A więc napisałem do IBOA, telefon nie jest na mnie:
Witam.
"Podana przez państwa oferta nie jest dla mnie satysfakcjonująca i korzystna w świetle ofert dla nowych abonentów a także takze ofert pozostałych sieci.
Czekam na lepszą ofertę z państwa strony."
Dostałem satysfakcjonującą mnie odpowiedź:
Pakiet za 16,5pln + W810i za 99,50pln (umowa na 2 lata, 4 pakiety) - dostałem inne ceny niż w standardowym cenniku (2 lata 199pln, 3 lata 1 pln).
Napisałem, że mi pasi i proszę o tą ofertę na IBOA.
Dostałem taką odpowiedź:
"Witamy
Dziękujemy za korespondencję skierowaną z Internetowego Biura Obsługi Abonenta.
W celu przedłużenia umowy na kolejne 24 miesiące z siecią Era prosimy o kontakt telefoniczny z Biurem Obsługi Abonenta pod numerem 602 900 000 (opłata zgodna z Pani cennikiem).
z pozdrowieniami
Ewa *********
Konsultant ds. Utrzymania Klienta
Internetowe Biuro Obsługi Abonenta Era
[email protected]
http://www.era.pl"
Więc zadzwoniłem...
A tam mi jakaś idiotka każe czekać aby sprawdzić archiwum wiadomośći(napisałem całe 2 mejle a sprawdzała koło 10 minut)...
I mówi, że konsultant się pomylił i pakiet mam za 16,5 ale telefon to mogę mieć za 199pln (2lata) lub 99pln(3lata)...LOL
Już w poprzedniej ofercie przy umowie na 3 lata mogłem mieć tego fona za 1pln a teraz za 99pln????
Wyśmiałem ją i postawiłem sprawę twardo...W koncu ofertę mam na piśmie...Nie wiem czy to jest dla nich wiążące...Ktoś jest tego pewny?
Teraz czekam, aż wróci szef działu i zadecyduje.Ma oddzwonić do mnie (te dziewcze).
Ps. Podobno ceny telefonów nie są dla mnie tylko dla klientów o wyższych rachunkach, a konsultant się pomylił...(z ostatniego pól roku średnia 137pln a z roku 97pln).A przecież w mejlu jasno jest napisane:
"Uprzejmie dziękujemy za korespondencję skierowaną do Internetowego Biura
Obsługi Abonenta.
Nawiązując do Pana korespondencji miło nam poinformować, że po wnikliwej analizie Pana konta, Operator sieci Era przygotował dla Pana następujące propozycje do wyboru..."
Ps2. Umowa konczy mi się 20 lipca