• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #183230  autor: daniel_sc_11
 14 maja 2007, 18:03
siema mam pytanie dotyczace lg ku311 a mianowicie mp3 jak czytam opinie to widze ze wszystcy mowia ze bardzo cicho leci z sluchawek i glosnika :smt010 a przeciez to jest telefon przeznaczony do odwarzania mp3.. chcialbym sie zapytac czy to prawda z ta glosnoscia kogos kto naprawde ma ten tel. a nie gupoty pisze .... z gry dzieki....

#183671  autor: 2b3
 15 maja 2007, 20:32
Faktycznie nie jest najglosniejszy... Np. podczas jazdy w tramwaju/busie czasami slabo sie slyszy muze - w spokojniejszych miejscach styka. To troche wina sluchaweczek - raczej dolna polka - warto sie zaopatrzyc(zwlaszcza do basowych kawalkow) w cos porzadniejszego. Najlepiej cos co w miare zakrywa malzowine uszna - to duzo jednak daje. Ale mozna tez sprobowac uzyc programow do podbicia glosnosci mp3 i to co nieco pomaga:) A co do glosnika jeszcze to nie znam telefonu ktory by naprawde mocno gral - trzeba sie zaopatrzyc w przenosne glosniki.... Radze tez otworzyc klapke przy sluchaniu z glosnika:) to moze banalne - ale on jest skierowany do srodka wiec przy zamknietej dzwiek moze faktycznie sprawiac wrazenie stlumionego... To co prawda nie dotyczy twojego pytania, ale wieksze zastrzezenia niz do glosnosci mam do przyciskow sterowania, nieraz mi sie zdaza ze podczas sluchania kiedy tel jest w kieszeni przelacza mi sie na kolejny utwor bo akurat cos ucisnelo przycisk - szkoda ze nie ma mozliwosci blokowania tych klawiszy. Choc to trudne(w sumie trzeba wcisnac klawisz play 3 razy) zdazylo mi sie tez kilka razy ze telefon sam zaczal mi grac...

#183745  autor: frasunek
 15 maja 2007, 23:32
nie ma co się oszukiwać, mp3 na słuchawkach odtwarza cicho, nawet na innych niż w zestawie. jedyne wyjście to podgłaśnianie kawałków na kompie. z głośnika leci całkiem głośno i radośno.

#183755  autor: 2b3
 15 maja 2007, 23:47
dlatego wlasnie napisalem ze to troche wina sluchawek - jak zalozysz takie ktore oslonia cala malzowine to naprawde daje swietny efekt, nawet na standardowych plikach. Dodatkowo nie wiem jak w waszych, ale w moich przy kawalkach z wieksza iloscia basow na tych standardowych sluchawkach na maks glosnosci zdaza sie ze slysze drobne trzaski.

#183770  autor: mevo
 16 maja 2007, 00:20
Moglibyscie napisac cos o jakosci dzwieku, najlepiej w odniesieniu do SE K750i?
Zmieniam teraz telefon na KU311, W200i lub W300i.
A glosnosc...czy w nastepnych wersjach softu moze to zostac poprawione, czy to jest od tego niezalezne? Ew. moga powstac nieoficjalne zmiany w oprogramowaniu :)

#183772  autor: stanax
 16 maja 2007, 00:43
mevo pisze:czy w nastepnych wersjach softu moze to zostac poprawione
...pytasz o LG? Cosik nie bardzo w to wierze. Na SE są i będzie coraz więcej. Jajakobyły użytkownik rożnych wynalazków a teraz "fan boy słoniaka" optuje za jednym z nich! Widziałem na żywca czarnego W200i - śliczny.

#183774  autor: 2b3
 16 maja 2007, 00:55
ku311 ma w porownaniu z w200i kilka zasadniczych zalet(juz abstrachujac od jakosci dzwieku-bo ta jest znosna, a jak ktos jest audiofilem to nie uzywa wynalazkow typu mp3):
1. To juz jednak nadchodzi czas 3G
2. Lepszy wyswietlacz
3. Tansze karty pamieci
4. Lepszy aparat
5. Nawet polifonie ma lepsza:)

#183775  autor: stanax
 16 maja 2007, 01:07
W200i
1. Karta pamięci w zestawie
2. 25Mb pamięci wewnętrznej więcej niż LG
3. Radio

I nie jest clamshell'em :kermit:

#183784  autor: mevo
 16 maja 2007, 07:44
Stanax: tak, pytalem o LG.
1. Karte kupuje nowa, 1-2GB
2. Pamiec wew. na pewno nie jest czynnikiem, ktory zadecyduje o wyborze telefonu ; )
3. Radia nie slucham dokladnie nigdy i raczej nie chce tego zmienic ; )

2b3-znosna? Moj iriver T30 gra tylko troszeczke lepiej niz K750i mojego ojca i dlatego zdecydowalem sie na polaczenie 2 urzadzen w jedno. A tutaj jest jeszcze gorsza jakosc, tak?

#183799  autor: 2b3
 16 maja 2007, 08:21
Jak dla mnie poza glosnoscia(odczuwalne tylko w bardzo halasliwych miejscach) jakosc jest OK:) Ale dla każdego to znaczy cos innego. Najprosciej bedzie jesli masz gdzies w poblizu salon playa to zrzucic jakis kawalek ktorego jakosc znasz na karte miniSD przejsc sie i poprosic zeby ci dali sprawdzic jak gra bo sie zastanawiasz nad kupnem, a to dla ciebie wazny czynnik. Jak kupowalem swojego to np. poprosilem kolesia o to zeby dal mi sprawdzic jak przegladarka renderuje strony(przy duzych sie potrafi wywalic niestety) i nie bylo z tym problemu.

#183931  autor: mevo
 16 maja 2007, 14:55
Oj, to nie bedzie mozliwe-nie mam karty SD. Czy KU311 ma equalizer?
W dalszym ciagu prosze o opinie kogos, kto ma prownanie do K750i ; )

#184129  autor: 2b3
 16 maja 2007, 23:30
Nie ma equalizera, brak tez takiej podstawowej opcji jak np. podbicie basow... Do tego mozliwosci playlisty sa mocno ograniczone(albo ja nie wiem jak to dobrze robic) tzn. nie mozna wlaczyc losowego odtwarzania utworow. Mozna niby robic wlasne playlisty, ale nie doszedlem jak np. mozna ustawic utwory we wlasnej kolejnosci:/

#184135  autor: gomez1982
 16 maja 2007, 23:40
mevo pisze:Moj iriver T30 gra tylko troszeczke lepiej niz K750i mojego ojca
To się uśmiałem na prawdę.Mam T10 i mam k750i i T10 ma dźwięk o wiele lepszy od telefonu.Dając głośność na maximum to na T10 nie doświadczysz trzasków,charczenia itp.Na SE z jakości można być zadowolonym ale rewelacji nie ma.Do Iriverów SE dorasta może do kolan, góra do pasa.

#184149  autor: mevo
 17 maja 2007, 07:36
Kilka dni temu porownywalem dzwiek w iriverze i SE. Zapetlilem w tym samym mp3 ten sam moment, ustawilem dla niego EQ i przekladalem sluchawki. Wielokrotnie. Po ok. 30 min stwierdzilem, ze iriver gra charakterystycznym dla siebie czystym dzwiekiem, SE do kazdej nuty dodaje niewielki poglos, szmer. Jest to trudne do wyslyszenia na pierwszy rzut uchem ; ), na poczatku wydaje sie, jakby SE mial jakby wzmocnione basy i przez to troche zamulal. Do jakosci prezentowanej przez SE mozna sie przyzwyczaic. Spodziewalem sie, ze roznica bedzie wieksza, w koncu porownuje najwyzszej klasy odtwarzacz ze zwyklym, niemuzycznym telefonem. Wierze Ci, ze slyszysz wieksza roznice, bo sluchasz innej muzyki-klasyka nie duzych wymagan sprzetowych.