• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #17383  autor: Alien
 15 wrz 2005, 09:22
Po pierwsze witam:-)
i zaraz przepraszam jeśli taki temat już gdzieś się pojawił ale go nie znalazłem.
Mam umowę w Ideii od ponad roku i zostało jej jeszcze około 10 miesięcy - czy w związku z usmierceniem Ideii i przejęciem jej przez Orange mogę bez naliczenia kary rozwiązać umowę ? Napisałem nawet z takim pytaniem do BOK Idea ale dostałem odpowiedź wymijającą - poprosiłem więc o konkretną odpowiedź i ... cisza...
Jak Wy myslicie ? Na co mogę sie ewentualnie powołać?
pozdr
Adam

Dobra NOKIA nie jest zła :-)

#17384  autor: WitekT
 15 wrz 2005, 09:29
Umowę podpisujesz z operatorem (w tym wypadku - PTK Centertel). Idei i Orange są nazwami handlowymi. Przypatrz siędobrze podpisanej umowie...

#17385  autor: Alien
 15 wrz 2005, 09:39
i tu jest właśnie pewna niescisłość ... pracuję w jednej z wiekszych firm oferujących dostep do TV, netu - kiedy jakiś czas temu łączyliślmy się z firmą zagraniczną, rezygnacje powołujące się na tęwłaśnie zmianę były od reki przyjmowane... :wink:
chyba jednak wyslę pisemko - zawsze mogęto odwołać :D

Dobra NOKIA nie jest zła :-)

#17386  autor: WitekT
 15 wrz 2005, 09:43
Ale u Was zmieniała się na pewno nazwa firmy, NIP, REGON, itp. Tu to wszystko pozostaje to samo. :) Mówię jeszcze raz - zajrzyj do umowy, podpisywałeś ją z PTK Centertel, a nie z Ideą! :)