• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #17790  autor: yagi
 17 wrz 2005, 10:27
Tak sie zastanawiam o co te wszystkie dasy odnosnie oferty ORANGE.
Nie zaprzecze - mialem wieksze oczekiwania co do cen, ale czy ktos obiecywal cuda???

Wczoraj sie nad tym zastanawialem i doszedlem do wniosku ze chyba wszyscy doznali goraczki jakby mial wejsc czwarty operator i spelnic marzenia a przeciez mial to byc tylko rebranding Idei!!!

Dlaczego mielibysmy sie spodziewac ogolnej rewolucji skoro jej mialo nie byc???

Na to bedzie trzeba moim zdaniem poczekac az Centertel i przedstawiciele wyliza finansowe rany ze zmiany marki. Czy ktos sie zastanawial ile kosztowalo kazdy salon zeby zmienic wystroj i szyldy na zewnatrz???
Do tego oplata za licencje - ciekawe czy policzyli im za caly rok czy tylko za kilka miesiecy (podobnie jak bylo w zeszlym roku z nasza skladka do UE)...

Nota bene u mnie w Tarnowie salony maja zasloniete szyldy do poniedzialku - mi sie to kojarzy ze Swietami Wielkanocnymi ;)

Rewolucja na pewno odbedzie sie w roamingu i to bylo zapowiadane. Na pewno kolejne sieci pojda tym samym tropem - kto wie czy nie przed rebrandingiem.

Moze tez beda nizsze ceny telefonow ale co z tego skoro i tak w Idei byly najdrozsze???

Co do calej reszty to mysle ze najwczesniej mozemy sie spodziewac obnizek stawek za polaczenia na Boze Narodzenie - dzieki temu nie zmniejsza sobie przez kilka miesiecy zyskow i odrobia troche wydatkow...
Do tego moze pojawia sie bardziej atrakcyjne promocje przy zawieraniu umow.

A jak narazie zolty kapturek zmienil barwy na pomaranczowe i nie opowiada bajek ;)

#17798  autor: Michu
 17 wrz 2005, 11:06
Jesli chodzi o roaming to rzeczywiscie rewolucja! Z pewnego zrodla wiem ze np sms z niemiec, francjii czy anglii bedzie kosztował 1,80, a z ukrainy 1,90 (dotychczas 0,30-0,40) dziekuje za rewolucje juz wole ewolucje, ale ceny w dół:)

#17799  autor: gudcezar
 17 wrz 2005, 11:11
Ja tam na ten czas zostaje w heni (heyah). Albo orange szykuje coś na poniedziałek alvbo to jest kupa :smt005

#17802  autor: Michu
 17 wrz 2005, 11:27
Mi juz zostala nadzieja, ze chociaz telefony bedą tnie.... bo z reszta stracilem juz nadzieje.... ceny orange GO (telefony) sa dosc wysokie.... i juz sie boje co bedzie z postpaidem

#17819  autor: blom
 17 wrz 2005, 13:22
nie nie... w idei pojmowali to jako o nowa marka orange zdzieramy nadal a zapomnieli ze Polacy potrafia dzielic 20/40 i wychodzi 50gr a im tu 75gr swita.... a tak na serio serio to wiekszosc 30min i 20 sms wysyla w miechu to duzio.... :-D :-D :-D

#17824  autor: Michu
 17 wrz 2005, 13:52
ta oferta podobalaby mis sie gdyby dolozyli dodatkowe oferty tjk w ORANGE UK -> studencie m.in. 1000 smsow/ oraz tansze polaczenia no bosko!!! czekam na oferte na stronie. Poza tym cos mi tu śmierdzi.... W idei/orange nie moga byc az tak glupi zwazywszy na promocje ery!! Nie beda sie reklamowac... mamy drozsze polaczenia, ale za to jestesmy innowacyjni i dlatego wprowadzamy podwyzszke w roamingu jako pierwsi :):)

#17825  autor: blom
 17 wrz 2005, 13:55
Michu abys cie nie zdziwil.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

#17831  autor: gudcezar
 17 wrz 2005, 15:06
Ja myślę że era niebez powodu panikuje, u plusa tego nie widać (plus to ma zapłon). Moim zdaniem orange nie obniży na ten czas cen gdyż może zaskoczyć niewiarygodnie niskimi cenami telefonów na abonamęt (oby się nie mylił) nie zapominajmy że teraz orange polska ma pasożyta który żyje w Francii

#17832  autor: blom
 17 wrz 2005, 15:20
eee tam.... drozyzna bedzie od poniedzialku i tyle... a era przynajmniej tone nokii sprzeda i cyfo ludzie podpisza....

#17838  autor: gudcezar
 17 wrz 2005, 15:35
To by było moim zdaniem bez sensu wprowadzenie a raczej rebrading nazwy na orange. Prendzej czy póżniej ceny i tak muszą się obniżyć bo napewno nie będzie popytu na "go orange" tak jak to było kiedy wprowadzili heyah.

#17841  autor: blom
 17 wrz 2005, 15:39
lepiej predko.... erci polecialo i dala 50gr/min tyle w abo wychodzi....

#17844  autor: gudcezar
 17 wrz 2005, 15:51
Może pomyśleli tak Zmienimy nazwe na orange może te debilne ludzie poleco do tego jak mucha do światła i podpiszą umowy bez zastanowienia sie, a jak nie to może obniżymy ceny ale dopiero po jakimś czasie.

#17845  autor: blom
 17 wrz 2005, 15:52
myslisz ze takie ciemne istoty to sa???

#17848  autor: gudcezar
 17 wrz 2005, 16:00
Nigy nic nie wiadomo co oni nam szykują, wszystko sie moe zmienić
 #17849  autor: tomaszek
 17 wrz 2005, 16:05
Ciekawy sposób na zajęcie pozycji lidera w Polsce. WIększości guzik obchodzi czy to będzie IDEA czy ORANGE.
Ważne żeby było taniej niż u konkurencji.
No i mamy na razie nieoficjlany cennik ?? czy oficjalny ?? MOże w poniedziałek podadzą jakieś zniżki. Po prostu trzeba poczekać do poniedziałku a reszte tajmna ręka rynku zadziała. CZyli ludzie bedą walić do ORANGE lub nie. I dopiero wtedy zobaczymy czy Ahuja zwolnią i pójdzie cedzić kamyki w Gangesie czy dostanie super podwyżkę

#17850  autor: gudcezar
 17 wrz 2005, 16:08
Poczekamydo poniedziałku i sie przekonamy

#17851  autor: blom
 17 wrz 2005, 16:09
hehe dobre:)

#17935  autor: Michu
 18 wrz 2005, 00:05
Spekulantom mowimy zdecydowane NIE!! Ja wcale nie czekam do poniedzialku!! :) Juz mi sie to wszystko znudzilo.... no ile mozna narzekac! W poscie na konkurencyjnym portalu jest juz 500 postow narzekań!! MATKO przecie tak sie nie da! Zmienmy wizerunek Polakow... jestesmy zadowoleni!! Dali %&*#@^&* oferte super!! Pojdziemy gdzie indziej!! Ich strata!! POMOŻECIE?? :lol:

#17941  autor: Wojt2004
 18 wrz 2005, 02:47
Michu pisze:Spekulantom mowimy zdecydowane NIE!! Ja wcale nie czekam do poniedzialku!! :) Juz mi sie to wszystko znudzilo.... no ile mozna narzekac! W poscie na konkurencyjnym portalu jest juz 500 postow narzekań!! MATKO przecie tak sie nie da! Zmienmy wizerunek Polakow... jestesmy zadowoleni!! Dali %&*#@^&* oferte super!! Pojdziemy gdzie indziej!! Ich strata!! POMOŻECIE?? :lol:
Tego co powiedzial pomozemy, szukaja do teraz :-D :-D

#17979  autor: art
 18 wrz 2005, 11:51
Kurcze czy zauwazyl ktoś w was ze ilekroć wchodzi w jakiejkolwiek sieci nowa oferta to ludzie nic tylko: za drogo!... hmmm ale jakims dziwnym trafem wszystko z roku na rok tansze... :D pamietajcie ze operatorzy to firmy ktore chca (muszą) zarabiac na nas klientach a nie osrodki pomocy spolecznej rozdajace wszystko za darmo :D... jestem uzytkownikiem telefonu komorkowego od dobrych kilku lat (pierwszy kupilem bodajze w 1998 roku - TAK TAK) i pamietam czasy kiedy placilem za minute polaczenia prawie 4 zlote... dzis w kazdej z sieci kosztuje ona gora 80 groszy... a ludziom ciagle za drogo :D... pozniej placilem abonament 50 zloty w erze i nie mialem ani jednej minuty gratis w ramach tej oplaty, ani kawalka uslugi czy nawet jednego SMSa... moze dlatego teraz patzre na te ceny troche inaczej niz ci ktorzy swoj pierwszy telefon telefon kupili w tym roku :D...

Nie bronie tu operatorow... tez bym chcialk zeby wszystko bylo gratis ale tak poprostu sie nie da... ja widze ze wszystko ładnie stopniowo tanieje i zmien ia sie na lepsze... zastrzezenia mam jedynie do tempa tych zmian ale to juz niestety taka nasza Polska rzeczywistosc ze jestesmy do tylu w stosunku do innych :D... taki nasz los

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)