• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #177270  autor: StaH
 24 kwie 2007, 23:31
Telefonik mam jakies 0,5 roku. Problemy pojawily sie jakies 3 miesiace temu, jest coraz gorzej. Telefon zacina sie tak strasznie ze nie jestem w stanie wybrac osoby do ktorej chce zadzwonic. Wystarczy ze klikne cos nie tak i juz telefon warjuje ;/ Wchodzi do jakis katalogow, wybiera polaczenie uruchamia internet;o Czasami tez jak przesowam joystick do dolu to zamiast w dol telefon dzwoni mi do jakiegos znajomego. Czesto zdarza sie tez by ruszyc joystickiem w gore lub dol musze przesunac go z 4-5 razy. Nie wiem czy jest to sprawa joysticka czy tez softu :O Nie wiem tez ile bedzie kosztowac naprawa ;/ CZy ktos spotkal sie juz z takim problemem ;/
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2007, 15:22 przez StaH, łącznie zmieniany 2 razy.

#177273  autor: Filip
 24 kwie 2007, 23:46
Cena akurat nie będzie raczej zależna od modelu ale miło by było gdybyś nam napisał o jakim SE piszesz. Jeżeli to joystick a podejrzewam że tak to koszt około 30-50 PLN a oprogramowanie następne tyle albo taniej zależy na jaki komis trafisz.

#177325  autor: szperacz87
 25 kwie 2007, 10:07
Problem ten był już wiele razy poruszany na forum. Proszę poszukać.

#177328  autor: StaH
 25 kwie 2007, 10:30
sorki zapomnailem o modelu :P K800i JAk narazie nigdzie nie znalazlem kogos kto by narzekal na zacinanie sie tego telefonu:| Nie wiem czy jest to wina joysticka gdyz w grach dziala on normalnie. Moze to kwestia oprogramowania? TElefon kupowalem na allegro u goscia kotry sprowadzal je z z angli i sam wgrywal nowe oprogramowanie ;o.

#177329  autor: JacekS
 25 kwie 2007, 10:43
StaH pisze:sorki zapomnailem o modelu K800i JAk narazie nigdzie nie znalazlem kogos kto by narzekal na zacinanie sie tego telefonu:| Nie wiem czy jest to wina joysticka gdyz w grach dziala on normalnie. Moze to kwestia oprogramowania? TElefon kupowalem na allegro u goscia kotry sprowadzal je z z angli i sam wgrywal nowe oprogramowanie ;o.
Czyli to wina softu

#177332  autor: szperacz87
 25 kwie 2007, 10:50
Ja też posiadam ten model, ale jeszcze nie zacina mi się joy, choć przypuszczam, że prędzej czy później zacznie :P Wtedy dam go do autoryzowanego serwisu, bo mam gwarancje 2 letnią.
W twoim przypadku poszukałbym serwisu który ci to powinien zrobić za ok 30zł, lub też przy odrobinie samozaparcia skorzystałbym z metod opisanych przy innych modelach SE z tym samym problemem (oczyszczanie, próba naprawy płytki pod joy-em, lub silikon czego akurat nie polecam)

#177392  autor: Filip
 25 kwie 2007, 13:18
Ale to nie jest kwestia joysticka skoro działa w grach. Idź do jakiegoś porządnego serwisu i zapytaj co to może być jednak najpierw spróbuj z tym oprogramowaniem.

#177397  autor: szperacz87
 25 kwie 2007, 13:59
Być może w istocie nie jest to kwestia joya tylko softu, więc tymbardziej w serwisie powinni ci z tym problemem pomóc i to za stosunkowo niewielką opłatą :roll:

#177502  autor: StaH
 25 kwie 2007, 18:15
Dzwonilem dzis do serwisu. Wgranie nowego softu kosztuje 40zl, facet powiedzial ze to nie musi byc koniecznie wina softu i moze byc tez uszkodzony joy. Niestety podobno w Bialymstoku nie wymieniaja joystickow ;/

#177506  autor: Filip
 25 kwie 2007, 18:28
Ty dzwoniłeś do serwisu autoryzowanego? Wątpie aby w całym Białymstoku nie było takiego serwisu ale jeśli rzeczywiście nie ma to przejdź się do komisu gdzie pracuje wolny "jeździec" i tam wymień joya albo oprogramowanie. A te gość u którego kupowałeś nie dał Ci jakiejś gwarancji?

#177535  autor: StaH
 25 kwie 2007, 20:10
Telefon kupowalem na alegro u goscia ktory sprowadzal te telefony z anglii i sam wgrywal polski soft. Dal mi gwarancje na 3 miesiace, ale juz sie skonczyla. Nie wiem czy w Bialymstoku znajduje sie taki salon, na googlach znalazlem tylko 1.

#177542  autor: Filip
 25 kwie 2007, 20:55
Jak się nie znajduje? Nie mów mi że na cały Białystok jest tylko jeden serwis/komis z telefonami. Przejdź się po mieście i popytaj w sklepach GSM czyli komisach co to za usterka i ile będzie kosztować naprawa.

#177545  autor: StaH
 25 kwie 2007, 21:02
Narazie sciagam automatyczna aktualizacje do telefonu. Moze cos pomoze :P