• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 77 z 97
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 97

Czy oferta sieci Play w porównaniu z Erą, Plusem i Orange wg Ciebie jest:

Zdecydowanie lepsza
103
40%
Nieco lepsza
77
30%
Podobna, nie wyróżniająca się
32
12%
Nieco gorsza
9
3%
Zdecydowanie gorsza
12
5%
Nie wiem, trudno ocenić
26
10%

#174944  autor: MADMAX
 17 kwie 2007, 19:11
Prometo pisze:Najbardziej elastycznym operatorem w stosunku do opóźnień w płatnościach wobec klienta jest Era.
Tzn. ?
Można "zaspać" z płatnością ponad miesiąc?

Pozdrawiam

#174954  autor: Prometo
 17 kwie 2007, 19:31
CYBER, wcześniej userzy już pisali że można ale ponad miesiąc bez przesady :wink:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#174968  autor: Rradzio
 17 kwie 2007, 20:06
Właśnie, a ktoś się orientuje ile można zalegać z płatnościami w PLAY? Bo to cenna informacja, szczególnie będzie cenna, gdy wejdą biznesowe oferty...

#174969  autor: Ryszard Lubicz
 17 kwie 2007, 20:08
Ja naprawdę kilka razy płaciłem po miesiącu i kilku dniach,dla tego bo termin płatnosci mam do 23 a wypłatę 10... dostawałem tylko smsa mniej więcej takiego: uprzejmie przypominamy ze faktura taka i taka niezostała uregulowana", nikt mi nie blokował telefonu czy jakiś kar wlepiał. Dla tego płacenie za spóznienie 50 zł mnie trochę odstrasza od playa.

Grażynko wybacz...

#174977  autor: MADMAX
 17 kwie 2007, 20:28
Prometo pisze:CYBER, wcześniej userzy już pisali że można ale ponad miesiąc bez przesady
W pomarańczy już miałem takie obsuwy i dostawałem max 2 smsy ponaglające więc myślałem, że w ERCE jest jeszcze dłużej :P

Pozdrawiam

#174978  autor: Prometo
 17 kwie 2007, 20:33
CYBER bajki opowiadasz, że miałeś obsuwy po miesiąc czasu, zaraz by Ci wyłączyli połączenia wychodzące.

Pozdrawiam - Prometo

#174980  autor: seb
 17 kwie 2007, 20:41
Prometo pisze:CYBER bajki opowiadasz, że miałeś obsuwy po miesiąc czasu, zaraz by Ci wyłączyli połączenia wychodzące.
A tam, kiedyś były inne czasy. Można było po 3 miesiące nie płacić, dopiero potem przysyłali nieśmiałe pytanie, czy nie chciał bym może zapłacić lub coś w tym guście. Nie żebym się tym szczycił, ale w czasach studenckich różnie z gotówką bywało...

#174981  autor: MADMAX
 17 kwie 2007, 20:45
Prometo pisze:CYBER bajki opowiadasz, że miałeś obsuwy po miesiąc czasu, zaraz by Ci wyłączyli połączenia wychodzące.
Ależ nie :)
Pierwszego smsa Orange wysyła w tonie przypominającym o zaległej fakturze a drugiego ponaglającego i sugerującego przesłanie na nr fax potwierdzenia wpłaty (kiedyś było trochę inaczej z tego co pamiętam). Chyba ze 3 razy zdarzyło mi się mieć spore opóznienie i nigdy nie miałem zablokowanych wyjść. Może jakiś spec z owej sieci coś powie na ten temat. Tak było w moim przypadku więc nie wiem jak idą te blokady, systemowo, czy może ktoś tam sobie o nich przypomina... ;)
Pamiętam, że mój rekord to chyba ze 2 m-ce obsuwy.

seb pisze:A tam, kiedyś były inne czasy. Można było po 3 miesiące nie płacić, dopiero potem przysyłali nieśmiałe pytanie, czy nie chciał bym może zapłacić lub coś w tym guście.
O, dokładnie tak jak mówisz :D

Pozdrawiam

#175073  autor: roxa
 18 kwie 2007, 11:32
ja staram sie rachunki płacić regularnie, bo i tak zaplacić musze a jak zaplace w teminie to jeszcze mi punkty profit naliczą lol.. a za takie tyyyysiac punktów zawsze dostane jakieś 5 minut do wykorzystania na rozmowy :lol:

Zadzwoniłam do BOKu Play i zapytałam jak jest z tymi karami za opóźnienia i mi powiedziano, że za jeden dzień opóźnienia z płatnością rachunku przy abonamencie 100zł jest to 6gr, a przy abonamencie 50zł są to 3gr.. więc za 10 dni opóźnienia zapłacisz 60gr lub odpowiednio 30gr.. więc skąd te 50zł :?: :roll:
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2007, 12:49 przez roxa, łącznie zmieniany 1 raz.

[scroll]Seniorita Czikita[/scroll]

#175075  autor: moods
 18 kwie 2007, 11:40
10 x 3 gr to jest 30 gr, ale ja się tylko czepiam :wink:

#175087  autor: roxa
 18 kwie 2007, 12:43
no zgadza sie, ale te 50zł płaci się za ponowne włączenie do sieci po zawieseniu połączeń, a zawieszenie następuje dopiero po osiągnięciu limitu kredytowego, który wynosi 500zł, więc tak szybko tego lumitu raczej się nie osiągnie. :wink:

ps moods słuszna uwaga.. hehe zgadza sie, tak miało być, rozpędziłam sie :)
już poprawiłam :P

[scroll]Seniorita Czikita[/scroll]

#175272  autor: MADMAX
 18 kwie 2007, 19:24
Prometo pisze:roxa cennik usług str. 10 http://webb.playmobile.pl/_files/cennik_oferty_play.pdf
Masz chyba na myśli stronę 8?

roxa pisze:Zadzwoniłam do BOKu Play i zapytałam jak jest z tymi karami za opóźnienia i mi powiedziano, że za jeden dzień opóźnienia z płatnością rachunku przy abonamencie 100zł jest to 6gr, a przy abonamencie 50zł są to 3gr.. więc za 10 dni opóźnienia zapłacisz 60gr lub odpowiednio 30gr.. więc skąd te 50zł
Co innego kara za dzien opóxnienia a co innego opłata za tzw. (ponowne) przyłączenie do sieci. Stąd zapewne te 5 "dyszek" karencji.

Pozdrawiam

#175326  autor: Prometo
 18 kwie 2007, 21:37
CYBER, masz rację str 8.

Pozdrawiam - Prometo

#175332  autor: amfi
 18 kwie 2007, 22:27
hmm z moich doswiadczen w orange wynika (zreszta jest to bardzo logiczne) ze zaden operator nie zablokuje nam wychodzacych przynajmniej do konca danego okresu rozliczeniowego

przeciez abo placimy zawsze z gory, za nastepny miesiac

ja mam okres rozliczeniowy od 5 do 5 a termin platnosci faktury zawsze do 22, i nigdy, przed 5 nie przyslali mi jeszcze nawet sms-a o niezaplaconym rachunku bo przeciez za okres do 5 zaplacilem juz w poprzeniej fakturze :)

amfi

#175342  autor: ozp
 18 kwie 2007, 22:50
roxa pisze:ja staram sie rachunki płacić regularnie, bo i tak zaplacić musze a jak zaplace w teminie to jeszcze mi punkty profit naliczą lol.. a za takie tyyyysiac punktów zawsze dostane jakieś 5 minut do wykorzystania na rozmowy :lol:

Zadzwoniłam do BOKu Play i zapytałam jak jest z tymi karami za opóźnienia i mi powiedziano, że za jeden dzień opóźnienia z płatnością rachunku przy abonamencie 100zł jest to 6gr, a przy abonamencie 50zł są to 3gr.. więc za 10 dni opóźnienia zapłacisz 60gr lub odpowiednio 30gr.. więc skąd te 50zł :?: :roll:
Ja tam akurat z tym problemów nigdy nie miałem...polecenie zapłaty sobie założyłem i z dyńki ;)

:::...ReMeMbEr Me...:::

#175417  autor: MADMAX
 19 kwie 2007, 10:29
Czy ktoś może oświecić mnie czym różni się oferta bezterminowa w PLAY od oferty karcianej? Poza tym, że w "bezterminie" dostepna jest tylko opcja 50zł oczywiście ;-)
Jakie są haki oferty, o którą pytam?

Pozdrawiam

#175421  autor: potargany
 19 kwie 2007, 10:56
w bezterminowej mozesz rozwiazac umowe kiedy chcesz *tak jak w prepaid*
no i fona nie dostajesz

Pieniądze to nie wszystko ...

#175504  autor: amfi
 19 kwie 2007, 17:31
CYBER pisze:Czy ktoś może oświecić mnie czym różni się oferta bezterminowa w PLAY od oferty karcianej? Poza tym, że w "bezterminie" dostepna jest tylko opcja 50zł oczywiście ;-)
Jakie są haki oferty, o którą pytam?
ja sie w ogole zastanawiam po co jest ta oferta. nie rozni sie niczym od pre-paida... zeby jeszcze jakis bonus byl za to ze fona nie bierzesz czy cos... ta oferta jest chyba tylko dla ludzi ktorzy nie lubia zobowiazan i jednoczesnie nie chca sie martwic o to by pamietac o doladowaniu konta

amfi
 #175518  autor: piotrs1978
 19 kwie 2007, 18:45
Na pewno pozytywem w Play-u są stawki do wszystkich sieci, zarówno na połączenia jak i na sms i mms. Zdecydowanie jak na razie za mała jest lista telefonów, które mogą wybierać klienci. Ponadto są one za drogie. Drugim minusem jest za wysoka stawka za połączenia do internetu. Operator, który chce być liderem w tej branży musi mieć o wiele tansze rozwiązanie. Ponadto nie podoba mi się się to, że doładowanie, które klient płaci w jednym miesiącu nie przechodzi na następone. Nawet w Erze minuty nie wykorzystane w jednym miesiącu przechodzą na drugi miesiąc (mowa o minutach z oferty uniwersalnej). Play zacząła dopiero swoją działalność, więc myślę, że wyeliminuje te niedogodności. Ostatnie posunięcia konkurencji wskazują na to, że Play nie będzie miał łatwo na rynku
  • Strona 77 z 97
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 97
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77