• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 14 z 40
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 40

#183777  autor: dechomenon
 16 maja 2007, 02:33
Kaczy pisze:
D@rio pisze:mayapur, nie dla każdego i nie wszędzie
Ta.. ja zamiast Szwecji to zwiedzę restaurację. Dostaliśmy zaproszenie do jednej z lepszych restauracji w mieście za najlepsze wyniki. No i rachunek otwarty. Oj zabalujemy :D
Kaczy to ile jest u was punktów Plusa? Macie jakieś ranking wśród mpunktów czy na jakiej zasadzie te wyniki najlepsze?

#183834  autor: Kaczy
 16 maja 2007, 10:56
dechomenon pisze:Kaczy to ile jest u was punktów Plusa?
W Szczecinie jest ok. 18 punktów Plusa (razem z Vobisami). Czyli ok. 15.
dechomenon pisze:Macie jakieś ranking wśród mpunktów czy na jakiej zasadzie te wyniki najlepsze?
Nagrodę ufundował Polkomtel a nie mPunkt :)

...::: Made for loneliness :::...

#183841  autor: dechomenon
 16 maja 2007, 12:10
a co to był za konkurs? a powiedz mi macie gdzieś rankingi wśród mpuntków ? bo my np w c&c mamy takie rankingi!

#183853  autor: Kaczy
 16 maja 2007, 12:28
dechomenon pisze:a co to był za konkurs?
To nie był konkurs. Nagroda została przyznana za bardzo dobre wyniki sprzedażowe.
dechomenon pisze:a powiedz mi macie gdzieś rankingi wśród mpuntków ? bo my np w c&c mamy takie rankingi!
Kiedyś były, ale je wycofali.
Często przychodzą jakieś porównania, ale one raczej są tylko, żeby sobie porównać sprzedaż u innych.

#183854  autor: dechomenon
 16 maja 2007, 12:29
oki już wszystko jasne :P no to miłego imprezowania !

#184058  autor: mayapur
 16 maja 2007, 19:40
krzykos pisze:Kolego mayapur a gdzie siedzisz w tym BOA? Aleje Jerozolimskie czy Annopol?
zadna z tych lokalizacji :mrgreen: (na annopolou nie mamy zadnego CC...), byc moze chodzilo Ci o CC na Pradze Pn(ok. Wiatraka)-to ja pracuje wlasnie przy Wiatraku :)

http://youtube.com/watch?v=qDdvUgsN958

#187315  autor: kruzio
 29 maja 2007, 02:12
witam mam pytanie szkole się w jednym z salonów ery i czekam na szkolenie adb i aps jak te szkolenia wyglądają ? wiem jak wygląda praca znam w 80% obsługę programów znam się na ofertach dokumentach itp.... szukam klientów biznesowych... umiem podpisywać umowy a czego się nauczę znam prawie na pamięć sposoby rozmowy z klientami z "era ok" mam doświadczenie w handlu jestem z zawodu informatykiem i mam pytanie czy wie ktoś z was co jest czego się nauczę na szkoleniu na co zwracać uwagę żeby mimo tego że nie idzie mi źle zdać egzamin autoryzacyjny pozytywnie na szkoleniu? i jak ono wygląda wiem że na koniec szkolenia jest egzamin autoryzacyjny.

Dziękuję za pomoc z góry

#188225  autor: malykciuk
 01 cze 2007, 09:40
bry :)
tez mam pytanko bo troche sie zakrecilem, bylem na rozmowie w plusie na stanowisko konsultanta. czy to to samo co doradca /w kwestji obowiazkow i zarobkow/ ?
dla mnie doradca= (uproszczajac) sprzedaz w salonie+ 600 na reke+ prowizje? bardzo sie myle?

#188396  autor: Kaczy
 01 cze 2007, 18:53
malykciuk pisze:w plusie na stanowisko konsultanta. czy to to samo co doradca /w kwestji obowiazkow i zarobkow/ ?
Jeżeli w jakimś salonie to zapewne konsultant = doradca. Czasami konsultantem określana jest osoba pracująca w call center :)
malykciuk pisze:600 na reke
Aż tak mało to nie płaca :P

#188402  autor: dechomenon
 01 cze 2007, 19:16
najniższa teraz jest na rękę 1000zł brutto po szkoleniu I stopnia taki jesst wymóg, a potem hajs za kazdą napisaną umowe np. napiszez mixa dostaniesz 5zł(ale jeszcze Cie okroją z podatku) albo jak napiszesz biznes 200 to wtedy możesz dostać z 60-80zł różnie to jest za 1 umowe!

#188465  autor: malykciuk
 01 cze 2007, 22:33
dechomenon pisze:najniższa teraz jest na rękę 1000zł brutto
no czyli tak cos bedzie, ok 650 na lape (na lape czyli NETTO) + prowizje.
slabo, biorac pod uwage ze sklep jest w malej miescinie :/
trudno, trzeba sie rozgladac za jakims kierowniczym stanowiskiem :-D ;-)

#188470  autor: Kaczy
 01 cze 2007, 22:41
malykciuk pisze:trudno, trzeba sie rozgladac za jakims kierowniczym stanowiskiem
Ta... praca marzenie. Ja ostatnio marzę, żeby zostać kierownikiem pralni. Koleś zarabia 7.5 tys. miesięcznie :D

#188526  autor: dechomenon
 02 cze 2007, 00:23
malykciuk pisze:
dechomenon pisze:najniższa teraz jest na rękę 1000zł brutto
no czyli tak cos bedzie, ok 650 na lape (na lape czyli NETTO) + prowizje.
slabo, biorac pod uwage ze sklep jest w malej miescinie :/
trudno, trzeba sie rozgladac za jakims kierowniczym stanowiskiem :-D ;-)
jak masz 1000brutto to netto wychodzi 720zł wszystko zalezy jaki jesteś pazerny i od stopy bezrobocia w danym mieście u nas jest mega duże bo ok 20% dlatego np. kuroń jest przez rok,a nie jak w większości miast przez 6 miechów ! najważniejsze, żeby iść z radością do pracy...aby to nie był kating, bo jak sie męczysz to nie ma sensu nigdize pracować ! ja mimo tego ze max moze mam 1200zł na rękę lubię swoja profesję i wiem ze to chce robic! ufffff ale wywód !

#188754  autor: malykciuk
 02 cze 2007, 20:10
nie nazwal bym tego pazernoscia, po prostu kalkulacja, miesiecznie musze odliczyc ze 200 na dojazdy i w tym momencie to juz sie staje nie oplacalne(dla mnie). nawet jesli dochodzi prowizja (raz jest a raz nie) to i tak nie jest to juz kwota na moje potrzeby. co innego gdyby to byl sklep w dobrym punkcie w lodzi wtedy na prowizji bym dociagnal do konkretniejszej sumki
ogolnie nie pali mi sie z robota strasznie wiec bede szukal dalej, wszak kto szuka nie bladzi ;)

#188820  autor: dechomenon
 03 cze 2007, 03:42
ha widzisz liczysz na prace w dobrym miejscu, lokalizacji...a czyli zamierzasz być biernym sprzedawcą...bo myślisz sobie, o dobre miejsce większa premia, sprzedawca powinien aktywnie pozyskiwać klientów..bo bierne czekanie to lipa, nie na tym sprzedaż polega! że będziesz obsługiwał tylko tych klientów, którzy przyjdą sami z siebie! to nie sprzedaż!

#188848  autor: babeo
 03 cze 2007, 11:19
Kaczy pisze:Ja ostatnio marzę, żeby zostać kierownikiem pralni
Wiesz w naszym wieku kasa to nie wszytko. Nie przesiedzisz w niej do końca życia, a jednak jak bedziesz chciał później podjąć jakąś ambitną pracę, to liczy się gdzie pracowałeś wcześniej.

#188852  autor: stanax
 03 cze 2007, 11:30
babeo pisze:jak bedziesz chciał później podjąć jakąś ambitną pracę, to liczy się gdzie pracowałeś wcześniej
...praca w policji jest dobrym życiowym startem. Z wyższym wykształceniem(jak masz) nie zrobią z człowieka "krawężnika" a jak będzie miał dość, to o inna dużo łatwiej - wcześniejsza praca w policji to atut. No i zostać księdzem - tylko ze jak sie znudzi to... nie teges...

PS(11:50)
Dzięki Mel! Ze OT to wiedziałem od razu, a sam sie nie zrobił! Trochę świeżej myśli sie przyda w tym topiku, myślę...

PS2(12:20)
Widzisz Mel jakiego pięknego OT przywaliłaś! :lol: A prawda jest taka: nikt w policji nie zostaje od razu "komandante". Pierw musi poznać teren i nie jest to krawężnik (jak ma ukończone studia). Jest taka rutyna. Co może człowiek z zewnątrz powiedzieć o pracy w policji? Nic. Chwila(kilka miesięcy) na ulicy go tego uczy. Po ukończeniu studiów każdy chciałby od razu mieć szacunek i wysokie zarobki. Wiem, bo sam to właśnie doświadczam - młodsza córka, a i ze starszą było dokładnie tak samo. Ale to niemożliwe. A na policji droga do szacunku, awansu, zarobków jest krótsza niż w innych zawodach i temu trudno zaprzeczyć. Osiągasz pewien pułap, z którego trudniej przeskoczyć na wyższy, bo obecny "komandante" żyje i jeszcze jest w miarę młody. To ta bariera, typowa zresztą jak w każdej firmie i zawodzie. I to jest ten moment kiedy zmieniasz swe życie, czyt. firmę. Atut wcześniejszej pracy w policji w garści. Zdobyty w 5-8 lat! A jaki atut po dziesięciu latach pracy będzie miała moja córka (mgr logistyk w transporcie) po pracy w sekretariacie dyrektora PKS'u? - żaden, na dodatek przestanie być młoda i z chęcią do walki ...

PS3(12:35)
"Trzepac tyłki". Mnie, staremu, to nie dziwne już. A Twojej pupy szkoda! :smt010
Ostatnio zmieniony 03 cze 2007, 12:27 przez stanax, łącznie zmieniany 4 razy.

#188855  autor: Mel
 03 cze 2007, 11:35
stanax pisze:
babeo pisze:praca w policji jest dobrym życiowym startem. Z wyższym wykształceniem(jak masz) nie zrobią z człowieka "krawężnika"
Widzę, że się niezły OT tutaj zrobił, ale nie moge nie napisać: bzdury piszesz.

#188858  autor: babeo
 03 cze 2007, 11:43
Mel pisze:Widzę, że się niezły OT tutaj zrobił, ale nie moge nie napisać: bzdury piszesz.
Może rozwiniesz swą niezwykle rozbudowaną do granic nieprzyzwoitości wypowiedź? akurat znam kilku policjantów, więc mogę to skonfontować.

Wracając do tematu. Jak ktoś pracuje w salonie opa, to jak się nazywa to stanowisko (co ma się wpisane w papiery) pracownik salonu? konsultant klienta indywidualnego?

#188865  autor: reegis
 03 cze 2007, 11:48
dechomenon pisze:najniższa teraz jest na rękę 1000zł brutto po szkoleniu I stopnia taki jesst wymóg, a potem hajs za kazdą napisaną umowe np. napiszez mixa dostaniesz 5zł(ale jeszcze Cie okroją z podatku) albo jak napiszesz biznes 200 to wtedy możesz dostać z 60-80zł różnie to jest za 1 umowe!
Wszystko się zgadza, ale nie dodałeś jeszcze jednej, ważnej kwestii: to agent Cię zatrudnia i to on ustala sposób wynagradzania (przy zachowaniu tego minimum od Polkomtel). I są w naszym Plusie tacy agenci, którzy oprócz tych 1000zł netto i kokosa dają sporo jeszcze od siebie. Zajrzyj na wewnętrzna listę dyskusyjną do tematu o zarobkach - rozpiętość jest ogromna, do tego stopnia, że ja na przykład zarabiam ,na tym samym stanowisku, dwa razy więcej niż kolega z Plusa w mieście obok :)

@babeo: do niedawna miałem na wizytówce "specjalista d/s sprzedaży", teraz mam "konsultant sprzedaży".
  • Strona 14 z 40
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 40
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14