• Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #189795  autor: kontomen
 06 cze 2007, 00:57
Witam,

Na początku chciałbym się z Wszystkimi przywitać - to mój pierwszy post.

Do rzeczy:
Mam od 2 dni Motkę V3r i póki co ją rozgryzam (po latach z Nokią to nie takie proste ;P) i wydaje mi się, że jeden problem jest nie do rozwiązania. Bardzo, ale to BARDZO brakuje mi jednej rzeczy: wyłączania dźwięków (ale nie vibry) jakimś szybkim skrótem. Otóż jest faktycznie opcja długiego przytrzymania klawisza '#' i przełączenie się na profil Wyciszony, ale wtedy to oni dźwięków nie ma ani wibracji. Nie ma ponadto możliwości edytowania tego profilu. Może ma ktoś jakieś rozwiązanie mojego problemu? Nie interesuje mnie tłumaczenie, że ręczny zmienienie profilu na 'Wibracje' to zaledwie 5 kliknięć. Jak dla mnie to o 4 za dużo jak na tak podstawową operację.

#189804  autor: frgt/10
 06 cze 2007, 08:27
no w sumie mógłbyś się pobawić oprogramowaniem i byś to sobie ustawił, w sumie można to zorbić przy zamkniętej klapce wciskając te parę klawiszy ;p a raczej 2 z czego jeden parę razy xD

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#189829  autor: stanax
 06 cze 2007, 11:20
kontomen pisze:Mam od 2 dni Motkę V3r
...a moderator orB od zarania dziejów. Napisz do niego na PW z tym zapytaniem. My możemy gdybać czy sie da, czy nie, a on to wie!

PS

Sorry B@sho, zapomniałem żeś też exspert od Motorolki :oops:
Ostatnio zmieniony 06 cze 2007, 15:05 przez stanax, łącznie zmieniany 1 raz.

#189849  autor: b@sho
 06 cze 2007, 13:34
proponuje zapoznac sie z instrukcja obslugi (napewno tego nie uczyniles)... jest taki tryb jak wibracje rozni sie tym od wyciszonego ze ma wlasnie wibracje, a podobienstwo to to ze sa dzwieki powylaczane. ustaw sobie ten tryb na skrot i masz po sprawie, albo przelaczaj sie na niego z poziomu dzwonki (tmozna je sobie tez ustawic by byly pod jednym przyciskiem)

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#189944  autor: orB
 06 cze 2007, 18:58
1. W seemach można ustawić pod "#" np. właśnie vibre, ale skoro jesteś zielony..

2. W personalizacji zaprogramuj sobie pod jakimś skrótem rodzaje dzwonka, później wchodzisz i strzałką w bok przełączasz.

3. Zamykasz klapke i klawiszami z boku telefonu raz dwa ;)

@stanax ja jeszcze duużo rzeczy nie wiem, a V3r już nie mam od fiu fiu czasu ;)

@basho[down] ano i tak można
Ostatnio zmieniony 06 cze 2007, 20:05 przez orB, łącznie zmieniany 1 raz.

#189945  autor: b@sho
 06 cze 2007, 19:01
orB a nie prosciej bedzie mu zrobic wlasny skrot :wink: wtedy wciska menu i jakis klawisz i od razu ma vibre wlaczona :wink: ale to by wiedzial jakby chociaz instrukcje przeczytal :mrgreen:

#190168  autor: kontomen
 07 cze 2007, 13:02
Ok. Niech będzie. Zaraz zabieram się za lekturę instrukcji. Mam jeszcze jedno pytanie przy okazji: dostałem swoją Motkę V3r z UK i ma na pokładzie software zmodyfikowany pod brytyjskiego Orange'a (najnowsza wersja). Prawdę mówiąc drażni mnie to trochę - wolałbym taki "oryginalny" od fabrycznej Motki. Czytałem jednak gdzieś na sieci, że ponoć taki software jest gorszy (bardziej muli etc.) Jak to jest tak naprawdę?

#190179  autor: b@sho
 07 cze 2007, 13:29
kontomen pisze:Prawdę mówiąc drażni mnie to trochę - wolałbym taki "oryginalny" od fabrycznej Motki. Czytałem jednak gdzieś na sieci, że ponoć taki software jest gorszy (bardziej muli etc.) Jak to jest tak naprawdę?
orginalny nie brandowany soft bardziej muli czy ten oranga :?: bo nie bardzo rozumiem teraz pytanie. brandowane softy maja to do siebie ze zawieraja rozne dodatki od opa itd, ktore zajmuja miejsce a pozatym zamulaja dzialanie samego terminala (dluzszy czas wlaczenia tela, itp). o to tobie chodzilo :?:

#190188  autor: kontomen
 07 cze 2007, 13:56
No właśnie gdzieś słyszałem, że softy od opów są lepsze/szybszy/stabilniejsze niż oryginalne od Motki...

#190222  autor: b@sho
 07 cze 2007, 14:58
kontomen moje zdanie w tym temacie jest zgola inne. wszystko zalezy jaka wersja softu zostala wgrana.

#190276  autor: DD7
 07 cze 2007, 19:07
Nie będę zakładał nowego tematu, więc tutaj napisze, ponieważ ejst to poniekąd związane z tematem.
Czy można wyłączyć dźwięki, kiedy przy zamkniętej klapce naciska się na klawisze regulacji głośności, a przy zamkniętej klapce, które powodują taki dźwięk i zmieniają profile? Drażni mnie to, poniewać noszę w kaburce i czasami się naciśnie. I czy wogóle można wyłączyć zmianę profilów tymi przyciskami?