• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #174479  autor: cray0n
 16 kwie 2007, 13:34
Za niedługo konczy mi się umowa w erze, gdzie mam 80 minut do wszytskich. Oferta wystarczająca jak dla mnie, ale niestety era ma małe kłopoty z zasięgiem przejawiajace się szumami, zrywaniem połaczeń czy też "głuchymi telefonami". Z tego co sie dowiedziałem to na przełomie 2007/2008 roku era ma postawić bts'a w pobliskiej miejscowości( oczywiście jak wszystko pójdzie zgodnie z planem).
Orange ma nadajnik w mojej miescowosci więc kłopotów z zasięgiem nie ma! Ale te ich stawki....

podsumowując: czy opłaca się kosztem polepszenia jakości zasięgu, ale pogorszenia stawek za połaczenie (orange) rezygnować z korzytnej oferty, ale z kiepskiej jakosci zasięgu (era)

Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2007, 13:00 przez cray0n, łącznie zmieniany 1 raz.

#174480  autor: babeo
 16 kwie 2007, 13:39
cray0n, a jak rozkłada Ci się procentowo Twoja książka telefoniczna osób do których najczęściej dzwonisz? Głównie to Era? czy różne sieci? Czy te porblemy z Erą są naprawdę baaardzo poważne?

#174481  autor: cray0n
 16 kwie 2007, 13:45
moja ksiązka to mniej więcej po połowie z przewagą jednak dla orange. Dzwonie po róznych sieciach mniej więcej tak samo.
Czasem problemy sa strasznie uciązliwe, jeżeli podaczas rozmowy trzeba prosić o powtórzenie co któres słowo z biegem czasu rozmowa staje sie irytujaca i zazwyczaj sie szybko kończy :?
- oszczędnośc 8)

także teraz nie wiem czy lepeij zmienic czy pozostac i poczekac jak PTC postawi w sasiedniej wiosce BTS'a

#174482  autor: mation
 16 kwie 2007, 13:48
jesli co chwile prosisz o powtorzenie, to rozmowa trwa dluzej wiec i koszty sa wieksze czyli mozna powiedziec pdobone do kosztow w orange. jesli przemeczysz sie jeszcze kilka miesiecy to jednak lepiej pozostac przy erze, a jesli juz nie mozesz tego wytrzmac to przejdz do orange.

#174495  autor: MADMAX
 16 kwie 2007, 14:58
Witam

W mojej opinii na pierwszym miejscu powinieneś postawić sobie za cel komfort rozmów. Chyba, że masz możliwość kontaktowania się z domu przez telefon stacjonarny na przykład.
Osobiście nie polecam Tobie sieci Orange ponieważ taryfy w tej sieci są, co tu dużo mówić - nieatrakcyjne dla osób którzy dzwonią i smsują sporo i to do róznych sieci.
Spróbuj zorientować się jak jest z zasięgiem w Twojej miejscowości w sieciach PLUS oraz PLAY i dopiero wtedy przekalkuluj z którą z nich najlepiej opłaca się Tobie podpisac umowę (najlepiej na rok ;-) )
Ja sam przenosze się właśnie z Jednej IDEI do ERY bo oferta przedłużeniowa (a także nowa w Orange) jest moim zdaniem beznadziejna.

Pozdrawiam

#174544  autor: dechomenon
 16 kwie 2007, 16:36
jeśli nie ma zasięgu i jest lipa, to zerwij umowę kup prepaid i poczekaj ten 1rok na to co sie wydarzy...proste nie wiąż się umową!

#174557  autor: Pawrzes
 16 kwie 2007, 16:56
Możesz mieć nadal Erę ale też dodatkowo np. jakiś prepaid Orange do czasu aż nowa stacja bazowa zostanie uruchomiona.

Pozdrawiam

#174600  autor: cray0n
 16 kwie 2007, 19:23
Pawrzes chyba tak zrobie . Lepiej dokupie sobie prepaida orange ( przynajmniej inni będą mieć tańszy ze mna kontakt w orange :P ) i zostawie sobie erę! Kurcze jakoś mam taki strasznie do tej sieci sentyment :oops: to chyba przez ten niebieski kolor :P

Dzieki za pomoc i pozdrówka!! :smt006 :smt006

#174941  autor: Orange
 17 kwie 2007, 18:49
Ja Ci powiem tak : Wole zapłacić te 5-8 groszy więcej i mieć święty spokój z zasięgiem. Poza tym to nie wychodzi tak drogo jak masz Nowy Twój Plan i x minut do wszystkich sieci. Poza tym istnieją pakiety do wykupienia, gdzie masz bardzo tanio, a nawet za darmo Orange. A jak już wspomniałeś ciągłe prośby o powtórzenie jakiegoś słowa z powodu przerwania rozmowy są irytujące. Tak więc w Orange wcale nie wychodzi drogo.

together we can do more
 #176054  autor: piotrs1978
 21 kwie 2007, 11:48
podsumowując: czy opłaca się kosztem polepszenia jakości zasięgu, ale pogorszenia stawek za połaczenie (orange) rezygnować z korzytnej oferty, ale z kiepskiej jakosci zasięgu (era)

Pozdrawiam!
Skoro wiesz, że będziesz miał wkrótce położony maszt BTS koło siebie, to polepszy się zasięg. Nie widzę więc problemu dlaczego nie poczekać. Po co przepłacać później?
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2007, 17:28 przez piotrs1978, łącznie zmieniany 2 razy.

#176059  autor: Orange
 21 kwie 2007, 12:04
jak masz 100% pewność co do BTS'a to zostań w Erze. Jak nie to lepiej przejdź do Orange. Jak wspomniałem różnica w cenie jest bardzo mała. ( ok 5gr )

together we can do more