• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 16 z 131
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 131

#189951  autor: Andre
 06 cze 2007, 20:02
Corner! Uważam, że może i oferta dla Ciebie była ok, ale ja na takie cudo nie pójdę. Płaciłem rachunki po około 200 zł (ostatni to jakiś ewenement jedynie 130!) i oczekuję więcej. Dużo więcej. Jak się wkurzę, a jestem tego bliski to Era Prestiż za 100 w tym wybrany numerek i SE W 810i w umowie na 2 lata. I bye bye Era (Bye Bye Maszkara)
....Chyba warto?

Rozmowa kontrolowana...

#189953  autor: corner
 06 cze 2007, 20:07
Andre pisze:Corner! Uważam, że może i oferta dla Ciebie była ok
Wcale nie była ok, bo nie potrzebuję tych głupich darmowych rozmów, wolałbym jakiś pakiet złotówek. No ale korzystam intensywnie z darmowego numeru do Orange, więc trzeba było. Za rok coś wymyślę ;).

#189961  autor: Andre
 06 cze 2007, 20:42
Corner!, a w cholerę zatem było trzeba wiać do Ery, tam tez mają 1 numer do oporu i lepsze taryfy (chyba).

Rozmowa kontrolowana...

#189983  autor: corner
 06 cze 2007, 22:29
Andre pisze:Corner!, a w cholerę zatem było trzeba wiać do Ery, tam tez mają 1 numer do oporu i lepsze taryfy (chyba).
Nie maja numeru do oporu, tym bardziej numeru Orange. Może i mają tańsze taryfy, ale nie mają pakietów kwotowych takich jak w Orange.

EOT ;)

#190022  autor: maziboss
 07 cze 2007, 00:13
A mnie chyba olali po zlozeniu wypowiedzenia :P Na Orange.pl w propozycji pisze ze nie przysluguje mi zadna ich smieszna propozycja. Konsultanci tez nie dzwonia...

#190051  autor: Rebel
 07 cze 2007, 08:15
maziboss pisze:Na Orange.pl w propozycji pisze ze nie przysluguje mi zadna ich smieszna propozycja. Konsultanci tez nie dzwonia...
Myślę, że zadzwonią - poczekaj kiedy tylko będzie bliżej do terminu wygaśnięcia umowy :lol:

[ Dodano: 2007-06-07, 08:23 ]
corner pisze:Ja pytałem o takie pakiety i konsultant powiedział, że nie ma czegoś takiego
Dopóki próbowałem z nimi po dobroci to też słyszałem, że nie ma innej możliwości. Dopiero kiedy chciałem zabrać od nich numer, to nagle możliwości się pojawiły... Więc chyba trochę się pospieszyłeś z akceptacją tej propozycji. Choć oczywiście to czysta bezczelność ze strony firmy, żeby zmuszać stałych klientów do pokerowych zagrywek i próbować ich wyrolować na każdym kroku... :cwm21:
 #190053  autor: liftlodz
 07 cze 2007, 08:41
właśnie złożyłem dyspozycję przeniesienia 1 numeru do "innej sieci" i rezygnację na 4 i raczej już nie zachęcą mnie do powrotu, chyba że ich oferta bedzie lepsza niż konkurencji w co znając orange wątpię , czyli od 15.07 będę w innej sieci ,he he

#190342  autor: teder
 07 cze 2007, 22:06
Pytanie: mam Nowa Ideę dla Firm 50, wkrotce konczy mi sie umowa.Propozycja nie ma dla mnie nic ciekawego,czy po wygasnieciu umowy,gdy przejdzie na czas nieokreslony moga mi kazac zmienic taryfe na te nowe dla firm?A jesli nawet,to czy bede musial wskoczyc w wyzsza,czyli firme 80?

#190350  autor: Prometo
 07 cze 2007, 22:15
teder pisze:Pytanie: mam Nowa Ideę dla Firm 50, wkrotce konczy mi sie umowa.Propozycja nie ma dla mnie nic ciekawego,czy po wygasnieciu umowy,gdy przejdzie na czas nieokreslony moga mi kazac zmienic taryfe na te nowe dla firm?A jesli nawet,to czy bede musial wskoczyc w wyzsza,czyli firme 80?
Będziesz miał dalej taryfę Nowa Idea dla Firm 50 tylko na czas nieokreślony. Zmienić to oni mogą jak Ty się na to zgodzisz (aneksem).

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#190353  autor: Kaczy
 07 cze 2007, 22:17
Prometo pisze:Będziesz miał dalej taryfę Nowa Idea dla Firm 50 tylko na czas nieokreślony. Zmienić to oni mogą jak Ty się na to zgodzisz (aneksem).
Odchodząc trochę od tej sytuacji: czasami są takie zapisy w regulaminie, które mówia, że po 2. latach taryfa ulega zmianie. Tak często zdarzało się w Plusie (np. promocja Orzełek).

...::: Made for loneliness :::...

#190365  autor: MADMAX
 07 cze 2007, 22:31
teder pisze:gdy przejdzie na czas nieokreslony moga mi kazac zmienic taryfe na te nowe dla firm?A jesli nawet,to czy bede musial wskoczyc w wyzsza,czyli firme 80?
Nie, niby dlaczego? Kontynuujesz na tych samych zasadach.

Pozdrawiam

#190732  autor: Andre
 08 cze 2007, 22:08
A ja czekam na telefon od konsultantki... Ostatnio dzwoniła ok. 2 tygodni temu i zaproponowała jakieś ochłapy... Powiedziałem, zeby zadzwoniła za 10 dni, bo muszę skonfrontować to z ofertą ery, bo raczej wypowiem umowę. I czekam. 10 dni minęło, a ona milczy. Popieprzyło jej się coś w kalendarzyku? :lol:

Rozmowa kontrolowana...

#190972  autor: maziboss
 09 cze 2007, 14:01
Meh meh meh wlasnie zadzwonil koles z Orange i spytalam sie czy jestem jeszcze w ogole zainteresowany przedluzeniem umowy ( zlozylem juz wypowiedzenie i przeniesienie numeru). Powiedzialem ze chetnie ostatni raz poslucham co maja mi do zaoferowania. No i pojawial sie propozycja taka jak juz wczesniej mial nasz forumowicz :P Czyli place co miasiac 50 zl dodatkowo co miesiac dostaje 80 zl plus 25 zl na Orange i stacionarne. Podsumuwujac : 173 min do wszystkich + 33 min do Orange i stacionarne. Umowa na rok bez telefonu.
Powiedzialem ze sie zastanowie i niech zadzwoni w poniedzialek. Zastanawiam sie czy nie moglbym z niego wydusic jeszcze jakiegos pakietu internetowego. Komus sie ta sztuka udala ?

#190977  autor: liftlodz
 09 cze 2007, 14:11
spróbuj i napisz co ci się udało :-D

#191006  autor: Rebel
 09 cze 2007, 16:07
Mazibossowi gratulujemy ProPozycji :hello1:
Grunt to mieć twarde... stanowisko w negocjacjach :wink:

Pociśnij ich jeszcze o ten internet, wydaje mi się, że już nie da rady, ale kto wie...

#191013  autor: maziboss
 09 cze 2007, 16:33
Rebel pisze:Mazibossowi gratulujemy ProPozycji :hello1:
Grunt to mieć twarde... stanowisko w negocjacjach :wink:

Pociśnij ich jeszcze o ten internet, wydaje mi się, że już nie da rady, ale kto wie...
Rebel a Ty juz podpisales umowe ? Bo ja caly czas sie zastanawiam czy nie isc do PLAYa.

Co dla mnie jest jeszcze wazne to zasieg UMTS bo chce korzystac z neta. Kto ma najlepszy zasieg telefonii 3G w Polce ? I jak to jest z tymi pakietami w Orange jezeli chodzi o internet ?

#191066  autor: Rebel
 09 cze 2007, 19:08
Zasięg UMTS jest tylko w największych miastach, Orange ma ten plus, że pokrywa UMTS całe Katowice i chyba dużą część aglomeracji. W każdym razie jak jadę do Katowic, to sieć UMTS włącza mi się już w Sosnowcu i trzyma aż do Katowic. W stronę Tychów nie jechałem, więc nie wiem.

Na http://zasieg.orange.pl masz mapę zasięgu Pomarańczy.

Nie wiem dokładnie, o co Ci chodzi w pytaniu o pakiety? Może sprecyzuj...
Jeśli o porównanie to w Play za bardzo nie masz wyboru - możesz dokupić tylko Pakiet Player, czyli 30 megabajtów taktowane po 10 kilo. Orange ma trochę większy wybór pakietów - odpowiednikiem tego z Play jest Orange World i Internet 25, za 25 złotych masz 50 megabajtów, ale mniej korzystne naliczanie po 100 kB.

A umowę podpisałem, w Play za te same pieniądze miałbym 100 minut mniej i to przeważyło - obstawiam, że koło jesieni Orange zejdzie z tej kretyńskiej stawki 75gr./min. do ok. 60-65gr./min. i wtedy będę jeszcze trochę więcej wygrany na tej umowie :-D
A za 12 miesięcy zobaczymy - nie kocham Pomarańczy, jestem z Nią wyłącznie dla pieniędzy... :lol:

#191070  autor: MADMAX
 09 cze 2007, 19:17
Przyznam, że gdyby mnie Orange zaproponował takie warunki w przedłużeniu to bym został i nie zastanawiał się nad jakimiś PLAY'ami i ERA'mi.
Niestety ta "prestiżowa sieć" nie poinformowała mnie nawet, że kończąc z nimi współpracę powinienem zastukać do nich w sprawie wykorzystania punktów Profit. :? Sądziłem, że tak jak kiedyś bywało wysyłają katalog. No i 6000 pkt poszło się kochać. Dlatego już nie lubię tej sieci, nie chcę mieć z nią nic wspólnego i na pewno nie będę jej polecał znajomym :evil:

Pozdrawiam

#191178  autor: maziboss
 09 cze 2007, 23:10
Rebel pisze: Nie wiem dokładnie, o co Ci chodzi w pytaniu o pakiety? Może sprecyzuj...
Jeśli o porównanie to w Play za bardzo nie masz wyboru - możesz dokupić tylko Pakiet Player, czyli 30 megabajtów taktowane po 10 kilo. Orange ma trochę większy wybór pakietów - odpowiednikiem tego z Play jest Orange World i Internet 25, za 25 złotych masz 50 megabajtów, ale mniej korzystne naliczanie po 100 kB.
No wlasnie to jest ten bol, ze jezeli chcialbym taki pakiet to musialbym doliczyc to do rachunku czyli 50 zl + net za 25 :/ Szkoda ze neta nie odliczaja z tych 80 zl ktore dostane gratis :) Rozumiem ze nie ma innej opcji ?

#191217  autor: Rebel
 10 cze 2007, 08:49
maziboss pisze:Szkoda ze neta nie odliczaja z tych 80 zl ktore dostane gratis :) Rozumiem ze nie ma innej opcji ?
Możesz korzystać z netu w ramach tych 80 zł. (po prostu nie wykupując żadnego pakietu), ale jest to średnio opłacalne bo wtedy cena wynosi 25 groszy za 50 kilobajtów, a w pakiecie masz 5 groszy za 100 kilobajtów.
  • Strona 16 z 131
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 131
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16