• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #186021  autor: yaro2003
 24 maja 2007, 15:52
Witam, mam problem. Kupiłem telefon z anglii jakiś czas temu. Wczoraj dostałem MMS`a nie mogłem pobrać więc wysłałem sobie ustawienia z Plusa, niestety podczas tej procedury, jest potrzebny jakiś kod. Domyślam się że chodzi o kod zabezpieczający. Niestety "0000" nie działa. Nie ma szans na zdobycie tego kodu (brak kontaktu, z tą osobą z anglii). Czy można w jakiś sposób dowiedzieć się jaki mam kod lub go w jakiś sposób zmienić ?? Licze na waszą pomoc.....

Pozdrawiam

#186028  autor: masterson
 24 maja 2007, 16:10
Jeśli dobrze zrozumiałem Twoją wypowiedź to nie jest potrzebny żaden kod telefonu.
Kod do tych ustawień jest podany na stronie Plusa: "Wiadomości konfiguracyjne wymagają podania kodu aktywującego: 1234" Wejdź tutaj , wybierz swój telefon i poczytaj :)

WEJDŹ I SAM SPRAWDŹ!!!

#186054  autor: Rogal
 24 maja 2007, 17:33
yaro2003 pisze:a nie mogłem pobrać więc wysłałem sobie ustawienia z Plusa,
z jakiej strony pobierales ustawienia :?: jesli z strony www.sonyericsson.com to kod aktywujacy pojawia sie na stronie zaraz po wyslaniu ustawien :wink:

#186074  autor: przemek910
 24 maja 2007, 18:14
Nie chodzi o kod zabezpieczający tylko o tzw Kod Pin do ustawień, a jaki to kod, napisali koledzy wyzej.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...
 #186081  autor: dechomenon
 24 maja 2007, 18:34
yaro2003 pisze:Witam, mam problem. Kupiłem telefon z anglii jakiś czas temu. Wczoraj dostałem MMS`a nie mogłem pobrać więc wysłałem sobie ustawienia z Plusa, niestety podczas tej procedury, jest potrzebny jakiś kod. Domyślam się że chodzi o kod zabezpieczający. Niestety "0000" nie działa. Nie ma szans na zdobycie tego kodu (brak kontaktu, z tą osobą z anglii). Czy można w jakiś sposób dowiedzieć się jaki mam kod lub go w jakiś sposób zmienić ?? Licze na waszą pomoc.....

Pozdrawiam
standardowo jest to 1234, ale wiedzieć musisz, że jeśli telefon miał angielskie menu to nawet przesłanie ustawieni może czasamnie nie zadziałać...ponieważ...czasem podkreślam to czasem, nie idzie nadpisać ustawień fabrycznych i wtedy pozostaje zmiana oprogramowania na plusowskie....chociaż z SE powinno to pójść ostatnio tak robiłem na K608i i się udało, jednak na LG nawet nie pamiętam modelu nic nie pomogło...