• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #183677  autor: klz
 15 maja 2007, 20:47
Witam na forum :)

Kończy mi się umowa z Orange zaproponowali mi tam k750i na 30 mies za 204 zł i k510i za 214 zł na razie odmówiłem, nie wiem czemu ale 30 mieś w rozmowie telefonicznej z konsultantką mnie przeraziło :) Abonament 25 zł płacę i taki chce zostawić sobie.
Pani powiedziała, że nie może tych telefonów w tej cenie na 24 mies, musi być 30.

Myślałem też nad erą dla oszczędnych 20 zł abo, w tym 40 min albo 160 sms, jak wezmę na necie to jeszcze 1000 sms na cały okres umowy + 500 min do ery. I tutaj k510i kosztuje 249 zł na 24 miesiące.
Nie znalazłem niestety ile potem kosztuje minuta i sms po wykorzystaniu tych w abonamencie.
Era nie ma innych ofert z znośnie tanimi telefonami i abonamentem max 30 zł ?

Plusa też sprawdzałem ale ta "kubałą" czy jakoś tak nie jest najciekawsza.

Nie mam pojęcia co wybrać, zastanawiam się czy opłaca się brać tego k750i na 30 mies. Co myślicie o tym ? Lepiej zostać w orange czy do ery iść ?

Pozdrawiam

#183678  autor: babeo
 15 maja 2007, 20:49
klz, a jaki jest Twój profil? Więcej dzwinisz czy piszesz? Jeżeli dzwonisz to na któraś sieć szczególnie czy na wszytskie?

#183681  autor: klz
 15 maja 2007, 20:59
Mało piszę bo mi się klawiatura zepsuła teraz :) Wcześniej mniej więcej tyle dzwoniłem co i pisałem. A co do innych sieci znajomi głównie plus i era, z przewagą tej drugiej.

#183689  autor: babeo
 15 maja 2007, 21:05
klz pisze:A co do innych sieci znajomi głównie plus i era, z przewagą tej drugiej.
Nie ma znaczenia jaka sieć. Czyli możemy uogólnic, że dzwonisz po 1/3 na każdą z sieci?

Jeżeli tak, to polecałbym Ci chyba jednak Ere. Tam minute masz (obojetnie na jaką sieć po 50gr) w Orange po 75gr.
klz pisze:Era nie ma innych ofert z znośnie tanimi telefonami i abonamentem max 30 zł ?
Niestety nie ma. Masz do wyboru 20zł/40min lub 40zł/80min.

#183700  autor: klz
 15 maja 2007, 22:05
no fakt, sprawdziłem i w abonamencie wychodzi po 50 gr a potem 72 gr za min. Tylko dalej nie wiem co wybrać, przychylam się do tego za 20 zł + k510i za 249 na 2 lata. Co myślicie ? Czy jeszcze poczekac, bo umowe kończe w czerwcu dopiero z orange. Dadzą coś ciekawszego ? ;)

#183714  autor: babeo
 15 maja 2007, 22:23
klz pisze:Dadzą coś ciekawszego ?
Ponoć na dniach mają wejść jakieś pakiety do wykorzystania w sieci (ale to jeszczew nie potwierdzone info)

#183718  autor: Prometo
 15 maja 2007, 22:29
klz pisze:Czy jeszcze poczekac, bo umowe kończe w czerwcu dopiero z orange. Dadzą coś ciekawszego ? ;)
Jeżeli chcesz zachować numer zaczekaj aż Ci się skończy umowa w Orange a następnie przenieś numer do Ery. Jak się nie mylę to w połowie czerwca w Erze kończą sie niektóre promocje, może wymyślą taką promocję, która Ci będzie odpowiadała. Odnośnie SE K510i to jak już ktoś napisał na tym forum jest to telefon przereklamowany, ale może Tobie się spodoba.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#183721  autor: babeo
 15 maja 2007, 22:32
Prometo pisze:Odnośnie SE K510i to jak już ktoś napisał na tym forum jest to telefon przereklamowany
No właśnie, a czego Ty - klz oczekujesz od telefonu? Może przy okazji polecimi Ci coś innego? :wink:

#183740  autor: klz
 15 maja 2007, 23:16
Dzwoni, pisze sms, kalendarz(mój obecny sagem my x-5m nie ma ! :P), aparat 1,3 (może być więcej), bateria trzeba więcej niż 3 dni, w abo max 250 zł (no i abonament max 30 zł 24 mies było by miło). Slot by się przydał, ale niekoniecznie :)

Może jakiś sagem jeszcze, my501X widzieliście w erze albo orange ?

Dzięki za odpowiedzi :)
w sumie to nie wątek o fonach napisze gdzie trzeba :)

#185122  autor: pyp
 20 maja 2007, 23:39
Powiem tak najlepiej wybrać sieć do której się najwięcej dzwoni i pisze, bo to jednak jedyna sprawa którą trzeba brać pod uwagę. No chyba że mówimy o Play, tam to za 50zł masz aż 70 zł do wykorzystania... 45 gr/min, sms 15 gr. Może tad tym byś się zastanowił ? No chyba że zależy tobie na małym abonamencie więc Play odpada...W Plusie z tym Kubali to też małą lipke zrobili że nie mozna darmowych wykorzystywać do Stacjonarnych :( Ale tak pozatym to te oferty też są godne zainteresowania. I włąsnie w Erze proponują ci Tela za 249 zł i to jest telefon średniej klasy :-( troszke dużo... Ale ta oferta jest korzystna i to bardzo !! Daj znać co postanowiłeś :-) Pozdroo

Pozdrawiam - pYp

#185442  autor: jahu
 21 maja 2007, 22:41
Ja sie wlacze jako wielki piewca PLAY'a - i zeby nie bylo: nikt mi za to nie placi. Sam zastanawialem sie nad zmiana telefonu i sieci i mniej wiecej ten sam profil - przy czym mi to w zasadzie obojetne czy wydam na dziendobry 1 na telefon czy 500zl - liczy sie koszt pozyskania telefonu i ilosc min i sms jakie za to otrzymam w okreslonym czasie (tak czy tak ten telefon musze spalcic - op i tak sobie to wliczyl w taryfe).
Ja bym zaproponowal na przekor tematowi zwyklego PLAYa karte - juz tlumacze powody, wady, zalety:
:arrow: niskie abo - im nizsze tym generalnie bardziej zastanawiajacy prepaid - prawdziwe profity zgarnia sie w wysokich abo
:arrow: kupujesz telefon na wolnym rynku - nowki z przedluzeniowych itp prosto z salonu (chocby i oferty z allegro: k510i - 350, k750i - 500)
:arrow: zakladamy profil uzywania 50zl/3 miesiace - jezeli w miare rownomiernie wykorzystujesz kase na koncie realnie masz 47min do wszystkich sieci (20 zl bonus -> stawka za minute spada do 35gr/min) - i tu mala wada bonus zwazny 30 dni, pamietac o dalodowaniu zeby nie wyzerowac konta (po uplywie okresu na wychodzace zerowany stan konta)
:arrow: pelna kontrola wydatkow - no bo jak wydzwonic wiecej niz na karcie (dla mnie plus nie minus)
:arrow: zero zobowiazan co do pozostania w sieci - znudzi sie, nie spodoba, kolor na stronach opa nie taki - zegnaj play!
:arrow: niezly zasieg - wkoncu btsy plusa ;)
Tak na szybko liczac (upraszczam mocno - pomijam ze umowa na 30 miechow w orznac) - srednio przez 24 mies wydajesz (uwgledniajac zakup telefonu):
Orange k750i (24*25+204)/24 =33 zl
Era k510i (24*20+249)/24=30 zl
PlayKarta k750i (50*4*2+500)/24 =37 zl
PlayKarta k510i (50*4*2+350)/24 =31 zl
Dla mnie liczy sie swoboda, dzownienie i sms do wszystkich - wybor nalezy do Ciebie - daj znac co wybrales ostatecznie :-)

#185487  autor: pyp
 22 maja 2007, 11:46
Rzcezywiście Play Karta jest też konkretną opcją... Najlepsze są te bonusy, żadna inna siec tego nie ma :-)

Pozdrawiam - pYp

odp

#185671  autor: provocatorka
 23 maja 2007, 00:57
Oczywiście radzę również wybrać ofertę PLAY i kupić sobie osobno telefon. K750i będzie bardzo dobrym wyborem z pewnością :-D
Jeśli jednak chcesz pozostać przy abonamencie 25zł w Orange lub 20zł w Erze to pamiętaj o tym, że w Orange w ten abonament wchodzi wszystko - także sms'y premium. W Erze już są naliczane osobno. Era to tylko minuty/sms'y w abonamencie. Jest tam też taka oferta, że jak rozwiązujesz umowę u konkurencji i podpisujesz w Erze to dadzą Ci gratis 400 minut (o ile dobrze pamiętam). Wystarczy przynieść tylko ostatnią fakturę od konkurencji przy podpisywaniu umowy.
Radzę przemyśleć i policzyć wszystko dokładnie, wprawdzie dają Ci K750i za ciekawą cenę (pewnie masz punkty Profit) ale 30 miesięcy to dłuuugo :roll: Może faktycznie warto poszukać pewnego telefonu w marketu z gwarancją 24mies. i wziąć kartę PLAY...
Ostatnio widziałam K750i za 599zł w MM czy E250 za 499zł...
Wybór trudny przed Tobą. Pozdrawiam :smt006

#185718  autor: pyp
 23 maja 2007, 11:53
provocatorka pisze:Jest tam też taka oferta, że jak rozwiązujesz umowę u konkurencji i podpisujesz w Erze to dadzą Ci gratis 400 minut (o ile dobrze pamiętam). Wystarczy przynieść tylko ostatnią fakturę od konkurencji przy podpisywaniu umowy.
Pytałem się o tą oferte bo też myslae nad przeniesieniem numeru... Jak chcecie skorzystac z tej promocji przy przeniesieniu numeru to nie dostaniecie gratisowych minut... Tak mi powiedzieli w salonie Ery

Pozdrawiam - pYp

#188282  autor: jahu
 01 cze 2007, 13:44
Na dzien dzisiejszy polecilmbym jeszcze abo w PLAYu promocyjne - 30zl - do wykorzystania wg stawek cennkowych 40zl. Do tego mozna wziasc Nokie 6151 lub Samsunga Z400.

#188345  autor: pyp
 01 cze 2007, 16:37
jahu pisze: dzien dzisiejszy polecilmbym jeszcze abo w PLAYu promocyjne - 30zl - do wykorzystania wg stawek cennkowych 40zl
Nad tym się rzeczywiście mozna zastanowić... Bardzo dobra oferta.

Pozdrawiam - pYp

#189492  autor: klz
 05 cze 2007, 09:26
No właśnie oferta play bardzo ciekawa zwłaszcza z z400, tylko zastanawiam sie czy poczekać co pokaże 12 czerwca era, czy brać tego Playa, żeby nie brakło mi samsungów ;)
Myślicie, ze era będzie miała ciekawszą propozycję ?

#189496  autor: jahu
 05 cze 2007, 10:01
klz -nalezy sie zastanowic co dotychczas era oferowala, jakie zmiany wprowadzala - zwlaszcza w okresie kiedy funkcjonuje Play (wiem ze krotko ale jednak) - jesli zastanawiasz sie nad wyborem miedzy Play a Era to powinno byc wystarczajace - ja uwazam ze zadnych rewolucji Era nie wprowadzala i nie wprowadzi ( moze i dziecinnie to odbieram ale: za duza baza klientow wiec nie trzeba walczyc ), tak wiec jezeli interesuje cie dzwonienie do wszysktich po jednej stawce wybor prosty i nie trzeba czekac do 12 :)

#189508  autor: pyp
 05 cze 2007, 10:55
jahu pisze:uwazam ze zadnych rewolucji Era nie wprowadzala i nie wprowadzi ( moze i dziecinnie to odbieram ale: za duza baza klientow wiec nie trzeba walczyc ),
Noo takim glupim rozumowaniem to era może daleko nie zajechać... Już widać że ofertą Play jest zainteresownych dużo osób. A o ile wiem to Era ma największy pułap jeżeli chodzi o rezygnacje z sieci i o przychod nowych abonentów.
klz pisze:No właśnie oferta play bardzo ciekawa zwłaszcza z z400, tylko zastanawiam sie czy poczekać co pokaże 12 czerwca era, czy brać tego Playa, żeby nie brakło mi samsungów
Jezeli co ta oferta odpowiada to się nie zastanawiaj tylko bierz Play`a. Teraz to włąsnie Play może wprowadzać nowe promocje bo chce zdobyć dużo abonentów. Bierz Play`A

Pozdrawiam - pYp