo