• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#92578  autor: ganc2
 06 sie 2006, 14:55
Shia pisze:Aha itak w ogole to jest plik rtf a nie jar.
Coś musiałaś sknocić :(
Może po prostu tylko zmień rozszerzenie i wgraj jak zwykłą grę/javkę.
Ostatnio zmieniony 06 sie 2006, 20:55 przez ganc2, łącznie zmieniany 1 raz.

#92626  autor: Shila
 06 sie 2006, 18:31
ale wlasnie jak zmienic rozszerzenie? :)
sknocic cos? ale co? nie da rady :)

Telepolis.pl

#93020  autor: kalin
 07 sie 2006, 19:14
ja to robie tak w Total Comander.2 razy klik na plik,zmiana rozszerzenia i enter;] Nie zwracajac uwagi jak dziwny i glupi jest to sposob to czasem dziala :mrgreen:

Drogą legalizacji ku pełnej demokracji. http://www.kanaba.info/

#153245  autor: Luki-xp
 14 lut 2007, 15:27
Shila pisze:No wlasnie, sciagnelam koledze ten program do robienia ebookow i tego koda da vinci bo za nim przepada, ale za cholere tego nie idzie zrobic. Otwiera program, chce dodac tego koda i wyskakuje jakies info Text format is not supported.

Wiec jak wgrac na k300i tego ebooka?

Aha itak w ogole to jest plik rtf a nie jar.
Pomogę Ci...
Najpierw ściągnij ten program
POBIERZ
Jak już masz, to otwórz go winrarem, czy czymś podobnym... Masz? Teraz wejdź w folder "res", a następnie otwórz plik tekstowy "rmhelp.txt"... Wklej tam swojego ebook'a i gdy zapyta czy chcesz zmodyfikować (czy coś w tym stylu), to naciśnij "TAK" :-D ...
Teraz możesz przesłać do swojego k300i (też mam k300i)... Aha, gdybyś chciała zmienić nazwę (żeby w komórce była taka) to w każdym pliku .jar jest folder "META-INF", a w nim "MANIFEST.mf". Otwórz go w notatniku i... po prostu zmień nazwę (najlepiej wszystko, co się nazywa ReadManiac)... Mam nadzieję, że pomogłem :smt006
Polecam moją stronę (i brata[też ma k300i])-
http://www.java4k300i.fora.pl

#188807  autor: pysiorek1985
 03 cze 2007, 00:15
Witam
Mam pytanko na temat Tworzenia ebooków. Bawiłem się programem Shell i już go rozgryzłem. Jedyna rzecz która mi sie w nim nie podoba to to, że można wczucać jedynie tekst z rozszerzeniem txt. Znacie może jakieś programy do tworzenia ebooków w którym można wczucać pliki doc z formatowaniem lub html? Z góry dzięki za pomoc :)

#190997  autor: crystal06
 09 cze 2007, 15:30
jak macie jakieś fajne ebooki to prześlijcie mi :) chyba działają na wszystkich telefonach?ja mam nokię 6230.mój mail:[email protected]

#234729  autor: batmanka_
 21 lis 2007, 12:44
Wiecie co..ja już jestem chyba naprawdę głupia.. :roll: :cry:
Czy może mi ktoś łopatologicznie przetłumaczyć coś? :oops:

Mam ebooki w formacie .jar na moim k750- ok. wszytsko jasne.

A teraz mam kilka wartościowych ;-) książek w formatach .doc i .pdf.
Czy jest szansa, żeby to przerobić na .jar ?

Przepraszam z góry za banalne pytanie, podajecie tu jakieś różne programy- ale ktory mi konkretnie pomoże??

A tak w ogóle to witam wszystkich :)

#234830  autor: butterfly
 21 lis 2007, 22:29
Tak, jest możliwość. Instalujesz TCBR, Z doc zamieniasz do txt, wczytujesz do programu i już masz. Oczywiście pominęłam ustawienie programu wedle uznania.

#235157  autor: Craxiak
 23 lis 2007, 17:35
Apropos na siemensy.pl są e-booki :)
 #245768  autor: huron
 14 sty 2008, 21:21
Prosze powiedzieć jak zrobić żebym e booki z jar zamontować w ppc z wm?
 #471281  autor: bezdomnaa
 18 kwie 2011, 09:52
jak w temacie mam problem, otóż pękła mi matryca, czy możecie mi powiedzieć, czy mogę cokolwiek z tym zrobić?czy opłaca się wymienić? czy przpadkiem nie szukać już nowego ebooka?