• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #189775  autor: enzo
 05 cze 2007, 23:49
nie zgadzaja sie nr imei w nokii 8800 tzn po wpisaniu standardowego kodu *#06# pokazuje ten sam numer co na pudelku aparatu, natomiast po wpisaniu kodu *#92702689# (tryb serwisowy/gwarancyjny) pokazuje sie inny numer i zamiast ostatniej cyfry jest jeszcze znak zapytania...
co to moze byc??
dodam ze telefon mial kilkuktrotnie zmieniane oprgramowanie, byl flashowany itp...

#189781  autor: pyp
 06 cze 2007, 00:03
enzo pisze:*#92702689# (tryb serwisowy/gwarancyjny) pokazuje sie inny numer i zamiast ostatniej cyfry jest jeszcze znak zapytania...
A to ciekawe... Bys może jest jakis błąd albo to nie jest typowy numer imei. A ty telefon kupiłeś nowy czy z rynku wtórnego ?

Pozdrawiam - pYp

#190061  autor: dechomenon
 07 cze 2007, 09:24
jak ja wpisze ten kod to mi sie pojawia łączny czas połączeń ehhe

#190143  autor: pyp
 07 cze 2007, 12:21
dechomenon pisze:jak ja wpisze ten kod to mi sie pojawia łączny czas połączeń ehhe
A to ciekawe... ;-) To ja już nic z tego nie kumam. No enzo i jakiego pochodzenia masz ten swój telefon ??

Pozdrawiam - pYp

#190172  autor: dechomenon
 07 cze 2007, 13:14
ale bo ten kod jest na czas połączeń dla symbiana klik

#190198  autor: pyp
 07 cze 2007, 14:28
No nokia 8800 nie ma symbiana... ? To dla symbiana ten kod oznacza czas połaczeń a dla normalnego co innego.

Pozdrawiam - pYp

#190592  autor: enzo
 08 cze 2007, 13:51
telefon jest z sieci vodafone... nie jest kradziony, przynajmniej nie ma jego zgloszenia nigdzie, sprawdzone po numerze emei z kodu *#06# (pudelka i naklejki w telefonie).

Telefon kupilem w sumie od znajomego i nie powinno byc zadnego przekretu... ale z tym to roznie bywa :/

[ Dodano: 2007-06-08, 13:53 ]
dechomenon,

w telefonie bez symbiana pokazuje jeszcze date produkcji, naprawy i sam mozesz wprowadzic date zakupu... no i wczesniej wpomniany nr imei oraz czas polaczen.

#190641  autor: dechomenon
 08 cze 2007, 17:07
kurde nie mam pod ręką żadnej zwykłej słuchawki...będę musiał sprawdzić w pracy!

#190806  autor: pyp
 08 cze 2007, 23:57
enzo pisze:telefon jest z sieci vodafone... nie jest kradziony, przynajmniej nie ma jego zgloszenia nigdzie,
To nie powinno być żadnej nieprawidłowości... poprostu moze jest jakis mały bład w syetmie telefonu :D. Nie ma się czym zabradzo przejmować będzie dobrze, dopiro wtedy jeżeli by tobie zablokowali telefon to moga byc problemy, ale teraz to nie ma się czym przejmować !

Pozdrawiam - pYp

#190816  autor: enzo
 09 cze 2007, 00:13
ja sie tym zbytnio nie przejmoje, ale zastanawia mnie co moze byc tego przyczyna i dlaczego instalka wszystkiego od nowa tego nie zmienia ??

Wogole to zauwazylem ze moj egzemplarz ma takze dodatkowe menu w stosunku do innych 8800 tzn pod pozycja nr 8 jest Czat (Instant Message) do ktorego jak wejde telefon robi restart... i takze nowy soft tego nie zmienia :/

#190933  autor: pyp
 09 cze 2007, 12:37
enzo pisze:ale zastanawia mnie co moze byc tego przyczyna i dlaczego instalka wszystkiego od nowa tego nie zmienia ??
Normalne że chce się wiedzieć co jest i jakie są przyczyny, też bym był ciekawy.
enzo pisze:Wogole to zauwazylem ze moj egzemplarz ma takze dodatkowe menu w stosunku do innych 8800 tzn pod pozycja nr 8 jest Czat (Instant Message)
Może ty m,asz jakoś limitowaną wersję telefonu i dlatego posiadasz to dodatkową opcję w Menu ?

Pozdrawiam - pYp

#190963  autor: enzo
 09 cze 2007, 13:23
pyp pisze:Może ty m,asz jakoś limitowaną wersję telefonu i dlatego posiadasz to dodatkową opcję w Menu ?
z tego co wiem to ogolnie dostepna byla dostepna tylko special edition... od niej tez mialem wgrywany soft :P a jezeli juz ta dodatkowa opcja jest to czemu nie dziala??

#191550  autor: pyp
 11 cze 2007, 00:04
enzo pisze:a jezeli juz ta dodatkowa opcja jest to czemu nie dziala??
ehh... no to juz nie wiem, rzeczywiscie ten twój telefon jest bardzo ciekawy :D Może o pytanie zwróc się do Noki. A masz jeszcze gwarancje producenta ?

Pozdrawiam - pYp

#191696  autor: enzo
 11 cze 2007, 15:36
gwarancji nie mialem... telefon ogolnie byl sprawny i dalej dziala wszystko ok, dostalem jedynie mozliwosc napraw w serwisie GSM i chlopaki wgrywali soft, flashowali cos tam :P ale efekt jest taki ze sami sie z czyms takim nie spotkali i nie wiedza jak to rozwiazac...

#191928  autor: pyp
 11 cze 2007, 23:49
enzo pisze:telefon ogolnie byl sprawny i dalej dziala wszystko ok, dostalem jedynie mozliwosc napraw w serwisie GSM i chlopaki wgrywali soft, flashowali cos tam ale efekt jest taki ze sami sie z czyms takim nie spotkali i nie wiedza jak to rozwiazac...
To w takim wypadku bym ci proponował podejście do Autoryzowanego serwisu. Jak się domysliłem mieszkasz w trójmieście to w gdyni i gdańsku masz autoryzowane serwisy. Podejdz tam i się spytaj o co w tym wszystkim chodzi! Powinni ci udzielć info i to za free !!

Pozdrawiam - pYp