• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#174841  autor: babeo
 17 kwie 2007, 13:02
jacenty1812 pisze:Jest drogo i beznadziejnie bo ludzie sie nie znaja.
Mam rozumieć, że ludzie są w Orange bo...bo to modna? polularna sieć?

#174851  autor: JacekS
 17 kwie 2007, 13:21
Ludzie sa w orange z przyzwyczajenia poniewaz sa juz dlugo w tej sieci i nie chce im sie zmieniac na inna, pozatym sa takie osoby ktore wierza w wszystko co im powie konslutant. A czasami ( w przypadku nowych klientow) sugeruja sie reklama w telewizji nie wnikajac w regulaminy danej promocji

#174858  autor: babeo
 17 kwie 2007, 13:29
Wiesz czasem komuś nei chce się zmienić, inni maja dużo osób w sieci, a jeszcze inni np w prepaidze umieją z niego korzystać, łapią sie na promki, a wtedy cennik jest przyjemny (pisałem o tym parę postów wyżej) :-)

#174859  autor: JacekS
 17 kwie 2007, 13:31
babeo pisze:Wiesz czasem komuś nei chce się zmienić, inni maja dużo osób w sieci, a jeszcze inni np w prepaidze umieją z niego korzystać, łapią sie na promki, a wtedy cennik jest przyjemny
Sa ta wyjatki potwierdzajace zasade. Im bardziej przyciagajac reklama tym wiecej oosb pojdzie do danej sieci

#174861  autor: babeo
 17 kwie 2007, 13:39
jacenty1812 pisze:Im bardziej przyciagajac reklama tym wiecej oosb pojdzie do danej sieci
No to chyba Plus powienien być samotnym liderem :D jeszcze nie spotkałem osoby której nie podobałaby się reklama z Mumio :-D

#174862  autor: JacekS
 17 kwie 2007, 13:43
babeo pisze:No to chyba Plus powienien być samotnym liderem jeszcze nie spotkałem osoby której nie podobałaby się reklama z Mumio
Ta reklama jest tylko smieszna, ale wedlug mnie najlepsze i najbardziej dzialajace na klientow sa reklamy orange

#174863  autor: babeo
 17 kwie 2007, 13:46
jacenty1812 pisze:ale wedlug mnie najlepsze i najbardziej dzialajace na klientow sa reklamy orange
Masz rację. Coś w nich jest. Może trudno określić co, wystarczy porównać sobie reklamy Orange a Paly ... to róznice odrazu widać 8)

#174864  autor: PiotrG-dz
 17 kwie 2007, 13:47
Cukierkowe reklamy Orange działają na podświadomość ludzi ,którzy potem masowo idą do salonów. :lol:

#174866  autor: Bolo1000
 17 kwie 2007, 13:48
Jestem w Simplusie 10 lat, ale przyszedł czas by po mału przenieść do Orange.
A to że raptem minuta poza sieć jest droższa o 2 grosze to nie róbmy wielkich ale.
Ciągłe promocje 20 zł gratis, są bardzo według mnie atrakcyjne.
Mam już dość:
Padającej Platformy
Kończących się w trakcie rozmowy pakietów easy gadka.
W przypadku swojaków, to ceny są dobre,ale 3 lata temu może, na dziś to play daje do wszystkich takie ceny prawie jak simplus do swoich, ale wole orange bo chce mieć eski za grosz niż w playu 15, a porównanie 10 letniego użytkownika simplusa do klientów orange chyba o czymś świadczy.

[ Dodano: 2007-04-17, 13:56 ]
Dodam jeszcze że moja książka to już 70 % numerów Orange.
Nie wiem jak to Orange robi, że przy tej krytyc e ma tyle klientów.

#174877  autor: b@sho
 17 kwie 2007, 14:13
jacenty1812 ja znam mnostwo ludzi ktorzy potrafia korzystac z prepaidow. wykorzystywac maksymalnie to co daje operator, czytac wnikliwie regulaminy itd. Trzeba byc swiadomym uzytkownikiem a nie jakims zombi :wink:

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#174881  autor: JacekS
 17 kwie 2007, 14:27
b@sho pisze:Trzeba byc swiadomym uzytkownikiem a nie jakims zombi
Dokladnie tak powinno byc

#174885  autor: DejwiD
 17 kwie 2007, 14:40
jacenty1812 pisze:
b@sho pisze:Trzeba byc swiadomym uzytkownikiem a nie jakims zombi
Dokladnie tak powinno byc
a wlasnie, ze nie!! bo jakby wszyscy byli swiadomi to nikt by nie poszedl do playa

hahahahahahahahahah (prosze bez atakow na moja skromna osobe, to tylko taki dzołk)

#174917  autor: Vieslav
 17 kwie 2007, 16:55
Dżołk dżołkiem, ale ja pamiętam, jak wchodziła Heyah. Ogłupieni reklamą znajomi po prostu gnali do sklepu po startery. Stare karty lądowały w koszach na śmieci bo przecież Heyah najlepsza była. Trwało to do czasu, aż Orange wprowadziło esy po groszu. Ci, którzy jeszcze nie wyrzucili śmieci :D doładowali stare karty a inni zaopatrzyli się w nowe. Wtedy w mojej książce tel nie miałem dosłownie żadnego numeru z innej sieci!
Wniosek? Czasem ludzie nie kierują się cenami ani nie zwracają uwagi na to, z kim najczęściej się komunikują i w jaki sposób ta komunikacja wyjdzie najtaniej ale sugerują się pięknymi reklamami i opiniami w stylu "dlaczego akurat ta sieć? bo najlepsza"! Proste, że dla Tak-takowców, którzy mają po roku chyba 57 gr do wszystkich 80gr w Orange to okropnie drogo. Tylko nie każdy dzwoni ciągle poza sieć.

#175523  autor: TomekO
 19 kwie 2007, 19:20
15 gr jest tylko z 3 osobami, do reszty 60 gr lub 80 gr (chyba że o czymś nie wiem). Ja w PLAY karcie korzystając z promocji mam po 16 gr do wszystkich a sms i mms po 7,5 gr przy czym mmsem można wysłać treść chyba setek smsów.Była bodajże dobra promocja świąteczna z 4 darmowymi weekendami i 3 numery za 5 gr. Teraz pozostaly rozmowy po 5 gr i nic więcej ciekawego.Śmieszy mnie ta promocja za 20 gr do orange i stacjonarnych na którą się nabrałem.Zdaniem orangutana minuta wynosi 20 gr ale wydając 25 zł miesięcznie minuta wychodzi po 25 gr - czyli trzeba nieźle policzyć i doładować żeby wyszlo po 20 gr.Zawsze można w sumie z dualsimem kombinować żeby sobie za 5 gr pogadać - jak się nam to oplaci.

#175577  autor: nicram
 19 kwie 2007, 22:29
W ofercie na karte w Orange, jednym z plusow jest to ze po zakupie pakietow nie trzeba utrzymywac konta na polaczenia wychodzace aby moc z tych pakietow korzystac, minusem jest ze jak dopuscimy do takiego stanu rzeczu kradna nam pieniadze z konta, czyli de facto najlepiej pod koniec polaczen wychodzacych zainwestowac reszte kasy w pakiety albo doladowac konto. Plusem jest rowniez mozliwosc zamowienia kilku pakietow na raz, minuty/smsy takich pakietow sa z sumowane ze starymi a waznosc jest liczona od momentu zakupienia nowego pakietu, czyli nie jest najgorzej [w porownaniu do sim+]. Takie rozwiazania prowadza ze nie najgorzej prezentuje sie ta oferta. Mimo ze Orange bardzo nie lubie, to nie mozna odmowic tej firmie swoistych zalet, ktore napewno dystansuja sim+ i jego durnych rozwiazaniach w taryfie easy. Dla mnie najlepsze rozwiazania prezentuje Era w swoim Tak Tak-u, dlatego z tej oferty korzystam i polecam ja wszystkim. Oczywiscie zeby moc korzystac z danej oferty trzeba mimo wszystko sprawdzic swoj profil dzwonienia, i wybrac opcje jak najkorzystniejsza dla swojego portfela. Waznym punktem jest tez komfort w uzytkowaniu i o tym tez trzeba pamietac. Ja korzystalem rok z sim+ [easy]i psychicznie nie wytrzymalem i zmienilem operatora. Teraz nie narzekam bo wiem co to komfort.

#175642  autor: TomekO
 19 kwie 2007, 23:30
Tak taka ratuje te 100 minut przy doładowaniu za 50 zł do końca kwietnia. W innym przypadku 29 gr do ery i na stacjonarne w pakiecie. W PLAY Karcie od 25 gr do wszystkich.

#175654  autor: nicram
 19 kwie 2007, 23:45
Nie tylko te 100 minut ratuje Tak Tak-a, ale szeroki wachlarz usług obnizajacych koszty do swojej sieci: SMS-y po 1 gr, MMS-y po 6 gr, tanie numerki, pakiet erajednostek, nocne szaleństwo, sumowanie ważności konta na 12 miesiecy. Play ma cennik bardzo atrakcyjny, ale tylko gdy doladowujemy wysokimi nominalami i kiedy mamy roznorodny profil dzwonienia. Zycze temu operatorowi jak najwiekszych sukcesow, bo to odbije sie korzystnie dla wszystkich uzytkownikow:).

#175665  autor: DejwiD
 20 kwie 2007, 01:26
TomekO pisze:Śmieszy mnie ta promocja za 20 gr do orange i stacjonarnych na którą się nabrałem.Zdaniem orangutana minuta wynosi 20 gr ale wydając 25 zł miesięcznie minuta wychodzi po 25 gr - czyli trzeba nieźle policzyć i doładować żeby wyszlo po 20 gr.
chyba sobie nie zdawałeś sprawy z tego, ze to nie jest pakiet :) pamietaj jeszcze, ze przy ciaglych doladowaniach promocyjnych typu 25+10, 50+20 i teraz 25+12.5 , nie wspomne o 10% wiecej i gwarantuje Ci, ze mozesz rozmawiac nawet taniej niz te 20 gr/min. oczywiscie TRZEBA umiec uzywac prepaida.
nicram pisze:minusem jest ze jak dopuscimy do takiego stanu rzeczu kradna nam pieniadze z konta,
posiadajac 2 startery i 1 doladowanie za 25 zl, mozesz utrzymac waznosc na polaczenia wychodzace na starterze przez rok, oczywiscie dzieki usludze przelewu :) (jeszcze tego nie przetestowalem :Z )

#175701  autor: sokolowiak
 20 kwie 2007, 10:21
A po kombinować:, czekać na jakieś promocje, które mogą nie nadejść i tylko czychać by doładować 50+10 lub 50+20 a nie daj Boże jak zrobią 50+5.... Po co??? Toż to chyba trzeba czychać, denerwować się czy minuta wyjdzie mnie 20, czy 30 groszy.... Nic innego nie robić tylko czytać doniesienia o promocjach, których (powtarzam- może wogóle nie być - bo to tylko promocja...) Nie prościej po prostu mieć ofertę w której nie trzeba kombinować, w której zawsze wiesz ile zapłacisz? Nie wychwalam tu Play, którego jestem abonentem, ale tu przynajmniej nie czycham na to czy operator da mi jakąś promocje i jaka ona będzie. Wiem, że za swój abonament 100 zł dostanę 150 do wszystkich. Ci którzy nie lubią Play mogą sobie kupić Samych Swoich - tam też wiadomo ile minutka będzie kosztowała, bez czychania na promocję. Nie rozumiem przedmówcy, którego pasjonuje stres promocyjny.... dadzą 20 czy tylko 10 gratis.... czy będę miał taniej niż w Play czy może drożej...??? Na serio, bez obrazy nie rozumiem...

#175707  autor: TomekO
 20 kwie 2007, 10:54
To policzmy.Doładowywuje za 50 zł + 20 zł na 3 miesiące w Orang GO.Miesięcznie mam 23,33 zł z czego 5 zł na pakiet 100 sms oraz 5 zł na rozmowy za 20 gr. (zostanie 13,33 zł czyli 66,65 minut i minuta wychodzi po 16,66 zł/66,65minut=25gr ).Ile mamy w popie.około 29 gr/minuta i pakiet smsów za 6 zł/600sms.Dla mnie atrakcyjne są tylko 3 numery za 5 gr. i to tylko przy wysokim doładowaniu bo po zapłaceniu 15 zł za 3 numery niewiele zostanie z tych 23,33 zł. czyli minuta za 10 gr.Wydatki rzędu 25 zł miesięcznie można równierz 150zł na 6 miesięcy tak jak w PLAY Karcie.Jak się myle w obliczeniach to poprawcie.

[ Dodano: 2007-04-20, 11:03 ]
Odnośnie przelewu sms rzeczywiście jak 2 orangutany się dogadają i sobie będą przelewać co 4-5 dni np. po 5 zł przedłużając konto o następne 5 dni to tak można w nieskończoność ;)