CZEŚĆ DRUGA (17.09.2005r.)
No moi Kochani

dzisiaj bylo jeszcze ciekawiej jak wczoraj
W moim 400.000 mieście gdzie jest 30 BTSów PlusGSM w tym 5 BTSów 900/1800MHz sieć się prawie zakorkowała

W moim mieszkanku, które obejmuje zasięgiem jeden z niewielu BTSów 900/1800MHz praktycznie w ogóle nie dało się dzwonić. Czasami próbowałem non stop ok. 3 - 4 min. aby się dodzwonić (czyli ok. 20 prób). Średnio natomiast udawało się zrealizować połączenie za 5 - 7 razem. Raz, może dwa zdarzyło mi się uzyskać połączenie za pierwszym razem. Główny szczyt zaczał się u mnie ok. godziny 19:25 - 19:45 gdzie bardzo cieżko udało się uzyskać połączenie, prawie było to niemożliwe. Później, pod koniec i na początku obowiązywania HH połączenie udawało się uzyskać max. za 2 - 4 razen. Teraz widze obciążenie sieci wróciło do normy i połączenie można uzyskać za pierwszym razem...
W innych miejscowościach w Polsce było mniej więcej podobnie jak się dowiedzialem, średnio połączenia szły po paru (średnio 4 - 6) próbach jednak innym osobom też się udawało uzyskać połączenie czasem za 1 razem.
P.S
Dodam jeszcze ze pierwszy raz w zyciu uslyszalem taki komunikat Pani Lektor "siec operatora do ktorego w tej chwili próbojesz się dodzwonić jest obecnie niedostępna. Prosimy skontaktować się z Działem Obsługi Klienta". Ale usłyszałem to tylko raz

zawsze zajętość sieci objawiała się komunikatem na wyświetlaczu "sieć chwilowo zajęta".
Aaa...i zapomniałęm napisać że podczas jednej rozmowy którą udało mi się jakimś cudem zestawić, gdy rozmówca odebrał rozmawiałęm z Nim tylko jakieś 10 sec., poźniej jakieś szmery, cisza...i...rozłączyło samoistnie połączenie. Też ciekawe

...
No, to tyle z mojej relacji
A jak tam u Was?