• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #18987  autor: bannau
 22 wrz 2005, 09:44
Co do wyzszosci SE chyba nie musze sie upewniac. Mam jednak kilka pytan. Nigdy nie lubilem nokii przez wzglad na jej menu itp za to bardzo mi sie podobal moj alcatel, jednak robi sie juz stary. Mial on kilka rozwiazan do ktorych sie bardzo przyzwyczailem i chcialbym sie dowiedziec czy jest szansa ze natrafie na nie w D750i.

Chodzi generalnie o ksiazke telefoniczna.
W 715 wygladalo to tak. Tworzylem sobie osobne ksiazki telefoniczne (do 13) i w nie wpisywalem sobie numery. Ksiazki telefoniczne byly zamieszczone rownolegle (kolumnami - jak w excelu) i przechodzilo sie przesuwajac kursor w bok.
Tak to mniej wiecej wygladalo (tylko ze to 756 i nie ksiazka tylko zdjęcia)
Obrazek

Podobnie wygladalo przegladanie smsow. po prostu kursorem w bok sie lazilo do kolejnych. Jak to wyglada w 750i? Czy mozna tworzyc kilka książek telefonicznych?

jak bede mial jeszcze pytania to dam znac:)

EDIT: Juz wiem o co chcialem jeszcze spytac. W nokii 6230i jest opcja ktora pozwala na automatyczne przeskalowywanie zdjec do rozmiaru wymaganego przez mms'a
tzn robisz fote - wysylasz mms'a i dostajesz komunikat "prosze czekac - trwa przeskalowywanie". czy 750 tez ma taka opcje?

EDIT2: Można ustawiać mp3 jako dzwonki?

#19042  autor: Wojt2004
 22 wrz 2005, 16:21
co do ksiazki telefonicznej to jak dla mnie jest ona za malo rozbudowana, a tworzyc rownoleglych raczej sie nie da

Pytanie drugie, jest przeskalowanie zdjec, chodzi nawet bardzo szybko, choc od czasu do czasu lubi sie zawiesic

Pytanie 3: tak da sie ustawic mp3 jako dzwonek

#25002  autor: bannau
 15 paź 2005, 12:16
Mialem okazje pobawic sie k700i i mam nowe pytania:
W k700i jest tylko kilka dzwonkow ktore mozna ustawic do smsow.. czy w 750 jest tez takie ograniczenie? (w innych telefonach mozna wszystko przypisywac)

k700i bardzo zakloca glosniki przy kompie (nawet jak nic nie przychodzi)
jak to jest w 750?

czy w 750 jest rownie tragiczny odglos aparatu (jakby trzasnely drzwi)? mozna go zmienic lub wylaczyc?

#25016  autor: yagi
 15 paź 2005, 14:26
W 750 jest mozliwosc ustawienia MP3 jako sygnalu wiadomosci :)

#25075  autor: Frasio
 15 paź 2005, 20:50
Na wyłączenie tego dźwięku jest chyba tylko jeden jedyny sposób.
Zadzwoń pod byle jaki bezpłatny numer i wted włącz aparat to będzie robić zdjęcia bez głosu.

Obrazek

#25126  autor: bannau
 16 paź 2005, 00:49
A czy dzwiek aparatu jest rownie beznadziejny jak w k700i?

No i co z tym zakłócaniem głośników?