• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
  • Strona 11 z 18
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 18

#179355  autor: latre
 02 maja 2007, 11:00
Zrobilem wg wskazówek kolegi lecz telefon nie działa. Wykryło telefon, sciągneło pliki (dokładniej rzecz biorac 23,8 mb) zacze.o aktualizacje z oprogramowania 3,60 do 6.10, lecz nie ukończyło w mniej wiecej 3/4 aktualizacji laptop nie widział juz telefonu. Aktualizacja zakończyła sie niepowodzeniem. Telefon sie nie włacza. Przy probie właczeniea telefonu gdy jeston połaczony kablem do laptopa słychać iż system wykrywa nowe użadzenie, lecz trwa to moze 1-2 sec, nawet ikona pc suita nie zapala sie :cry: Czy da sie go jeszcze jakos naprawić w jakimś komisie itp?? :cry:

#179357  autor: frgt/10
 02 maja 2007, 11:06
latre pisze:Czy da sie go jeszcze jakos naprawić w jakimś komisie itp?? :cry:
Tak. W komisie naprawdę można już chyba wszystko z telefonem zrobić.

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#179360  autor: latre
 02 maja 2007, 11:10
A orientujesz sie ile mniej więcej wynosił by koszt takiej naprawy? Pragnę dodac iż telefon wczesniej szfankował tzn wyświetlacz nie był w pełni sprawyn. Rozumeim po d tym ze wszytko działało lecz na wyświetlaczu było witać tak jakby obraz kodowany w telewizorze bądx był cały rozmazany. :( Jeśli był by to wyświetlacz to ile kosztowała by łączna naprawa?

#179423  autor: toma-s
 02 maja 2007, 15:34
Właśnie wgrałem najnowszy soft do 6280
v 06.10
I jak na moje oko to narazie nic nie znlazlem w nim nadzwyczajnego...
Nie tak jak w v 05.92, ktory wprowadził spore zmiany.
w 06.10 liczylem na przewijanie video... Niestety nadal go nie ma... :/

Moze ma ktos liste wprowadzonych zmian i ulepszen jakie zostaly wprowadzone w v 06.10?

Pozdr!

#179425  autor: Solos
 02 maja 2007, 15:39
Changes/improvements made from MCU SW version 5.92 to version 6.10:

1)Call and network management
- Font size setting option available for contacts
- Improved handling of incoming calls during video streaming

2)Messaging
- Dictionary option available
- MMS functionality improved
- HTTP Loader Context creation improved
- Email address length value modified
- Improvement in the scaling algorithm

3)Browser
- Stability of Opera browser improved
- Improvement of the stack functionality
- Improvement in the Java handling

4)Games
- Left and Right Controls of Rally 3D improved

5)Bluetooth/IRDA
- Improved transfer of DRM SD protected content

6)Loudspeaker volume redefined
7)Video streaming optimized
8)UAProfile updated
9)Version upgraded for Calculator, Converter II, Nokia 6280 intro, QQ, World clock, Visual Radio, E-mail, Instant Messaging, Golf Tour, Rally 3D and Snake III
10)Operator Name list update
Wlasnie, podobno jest mozliwosc zmiany czcionki w liscie kontaktow (ad. 1), ale takie cos bylo juz w 5.92. Myslalem, ze w 6.10 bedzie mozliwosc zmiany czcionki na mala, a tu nadal sie nie da.

Poza tym, w 6.10 mamy ograniczenie softu tzn. w aktywnym pulpicie nie mozna dodac sobie dowolnej aplikacji z folderu, a w 5.92 byla taka mozliwosc :(

#179584  autor: jarek_pr
 02 maja 2007, 23:40
latre pisze:Zrobilem wg wskazówek kolegi lecz telefon nie działa. Wykryło telefon, sciągneło pliki (dokładniej rzecz biorac 23,8 mb) zacze.o aktualizacje z oprogramowania 3,60 do 6.10, lecz nie ukończyło w mniej wiecej 3/4 aktualizacji laptop nie widział juz telefonu. Aktualizacja zakończyła sie niepowodzeniem. Telefon sie nie włacza. Przy probie właczeniea telefonu gdy jeston połaczony kablem do laptopa słychać iż system wykrywa nowe użadzenie, lecz trwa to moze 1-2 sec, nawet ikona pc suita nie zapala sie :cry: Czy da sie go jeszcze jakos naprawić w jakimś komisie itp?? :cry:
No i ja miałem to samo. Kombinowałem jak tylko mogłem ale nic nie dało się zrobić. W poniedziałek oddaję tel do serwisu i wtedy napiszę ile mnie to kosztowało.

#179596  autor: Solos
 03 maja 2007, 07:34
Niestety przy updacie softu z 3.81 do 5.92 lub wyzszego Nokia 6280 bardzo czesto staje sie dead phonem. Jest to znany bug. Dlatego Nokia tak dlugo czekala z obsluga 6280 w NSU. Dopiero od wersji 5.92 mozna bez problemow robic samemu update do wyzszych softow.

#179672  autor: hohlick
 03 maja 2007, 12:11
Coś w tym musi być :smt045 bo jak robiłem update Phoenixem z 3.81 na 5.92 to miałem śmierć kliniczną fona, ale sam sobie z tym poradziłem w 15 min :-D
Na angielskim trochę trzeba się znać no i "Google Twoim przyjacielem" :-D

#179702  autor: user_delete3
 03 maja 2007, 13:16
genia pisze:Czy można ją samemu w domu wgrywać ?
Wydawało mi sie że można przez nokia Pc Suit

#179710  autor: hohlick
 03 maja 2007, 13:28
frgt/10 pisze:potrzebuję: (na prv msg) linki do diego i reszty :D sorry, ale przez bb5 reaper linki są martwe; p
hmm
już pisałem, że google twoim przyjacielem ;)
patrzyłeś tutaj? Google Nokia Diego

#179801  autor: hohlick
 03 maja 2007, 18:40
frgt/10 pisze:patrzałem wszędzie ;/ googla pół godziny przeszukiwałem :(
to czego brakuje w tym co ci podałem? ja w każdym z tych linków mam strony z Diego podanym na tacy. Dużo jest co prawda odnośników do torrentów, ale to żaden problem

#179813  autor: frgt/10
 03 maja 2007, 18:57
hohlick pisze:Dużo jest co prawda odnośników do torrentów, ale to żaden problem
d;a mnie to akurat jest problem :D

#180909  autor: jarek_pr
 07 maja 2007, 14:52
Ufff...

Telefonik zrobiony. W znajomym w serwisie kosztowało to 70zł. Gość siedział przy nim 4h. Podobno tak w nim naknociłem że jakby nie było tam jedengo(podobno bardzo ważnego) pliku to mógłbym go oddać na części :D. Q teraz mam wgrany najnowszy soft 6.10 i do tego przywrócony PC na standardowy i wróciła mi gwarancja :)

Pozdro!

Ale mam teraz inny problem. Nie mogę połączyć telefonu z kompem za pomocą programu PC Suite. Pokazuje że telefon jest podłączony w niekompatybilnym trybie i mam zmienic tryb telefonu. "Telefon jest w trybie przesyłania plików i nie może być używany z pakietem PC Suite. Jeśli chcesz użyć telefonu z pakietem PC Suit, wyłącz w nim tryb przesyłania plików" O co chodzi?

#180968  autor: hohlick
 07 maja 2007, 18:58
jarek_pr pisze: Ale mam teraz inny problem. Nie mogę połączyć telefonu z kompem za pomocą programu PC Suite. Pokazuje że telefon jest podłączony w niekompatybilnym trybie i mam zmienic tryb telefonu. "Telefon jest w trybie przesyłania plików i nie może być używany z pakietem PC Suite. Jeśli chcesz użyć telefonu z pakietem PC Suit, wyłącz w nim tryb przesyłania plików" O co chodzi?
Chodzi o to, żebyś użył szukajki
Była już mowa o tym i sam dawałem elaborat na ten temat. Zajrzyj na stronę 1 i 2 Problem z PcSuite

next time SZUKAJ 8)

#183195  autor: Big_easy
 14 maja 2007, 16:15
Witam
Kupiłem kilka dni temu nokie 6280 z wersja SW 3.40 czyli chyba bardzo leciwą, chciałem zaktualizować softa lecz program NSU nie wykrywa fona, w czasie szukania przez NSU urządzenia wyskakuje dymek że telefon został odłączony, połączenia zostało przerwane i oczywiście program NSU nic nie wykrywa... Po wykonia skanowania przes NSU połącznie z komputerem zostaje automatycznie wznowione.
Nokia PC Suite normalnie działa wszytko idze zrobić, jednak w czasie instalowania sterowników wyskoczył błąd coś o PORTACH i że nie może zainstalować jednak nie wpłyneło to na nic i połączenie z PC Suit odbywa się normalnie.
Co zrobić by mój fonik został wykryty przez NSU, reinstalowałem już 2 razy program i nadal nic, może wgrać oprogramowanie tym drugim programem...?

Kolejne moje pytanie i być może związane także z pierwszym, mój telefonik posiada sima na 3 italy i wszędzie pisze że w czasie używania NSU musi być włożona karta sim, ale ja takowej nie posiadam pracuje tylko bez karty oczywiście szystkie funkcje telefonu są dostepne. Pytanie brzmi czy aktualizacja softa może przebiegać bez karty sim w telefonie?
P.S. Zmieniłem produkt code na 6280 wersji PL.

Pozdrawiam i liczę na jakiekolwiek wskazówki.

#183207  autor: frgt/10
 14 maja 2007, 16:35
Nie masz karty SIM, która zadziała to nie zrobisz update'u. Zdjęcie sima póki co to wciąż 250zł, ale już niedługo to się zmieni. Musisz poczekać albo wydac nie małą w sumie kasę.

#183314  autor: Big_easy
 14 maja 2007, 21:28
Dzięki za odpowiedz, szkoda że karta sim jest konieczna do update'u SW no ale trudno i tak telefonik bajka, narazie zabawka ale simlock to już tylko kwestia dni.. juz jest program dostepny dla dużej części bb5 szkoda że nie dla 6280 ale jak mówiłem napewno lub mam taką nadzieje jet to kwestia miesiąca, tymbardziej że telefon nowy z full zestawem i 2 kartami pamieci kupiłem za 300 zł, 3 dni temu. :D
  • Strona 11 z 18
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 18
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11