• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#175039  autor: DejwiD
 18 kwie 2007, 01:07
a ktos zwrocil uwage na asymetryczny interconnect?? to jest biznes a nie PCK, zeby doplacac bo regulator rynku tak kazal. ominiete i brawo!!

#175049  autor: frgt/10
 18 kwie 2007, 07:32
Tak gadacie, że orange to i orange tamto. Spoko, można narzekać na NTP, ale jak ktoś ma Premium to nie może tego zrobić. Tam ilość minut jest odpowiednia, ceny też.

Play musi się jeszcze nauczyć sporo od innych. Przede wszystkim zmienić te paskudne reklamy :|

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#175060  autor: PiKi
 18 kwie 2007, 09:35
Prometo pisze:Powiedz jaki duży plus jest w nowej ofercie Orange.
W nowej ofercie nie dostrzegłem specjalnie jakiegoś dużego plusa, ale powiem Ci o ogromnym plusie w momencie podpisywania przeze mnie cyrografu, a mianowicie 1 darmowy numer, gdzie w innych sieciach takiej opcji nie było!

V2288 -> 3310 -> 3330 -> CMD J70 -> 3410 -> 6100 -> T630 -> k700i + patch -> k550i

#175064  autor: MADMAX
 18 kwie 2007, 10:01
PiKi pisze:
Prometo pisze:Powiedz jaki duży plus jest w nowej ofercie Orange.
W nowej ofercie nie dostrzegłem specjalnie jakiegoś dużego plusa, ale powiem Ci o ogromnym plusie w momencie podpisywania przeze mnie cyrografu, a mianowicie 1 darmowy numer, gdzie w innych sieciach takiej opcji nie było!
Otóż to. "Kiedyś" było lepiej. Nowe oferty Orange to strzelanie na oślep z nadzieją, że jacyś naiwni się na to złapią.

Pozdrawiam

#175066  autor: Krisu6230i
 18 kwie 2007, 10:06
PiKi pisze:1 darmowy numer, gdzie w innych sieciach takiej opcji nie było!
kiedys era to dawala, teraz wpechneli internet w komie za "free"

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#175068  autor: roxa
 18 kwie 2007, 11:16
Moim zdaniem takie zachowanie to tylko źle świadczy o operatorze, który takie 'dziwne' zróżnicowanie wprowadza. Dla mnie to nie ma racjonalnego uzasadnienia.. orange jest ogólnie drogi więc raczej powinien obniżać ceny a nie je podność, tym bardziej że jakość świadczonych przez nich usług spada.. no ale cóż, taka ich polityka.
A czytać uważnie to należy wszystko co sie podpisuje od początku do końca, bo można się nieźle przejechać.

[scroll]Seniorita Czikita[/scroll]

#175072  autor: dechomenon
 18 kwie 2007, 11:26
wielką trójce i tak stać na obniżki ale, na razie Play nie powali to oni też sie nie kwapią bo po co ? skoro jeśli chcesz korzystać z telefonu to i tak wybierzesz jednego z tych operatorów czy Ci się to podoba czy nie! 100odejdzie z Plusa ale na to miejsce przyjdzie 100z orange itd...

#175077  autor: babeo
 18 kwie 2007, 11:47
roxa pisze:Moim zdaniem takie zachowanie to tylko źle świadczy o operatorze, który takie 'dziwne' zróżnicowanie wprowadza.
Dla mnie jest to jest to samo, że coca cola jest za 4,99zł a coca cola tesco za 1zł :-D

#175080  autor: Vieslav
 18 kwie 2007, 11:58
Każdy tylko na Orange wrzucać potrafi bo do Ery i Plusa po 60 gr a do cudownego Play po 75 gr. A może ktoś się zastanowił dlaczego tak jest? Bo sama Play się na taką obniżkę nie zgodziła (opłaty interconnect). I niby to inni zniechęcają do Play?

#175084  autor: kamil1221
 18 kwie 2007, 12:27
frgt/10 pisze:Tak gadacie, że orange to i orange tamto
Ale temat jest jak pozostali, a nie tylko Orange.
Nie tylko Orange tak robi - przeczytaj moją wcześniejszą wypowiedź o tele2 i VoIP.

Mulder pisze:Bo sama Play się na taką obniżkę nie zgodziła (opłaty interconnect). I niby to inni zniechęcają do Play?
A czemu miał by się nie zgodzić - wytłumacz mi, bądź udowodnij to.

#175127  autor: babeo
 18 kwie 2007, 14:34
Mulder pisze:Bo sama Play się na taką obniżkę nie zgodziła (opłaty interconnect)
to jest bardzo ciekawe zagadnienie. Ktoś coś wie o tym? czy musimy czekać na powrót D@ria?

#175270  autor: MADMAX
 18 kwie 2007, 19:19
Krisu6230i pisze:
PiKi pisze:1 darmowy numer, gdzie w innych sieciach takiej opcji nie było!
kiedys era to dawala, teraz wpechneli internet w komie za "free"
Bez przesady ;)
To "kiedyś" to w przypadku ERY 11 kwietnia 2007 bodajże, a więc nie tak dawno... :)

Pozdrawiam

#175286  autor: ilka
 18 kwie 2007, 19:51
opłaty interconnect - to są stawki między operatorami. Operatorzy ustalają ile bede sobie płacić za połączenia między sobą. W przypadku Orange , to Play sie nie zgodził na obniżke - dlatego minuta do Ery i Plusa jest po 60 gr a do Play 75 gr. Gdyby Orange mimo wszystko obniżyła tą stawke dla klientów ponosiłaby straty i tyle.

#175309  autor: b@sho
 18 kwie 2007, 20:55
Play sie nie zgodzil bo przeciez za cos musi finansowac ten swoj bonus :mrgreen: a tak serio mnie tam play wciaz nie pasuje, jeszcze maja 5 miesiecy na przekonanie mnie...

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#175336  autor: amfi
 18 kwie 2007, 22:40
ilka pisze:Gdyby Orange mimo wszystko obniżyła tą stawke dla klientów ponosiłaby straty i tyle.
strat by raczej nie ponosila ale duzo mniej by zarobila na tych polaczeniach a z tego co mowil ktos tam z orange to chcieli utrzymac jednakowa marze na kazdym polaczeniu...

amfi

#175340  autor: Irek
 18 kwie 2007, 22:48
Zacznijmy od tego, że stawki interconnect zatwierdza UKE, które może tekże regulować umowy międzyoperatorskie. Odsyłam do Prawa Telekomunikacyjnego - art. 29 ustawy z dnia 16 lipca 2004 roku.

"And one more thing..."

#175372  autor: Krisu6230i
 19 kwie 2007, 00:07
CYBER pisze:Bez przesady
To "kiedyś" to w przypadku ERY 11 kwietnia 2007 bodajże, a więc nie tak dawno...
tak wiem ale ja pamietam jak ponad rokl temu byla swiateczna promo w ktorej za 80pln dostawalo sie pakiet 100 minut do ery 80 do wszystkich plus darmowy numer, i de facto taoferta trwala wlasnie do poczatku biezacego roku albo i dalej :)

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#175526  autor: Rradzio
 19 kwie 2007, 19:32
ehhh porównując ten kraj do każdego innego kraju na zachodzie konkurencja w telekomunikacji wygląda jak arena dla gladiatorów... brak zasad... pije do orange, co zrobiło ze stawkami do play... śmiech na sali

#175546  autor: Irek
 19 kwie 2007, 20:52
Rradzio pisze:ehhh porównując ten kraj do każdego innego kraju na zachodzie konkurencja w telekomunikacji wygląda jak arena dla gladiatorów... brak zasad... pije do orange, co zrobiło ze stawkami do play... śmiech na sali
Gdybyś się bardziej zagłębił to byś zrozumiał! :smt011

"And one more thing..."

#175563  autor: PingNoMore
 19 kwie 2007, 22:02
roxa pisze: Dla mnie to nie ma racjonalnego uzasadnienia.. orange jest ogólnie drogi więc raczej powinien obniżać ceny a nie je podność, tym bardziej że jakość świadczonych przez nich usług spada.. no ale cóż, taka ich polityka
A na jakiej podstawie tak twierdzisz?