• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 41 z 318
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 318

#186148  autor: Prometo
 24 maja 2007, 22:51
latarnik81 pisze:Teraz wziełem 4 pakiety za 80pln + W810i za 1pln (umowa na 3 lata).

Jak myślicie panowie i drogie panie?:)
W coś ty się wpakował w umowę na 3 lata, aż tak bardzo zależało Ci na tym telefonie.
Jedyne twoje wyjście to nie podpisywać umowy jak ją dostarczy kurier, poprostu się rozmyśliłeś i wtedy spróbuj wyciągnąć od nich pakiety po 16,50 PLN za jeden.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#186152  autor: latarnik81
 24 maja 2007, 23:10
Tak, chciałem tego fona za 1pln;)
2 czy 3, nie duża różnica a ceny duży chyba nie spadną...

Ale mogę się chyba jeszcze teraz rozmyślić bo paczka jeszcze nie wyszła...
I ich pomęczyć o te 16,50...

#186157  autor: kondziu
 24 maja 2007, 23:20
latarnik81 pisze:Tak, chciałem tego fona za 1pln;)
2 czy 3, nie duża różnica a ceny duży chyba nie spadną...

Ale mogę się chyba jeszcze teraz rozmyślić bo paczka jeszcze nie wyszła...
I ich pomęczyć o te 16,50...
No co ty, ta umowa to istna masakra :D Moje zdanie takie samo- nie podpisuj. Jak na zawolanie spadla ci cena tego telefonu tydzien temu w ofercie na 2 lata z 299 na 199 i jest to duzo lepszy wybor niz za 1zl na 3 lata. 2 lata to i tak jest juz za duzo i jeszcze ta cena 20zl za pakiet :wink:

#186161  autor: latarnik81
 24 maja 2007, 23:37
Wycofać sie na razie(przez fona, jeszcze nie wysłali) i pomęczyć ich o pakiet za 16,50?
Czy jak to zrobić?
Chce tego fona za 1pln, a 3 lata mi nie przeszkadzają.Kto wie czy nie bedzie można rozwiązac umowy(regulamin).
Kwestia rozbija się teraz dla mnie o ten pakiet, czy mamszansę powalczyc o tańszy...

#186163  autor: sabled
 24 maja 2007, 23:45
Jakbyś przeczytał wiele stron wcześniej ktos napisał że można wycofać się z podpisanego aneksu dostarczonego przez kuriera w ciągu 7 dni w salonie. Tak poza tym to czemu nie walczyłeś już w niedzielę o lepsze warunki?

#186166  autor: latarnik81
 25 maja 2007, 00:12
A widzisz, jestem zielony, i nie przeczytałem wcześniej...Dopiero dziś.
Kręcą na BOA, chciałem wycofać zamówienie, to mimo, że nie wyszła do kuriera(w magazynie podobno), mówią, że nie mogą już jej anulować...;/
Teraz muszę czekać na kuriera i mu powiedzieć, że nie chce;/
A potem negocjować z nimi...o 16,50

#186177  autor: mayapur
 25 maja 2007, 08:53
sabled pisze:Jakbyś przeczytał wiele stron wcześniej ktos napisał że można wycofać się z podpisanego aneksu dostarczonego przez kuriera w ciągu 7 dni w salonie.
wycofać-tak, ale to dotyczy sytuacji, gdy odebrales przesylke od kuriera i cos Ci sie odwidzialo-wtedy to z kompletem dokumentow(no i oczywiscie aparatem w nienaruszonym stanie), udajesz sie do sklepu/salonu (zadne APSy w gre nie wchodza)i tam mozesz zwrocic przesylke. Termin na taki manewr to 10 dni od momentu podpisania aneksu.
latarnik81 pisze: Kręcą na BOA, chciałem wycofać zamówienie, to mimo, że nie wyszła do kuriera(w magazynie podobno), mówią, że nie mogą już jej anulować...;/
uwierz mi, jesli uslyszales takie info na BOA to nikt Cie nie wkreca i nie sciemnia, ze nie mozna wycofac przesylki-po prostu kiedy przeszla juz do "obslugi zlecenia" to w rzeczy samej nie ma opcji wycofania zamowienia. I uwierz ze to nie jest specjalnie, zeby mimo wszystko wyslac kuriera-bo "a noz widelec jednak frajer odbierze"-poza tym, to ERA ponosi koszty-bez wzgledu na to czy ktos odbiera czy tez nie przesylki od kuriera-wiec logicznie rzecz biorac, gdyby mozna bylo odwolac to zlecenie, to na pewno by odwolywali, bo po co dodatkowe koszty ;) Więc uwierz mi, po prostu nie można tego odwolać

http://youtube.com/watch?v=qDdvUgsN958

#186201  autor: elrond
 25 maja 2007, 12:03
Chciałbym jeszcze dołożyć coś do wątku cen za pakiety przy przedłużaniu umowy.
Dziś się zmobilizowałem i przeczytałem regulamin wymiany telefonu z kurierem.
Wg mnie, jest tam czarno na białym napisane że każdy abonent przedłużający umowę dostaje 33% zniżki na abonament od kwoty netto. Tylko teraz nasówa mi sie pytanie - od kwoty netto za podstawową cenę pakietu czy za tą zniżkową? Ja mam ofertę gdzie 1 pakiet uniwersalny kosztuje 20 a nie 30 zł więc powinienem liczyć od 20 czy 30 zł? Logicznym wydaje mi sie że od 30...
No ale idźmy dalej; wziąłem kartkę papieru i liczę. Moja matma nie jest za dobra ale o to moje wyniki: abonament netto od 30 zł to - 23,40zł. Jeżeli od tej sumy odjąć kolejne, zadeklarowane przez Erę 33%, to wychodzi niecałe 16 zł. Jeżeli popełniłem jakiś błąd logiczny albo w obliczeniach to mnie poprawcie, ale mi wyszło że era powinna od razu oferować 16,50 za pakiet, a nie żeby dopiero klienci sie wykłucali o zejście do tej kwoty z 20 zaproponowanych. I co wy na to? Jeszcze raz mówie- mogłem sie pomylić, ale wątpie :-)

#186215  autor: szejkspir
 25 maja 2007, 12:48
elrond pisze:Ja mam ofertę gdzie 1 pakiet uniwersalny kosztuje 20 a nie 30 zł więc powinienem liczyć od 20 czy 30 zł? Logicznym wydaje mi sie że od 30...
Tak, zniżka dla stałych abonentó przy wymianie aparatu naliczana jest od ceny podstawowej pakietu, czyli od 30zł. Wychodzi wtedy około 20,22 zł za pakiet.
Zejście z abonamentem do 16,50zł za pakiet nie jest określone w żadnym ogólnodostępnym regulaminie. Jest to taki dodatkowy "nieoficjalny" upust mający zachęcić klientów bardziej wymagających lub chcących po prostu odejść, do pozostania w Erze. Zniża 33% do poziomu 20,22zł + wymiania aparatu to standardowa oferta przedstawiana wszystkim, określona regulaminem dostępnym na stronie Ery.

#186250  autor: elrond
 25 maja 2007, 14:05
No ale ja, mając po 20 zł pakiet, raczej nie mam ochoty przedłużać z 20,22 złotymi za pakiet. To troche nie logiczne, tyle samo minut, a (niby nie wiele) mimo wszystko DROŻEJ. Wiec, czekam na propozycję Ery, nie liczę na wiele, ale przynajmniej z tego tamtu mam kilka ciekawych pomysłów odnośnie tego jak negocjować :-)

Mam swoje obliczenia, jak będę z kimś z Ery rozmawiał to przynajniej są podstawy. Teraz przymajmniej wiem, że nie siłą, a pomysłem się negocjuje :-)

#186257  autor: szejkspir
 25 maja 2007, 14:21
elrond pisze:No ale ja, mając po 20 zł pakiet, raczej nie mam ochoty przedłużać z 20,22 złotymi za pakiet. To troche nie logiczne, tyle samo minut, a (niby nie wiele) mimo wszystko DROŻEJ.
Te Twoje 20 zł za pakiet to jest dokładnie te 20,22zł tylko zaokrąglone. Zobaczysz to później na fakturze. Nie ma oferty dla przedłużających dokładnie 20zł za pakiet.
elrond pisze:Teraz przymajmniej wiem, że nie siłą, a pomysłem się negocjuje
Spokojnie, powoli, bez nerwów - sami wszystko podadzą Ci na tacy :wink:

#186264  autor: elrond
 25 maja 2007, 14:55
Szejksipr, dobra- Era zaproponuje mi 20 zł za pakiet (dokładnie tyle samo ile mam teraz - oferta z 9 urodzin). No ale ja upieram się przy tym, że sami piszą o 33% zniżce od cen netto więc albo nie umieją liczyć- w co wątpię, albo mają takie triki-"10 zł na pakiecie to taaaaka wielka zniżka". Więc pana, albo panią konsultant poproszę u uruchomienie w swoim komputerku funkcji "kalkulator" i obliczenia tego do czego się sieć zobowiązuje :-)

PS. wiem, jestem dociekliwy i czepiam się ale z nimi tak trzeba- spokojnie, z kulturką i ODPOWIEDNIMI argumentami, to podstawa.

#186283  autor: sabled
 25 maja 2007, 16:41
Nie, nie, nie! Poproś o połączenie z działem utrzymania klienta. Tam są osoby z którymi to załatwisz. Konsultanci z BOA nie mogą dać Ci zniżki bo o niej nie wiedzą i są za nisko w hierarchii.

#186308  autor: elrond
 25 maja 2007, 17:31
Tak, już o tym słyszałem, sabled. Mimo wszystko trzeba wysłuchać co ma do powiedzenia konsultant, powiedzieć że nie satysfakcjonuje mnie ta oferta i że zastanawiam się nad rezygnacją. Mój brat podobnie zrobił tylko że w Plusie. Od konsultanta dostał wyraźnie gorszą ofertę od dotychczasowej. Więc poszukał numer bezpośrednio do takie plusowskiego "działu utrzymania klienta" i o wiele bardziej kompetentny i zorientowany konsultant dał mu praktycznie to co chciał.
Szukajcie więc, a znajdziecie :-)

#186360  autor: elrond
 25 maja 2007, 19:14
Prometo, wiem o tym. Tak jak już pisałem wcześniej - licząc że pakiety są po 30 zł, to po odliczeniu podatku VAT i 33% zniżki obiecywanej przez Erę wychodzi koło 16 zł. Tylko o to mi chodzi. Nie, jak każdemu początkowo proponuje Era - 20 zł, lecz trzymając się tych 33% - wychodzi w okolicach 16,50zł. Już teraz, mając pakiet po 20 zł, nie chciałbym przedlużać z taką samą kwotą. To jest mój cel. Pożyjemy - zobaczymy.

#186362  autor: Prometo
 25 maja 2007, 19:22
elrond, masz chyba taką samą promocję 2xofertę uniwersalną po 20,00 PLN przez 24 miesiące.
elrond pisze:trzymając się tych 33% - wychodzi w okolicach 16,50zł. Już teraz, mając pakiet po 20 zł, nie chciałbym przedlużać z taką samą kwotą. To jest mój cel
elrond, a myślisz, że ja bym tak chciał. Będę z nimi negocjował cenę 16,50 za 1 ofertę uniwersalną z wymianą telefonu bo z ceny 15,00 PLN za 1 ofertę uniwersalną bez wymiany telefonu to raczej nie uda mnie się nić uczknąć.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#186488  autor: elrond
 26 maja 2007, 11:12
Tak to jest, że bez telefonu to chyba od razu oferują 15 zł za pakiet praktycznie bez możliwości negocjacji; z telefonem trzeba powalczyć o 16,50.
Prometo, a że tak zapytam - kiedy kończy Ci się umowa?

#186492  autor: rafcyk
 26 maja 2007, 11:23
To jaki jest sens przedłużać bez telefonu jeśli różnica wynosi 1,5zł ;) na pakiecie?

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#186506  autor: elrond
 26 maja 2007, 12:00
rafcyk z tym pytaniem to już do Ery :-) z informacji zebranych w tym temacie tak właśnie wynika. a dlaczego tak jest to już my nie wiemy.
  • Strona 41 z 318
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 318
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41