• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #174510  autor: Wąglik
 16 kwie 2007, 15:44
Witam!

Orientuje się moze ktoś ile Orange ma użytkowników usług pre-paid? Wiem, ze to ciężkie do określenia, ponieważ karty maja długi okres aktywności po wyrzuceniu do klopa, ale tak srednio ile może być?

Teraz ile z tych użytkowników ma podpisane umowy w ofercie Zetafon...?

Teorie:
1. Jeśli w Zetafonie jest duży procent ogólnej puli użytkowników pre paid... to po co obniżać ceny połączeń?:) Przecież nie uciekną:)
2. Telefony, które dali na umowę w Zetafonie muszą się zwrócić... to orange nie da nam 49groszy za minutę i jeszcze telefon za 1 zł... Przecież w innych sieciach tak fajnie nie ma...

Reasumując myślę, że zetafon jest głównym powodem stawki 80gr/min gdy inne sieci mają np 49gr/min (oni nie dali słuchawek za darmo jak Orange)
Oczywiście mogę się mylić, zależy jaki procent prepaidów w Orange stanowi Zetafon... Swoją drogą myślę, ze całkiem spory...

#174511  autor: kamil1221
 16 kwie 2007, 15:48
Ale przed wprowadzeniem zetafonow ceny też nie spadły - to chyba nie to. :?

#174520  autor: babeo
 16 kwie 2007, 15:54
dr_martin pisze:Orientuje się moze ktoś ile Orange ma użytkowników usług pre-paid?
Oficjalnie 8mln.

Ogólnie jak dla mnie temat dość dziwny. Orange takie drogie? kto mi da 15gr min/1 gr sms? wszytsko zalezy kto jak dzwoni :-)

#174525  autor: Wąglik
 16 kwie 2007, 16:00
babeo pisze:
dr_martin pisze:Orientuje się moze ktoś ile Orange ma użytkowników usług pre-paid?
Oficjalnie 8mln.

Ogólnie jak dla mnie temat dość dziwny. Orange takie drogie? kto mi da 15gr min/1 gr sms? wszytsko zalezy kto jak dzwoni :-)
No to jesteś jednym z niewielu:) Założyłem temat, bo na około wszyscy narzekają że Orange takie drogie...
Podałeś stawki w pakietach.. To zadzwoń z pakietu do Plusa/Ery/Playa, etc;)
Ja mówie o stawkach podstawowych gdzie POP/ GO jest najdroższy...

#174527  autor: b@sho
 16 kwie 2007, 16:04
dr_martin najdrozszy czy nie ale zaskakujace jest ze tyle osob z niego korzysta :wink: widocznie ludzie lubia przeplacac i ja tez :mrgreen:

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#174528  autor: PiotrG-dz
 16 kwie 2007, 16:04
W Orange jest drogo bo żabojady transferują zyski do Francji,żeby pokryć ogromne długi FT. :twisted:

#174531  autor: blom
 16 kwie 2007, 16:09
bo te "klopy" ładnie w statystyce wyglądają....

lepiej by dali doładujesz za min. 50pln masz rok dzwonienia i już maja rzecze aktywnych userow...a tak kibel...

#174540  autor: szejkspir
 16 kwie 2007, 16:30
Miom zdaniem, nie ma drogich prepaidów. Trzeba tylko umieć z nich korzystać. Orange i POP też nie są złe. Wybiera się przede wszystkim usługi tej sieci z której będzie się korzystać najwięcej. A że poza sieć jest drogo... wszędzie jest tak samo, parę groszy w jedną czy drugą stronę chyba nie robi większej różnicy.

#174546  autor: mation
 16 kwie 2007, 16:38
heh, mnie smiesza troche promocje orange. dostajesz esa np w piatek 21 (przykladowa data), ze jak doladujesz do konca piatku 21 (ofc tego samego miesiaca i roku) za 50zl to dostaniesz dodatkowe 10zl do orange :!: :!:
a wezmy np taka heyah. jesli doladujesz w kwietniu za 50zl dostajesz 200min do heyah. wiem, ze w orange czesciej sa takie promocje, jednak co to jest 10zl przy 200minutach.

#174549  autor: b@sho
 16 kwie 2007, 16:43
mation najlepiej podac najmniejsza, 50 + 20 , to za te 20 zl masz 100min wewnatrz sieci, to tylko przyklad bo takich promek jest duzo. i 50/10 jest najslabsza. ale i tak daje 50min. heyah ach ten heyah :wink: no naprawde sie szarpnal :wink:

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#174552  autor: babeo
 16 kwie 2007, 16:48
dr_martin pisze:No to jesteś jednym z niewielu:) Założyłem temat, bo na około wszyscy narzekają że Orange takie drogie...
Napisałem, ze to moje zdanie, poza tym zaznaczyłem także:
wszytsko zalezy kto jak dzwoni
Do tego często promki 50+20 sprawiają, ze minuta na całę Orange i stacjonarki spada (w GO) do 14gr

Zaznaczę jednak po raz kolejny, że to dla tych co dzwonią głównie stacjonarne/Orange.

Idąc dalej. Jeżeli dzwonimy 1/3 Orange - 1/3 Plus - 1/3 Era i korzytsamy z 50+20zł i nie mamy żadnego pakietu to minuta w POP spada do 57gr a sms 14gr ... i to jest taaaka różnica??

PS tak licząć to w GO jest jeszcze taniej...

#174618  autor: Wąglik
 16 kwie 2007, 19:44
Ależ babeo nie będę się z Tobą kłócił:) Też korzystam z Popa, bo "muszę"...(dziewczyna wysyła smsy tylko do orange bo ma po 1gr:P - ale bez wniku w to:)
Właśnie zrezygnowałem z abo w erze i przeniosłem sie do Zetafona...
Po prostu "ludzie gadają", że drogo.... Zapraszam do tematu http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=10158
i http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=10184

No ja tych opinii z palca nie wyssałem:)

#174636  autor: babeo
 16 kwie 2007, 20:18
dr_martin pisze:Ależ babeo nie będę się z Tobą kłócił:)
Też nie mam takeigo zamiaru :-)
dr_martin pisze:No ja tych opinii z palca nie wyssałem:)
A co obchodzą Cię opinie innych? Ważne jest Twoje zdanie i to czy Ty jesteś zadowolony, a nie to co ktoś powie.

#174745  autor: DejwiD
 17 kwie 2007, 01:05
dr_martin pisze:Wiem, ze to ciężkie do określenia, ponieważ karty maja długi okres aktywności po wyrzuceniu do klopa, ale tak srednio ile może być?
moze mi ktos wyjasnic skad to bledne przekonanie??? :) od momentu utraty waznosci ostatniego doladowania po 2 tygodniach orange z numerem robi sioooo

odp

#174749  autor: provocatorka
 17 kwie 2007, 04:13
Tego naprawdę nie rozumiem. ''Dziewczyna wysyła sms'y tylko do Orange bo ma po 1gr'' :lol:

Nie lepiej jest w Heyah - tam masz sms'y za darmo do wszystkich sieci :!: Skoro wysyła sms'y to co różnica czy płacić za pakiet tu czy tam skoro kosztuje tyle samo, a można do wszystkich sieci przynajmniej pisać...

Nie rozumiem tego ale cóż, takie jest życie :-D

#174750  autor: Filip
 17 kwie 2007, 07:02
Każdy wybiera to co lubi i tego prepaida gdzie ma najwięcej znajomych. Ja korzystam z Heyah i jestem zadowolony,wg mnie promocje POP-a pogorszyły się od czasów Orange, Idea była jakaś lepsza,kiedyś mieli sms za 1gr w sieci potem podnieśli to do 6 groszy odpuściłem Sobie tą sieć. W Heyah jest dobrze,bardzo dobrze jak dla mnie sms w sieci 3 grosze w pakiecie pół grosza,minuta w sieci normalnie 60 groszy w pakiecie 22 grosze wg mnie to jest wystarczająco tanio. Do niedawna była też ta promocja SMS za 0 groszy do innej sieci ale pewnie Heyah znowu wprowadzi coś nowego. 10% doładowania więcej, Orange niby kiedyś dawało 30%,Heyah Klub daje liczne bonusy że tak powiem idziesz do kina masz popcorna gratis,idziesz do kfc masz longera,idziesz do housa masz zniżke na ubrania 20%-50%,zniżki na gry w CDProjekcie i coś tam jeszcze jest nie pamiętam wszystkiego. Ostatnio znowu rozesłali do użytkowników oferte doładuj za 50 PLN otrzymasz 200 min albo 12000 sms do sieci. Do tego raz w roku dają podwójne doładowanie. Czego chcieć więcej?
 #174767  autor: Wąglik
 17 kwie 2007, 09:31
provocatorka pisze:Tego naprawdę nie rozumiem. ''Dziewczyna wysyła sms'y tylko do Orange bo ma po 1gr'' :lol:

Nie lepiej jest w Heyah - tam masz sms'y za darmo do wszystkich sieci :!: Skoro wysyła sms'y to co różnica czy płacić za pakiet tu czy tam skoro kosztuje tyle samo, a można do wszystkich sieci przynajmniej pisać...

Nie rozumiem tego ale cóż, takie jest życie :-D
heh, no to wygląda tak, że jej brat i większość znajomych też jest w orange... To ja wolałem sie przyłączyć niż przeciągać ją do innej sieci...
A że dostałem przy tym telefon za złotówkę to i tak wychodzę na plus... a jak wychodzę na plus, że orange dopłaca mi nawet do telefonu tłumaczyłem w innym poście:P

#174835  autor: Vieslav
 17 kwie 2007, 12:55
Wszystko zależy od tego w jaki sposób korzystasz z tela i do kogo piszesz/dzwonisz. Ja dzwonie często do 2, może 3 numerów (nie mam czasu gadać) więc dla mnie 15 gr/min to jest mało. Poza tym mam prawie wszystkich w Orange więc też mi tanio wychodzi. Wiem, że jestem chyba jednym z niewielu w takiej sytuacji (kolega ma prawie wszystkich w Plusie a ma Zetafon)... Teraz podpisałem umowe na Zetafon. W sumie telefon dostałem prawie za darmo bo mam jeden numer od 6 lat i nie zamierzam go zmieniać ani nie zamierzam zmieniać sieci bo w Orange mi jak na razie dobrze.

#174839  autor: GSM_Maniak
 17 kwie 2007, 13:00
Ja też nie zamieżam zmieniać Orange na inną sieć :D Raz na miesiąc wezme sobie pakiet 600 smsów i pisze do całej rodzinki za 1gr, bo 80 % kontaktów w mojej książce to są numery w Orange. Do reszty numerów wysyłam i dzwonie bardzo żadko więc co mi trzeba więcej. Nawet czasem zostaje mi kasa na koncie :D I musze dodać, że u mnie w mieszkaniu Orange ma najlepszy zasięg bo z okna widze BTS :D Reszta operatorów ma owiele gorszy zasięg więć dla mnie jest ok :)

#174840  autor: JacekS
 17 kwie 2007, 13:00
Jest drogo i beznadziejnie bo ludzie sie nie znaja. Gdyby zrobic sondaz wsrod przypadkowych przechodniow pewnie wiekszosc by nie wiedziala ile placi za minute.