• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #178762  autor: frasunek
 30 kwie 2007, 09:59
Dosyć częsty problem w telefonach komórkowych. Czy istnieje sposób na całkowite wyłączenie dźwięku wykonywania foty?

#178770  autor: stanax
 30 kwie 2007, 10:14
A nie pomogloby wczesniej nim wejdziesz w fotoaparat przytrzymanie hasha (#)? Tak robie w swoim se i ok. Na czas wykonywania zdjec wylaczam wszystkie dzwieki a po wlaczam. Proste, szybkie , skuteczne. Spawdz, moze zadziala i u Ciebie!? :)

:smt006

#178773  autor: przemek910
 30 kwie 2007, 10:29
Wyciszenie telefonu nie pomaga?

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#178779  autor: frasunek
 30 kwie 2007, 11:00
hasz w lg nie powoduje nic, ty masz k800i z tego co widzę, erhm :P

wyciszenie nie wyłącza foto-pstryka

myślę, że jedynym sposobem jest wrzucenie pustego pliku dźwiękowego i ustawienie go jako pstryk. jednak to wymagało by wtargnięcia w głąb telofonu, co za tym idzie, potrzebny by był odpowiedni soft do tego, a póki co takiego nie znalazłem...

#184130  autor: 2b3
 16 maja 2007, 23:32
mozna rozkrecic telefon, odciac glosnik, i uzywac zestawu sluchawkowego - ale to chyba zbyt radyklane rozwiazanie:)

#184186  autor: stanax
 17 maja 2007, 11:14
2b3 pisze:odciac glosnik
... trochę ten pomysł brzmi jak ten z głowa: boli głowa - obciąć. Po zastanowieniu może jednak?! Przedłużyć przewód do głośnika, w szereg z nim wlutować mikro styk(nc). Teoretycznie możliwe. Praktycznie - czy jest miejsce na mikro styk np. w komorze akumulatora?

Narka

#185079  autor: sethcom
 20 maja 2007, 21:30
Mam k700 i slyszalem ze luzdie mieli problem z wylaczeniem dzwieku - ja osobiscie nie mam tego problemu - szczerze to nawet nei wiem czemu ale slyszalem tez ze nowy soft z orange rozwiazywal ten problem. Moze wiec nowy soft zalatwi sprawę LG KU311

#196309  autor: umek
 25 cze 2007, 23:40
No właśnie mam ten sam problem. Oprócz tego, że jest dźwięk wykonania zdjęcia, to jest dźwięk który informuje o rozpoczęciu/zakończeniu nagrywania. O ile w przypadku zdjęć, dźwięk takowy jest do wyboru z pośród 3 różnych(jeden z nich zamienić na pusty plik i jest dobrze), to w przypadku kamery nie mamy takiego wyboru, co więcej nie mogę znaleźć nazwy tego dźwięku w folderze dźwięków domyślnych telefonu. Znalazł ktoś może tą nazwę, jeśli tak to proszę o podanie. z góry dziękuję za nazwę pliku, jak i za inne odp. dotyczące tematu.

[ Dodano: 2007-06-25, 23:51 ]
Niestety, z przykrością muszę stwierdzić, iż za pomocą softu dodanego do telefonu przez producenta, nie można podejrzeć folderu z domyślnymi dźwiękami telefonu, nie można więc podmienić pliku dźwięku, np "shutter3.wav"(jeden z tych które informują o wykonaniu zdjęcia) na pusty o tej samej nazwie. Więc wracamy do punktu wyjścia. Chyba, że ktoś już znalazł rozwiązanie?

#196752  autor: ghost89
 27 cze 2007, 14:59
stanax pisze:
2b3 pisze:odciac glosnik
... trochę ten pomysł brzmi jak ten z głowa: boli głowa - obciąć. Po zastanowieniu może jednak?! Przedłużyć przewód do głośnika, w szereg z nim wlutować mikro styk(nc). Teoretycznie możliwe. Praktycznie - czy jest miejsce na mikro styk np. w komorze akumulatora?

Narka
:smt010 :smt010

Pomyśl kto jest na tyle głupi zeby to robić z powodu jednego malutkiego "pyk"?

#196790  autor: stanax
 27 cze 2007, 16:36
ghost89 pisze: Pomyśl kto jest na tyle głupi zeby to robić z powodu jednego malutkiego "pyk"?

... a Ty pomyśl co wnosi Twój post do tematu?(?x3)

Są osoby które to drażni - ów "pyk", i w tym przypadku Twój denny tekst odnosi sie bezpośrednio do założyciela tego topiku którym jest frasunek. On ma z "pykiem" problem, a Ty piszesz, cytuje ponownie:

kto jest na tyle głupi zeby to robić z powodu jednego malutkiego "pyk"?

... to ja zadam następne pytanie: kto tu jest głupi?

Nie pozdrawiam

PS
Dodupczasz sie do mnie od początku i cytujesz całe moje posty z komentarzem ze Cie irytuje. Zmień orientacje (?) i zacznij w końcu używać rozumu którym stwórca Cię obdarzył... Nie wiem jak inne osoby piszące na forum Telepolis, ale dla mnie od dziś jesteś powietrzem!

#196886  autor: Prometo
 27 cze 2007, 21:31
stanax, wyluzuj bo Ci żyłka pęknie ;-) :D

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl